Ληστής ετών... 14. Και αν και πρόκειται για ένα παιδί, οι κινήσεις και η δράση του, θα μπορούσαν να θυμίζουν «επαγγελματία» κακοποιό.
Ωστόσο πρόκειται επί της ουσίας για έναν «άγουρο» ληστή, κάπως αδέξιο αφού σε τέσσερις περιπτώσεις δεν κατάφερε να αρπάξει χρήματα, ενδεχομένως από τον φόβο του, καθώς το έβαλε στα..πόδια.
Όπως φαίνεται στα βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το iefimerida, ο ανήλικος με θράσος προσεγγίζει τους…στόχους του.
Έχει φροντίσει να καλύψει τα χαρακτηριστικά του άλλοτε με καπέλο και την κουκούλα από το μπουφάν του και άλλοτε φορώντας μάσκα στο πρόσωπο του.
Με ένα μαχαίρι που είχε μαζί του και σηκώνοντας το ψηλά, απειλούσε τα υποψήφια θύματα του λέγοντας τους «τα λεφτά».
Χαρακτηριστική είναι απόπειρα ληστείας σε βενζινάδικο- όπως φαίνεται σε ένα από τα βίντεο- που αμέσως το βάζει στα πόδια καθώς ένας από τους υπαλλήλους φαίνεται πως πάει να τρέξει από πίσω του.
Αντίστοιχα και σε περίπτερο, έφυγε επίσης τρέχοντας, με άδεια χέρια.
Ο 14χρονος «χτυπούσε» κυρίως βενζινάδικα κοντά στην γειτονιά του.
Άγουρος εγκληματίας: Η δράση του 14χρονου με θράσος και απειρία μέχρι τη σύλληψη
Οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Παγκρατίου, εξιχνίασαν 2 ληστείες και 4 απόπειρες σε Ακρόπολη, Δάφνη, Καλλιθέα και Παγκράτι.
Μάλιστα η τελευταία φορά που πήρε το μαχαίρι του και πήγε να ληστέψει, μίνι μάρκετ ήταν και όταν συνελήφθη, μόλις δύο τετράγωνα από το σπίτι του.
Είναι χαρακτηριστικό πως κατά την αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού προκειμένου να ταυτοποιηθεί, οι αστυνομικοί της ασφάλειας Παγκρατίου, είχαν αντιληφθεί ότι πρόκειται για ανήλικο και μάλιστα ο σωματότυπος του παρέπεμπε σε μαθητή γυμνασίου.
Στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας είχαν διαπιστώσει πως στην προσπάθεια του να μην καταγραφεί επέλεγε να κινείται από υπόγειες διαβάσεις και όχι από κεντρικά σημεία.
Ωστόσο σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του, τα ίχνη του χάνονταν.
Στο βιντεληπτικό υλικό που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί κατά την ανάλυση του, εντόπισαν τον 14χρονο σε μία περίπτωση για αρκετή ώρα, ξημερώματα, να γυροφέρνει ένα βενζινάδικο το οποίο είχε στοχοποιήσει, ενώ σε ηχητικό ντοκουμέντο που έχουν στα χέρια τους, ακούγεται να ενημερώνει κάποιον τηλεφωνικά, μετά από ληστεία, λέγοντας του «τα πήρα» (προφανώς εννοεί τα λεφτά).
Κατά την σύλληψη του δεν είπε πολλά, φαινόταν όμως ότι σοκαρίστηκε.
Στον εισαγγελέα ο ανήλικος -Το παρελθόν του 14χρονου και τα ερωτηματικά
Η δράση ενός 14χρονου με θράσος… αλλά άπειρου ληστή έχει απασχολήσει και άλλη φορά τις αστυνομικές αρχές.
Ερωτήματα ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι ο 14χρονος, κατάφερνε να φεύγει από το σπίτι του, χωρίς να γίνεται αντιληπτός, ξημερώματα, αφού τα περισσότερα «χτυπήματα» του, είναι μεταξύ 2 με 5 το πρωί.
Μετά την σύλληψη του, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών. Σε βάρος του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και συγκεκριμένα το αναμορφωτικό μέτρο της ανάθεσης της επιμέλειας καθώς και επιτήρησης του από Επιμελητή Ανηλίκων.