Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Οι δύο καταθέσεις της 24χρονης -«Με είχαν καλέσει σε άλλα 4 πάρτι, μου πρόσφεραν κοκαΐνη» - iefimerida.gr

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Οι δύο καταθέσεις της 24χρονης -«Με είχαν καλέσει σε άλλα 4 πάρτι, μου πρόσφεραν κοκαΐνη»

Η Γεωργία Μπίκα
Η Γεωργία Μπίκα / Φωτογραφία: Social media
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκάρουν οι περιγραφές της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα για τον βιασμό της σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπως η ίδια κατήγγειλε.

Το iefimerida.gr φέρνει στη δημοσιότητα τις δύο καταθέσεις της στους αστυνομικούς του Α.Τ. Λευκού Πύργου, μία στις 15:00 και μία συμπληρωματική στις 23:00 της 1ης Ιανουαρίου του 2022, την ημέρα που βιάστηκε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις δύο καταθέσεις της, η 24χρονη Γεωργία Μπίκα ανέφερε όσα θυμόταν από τη μοιραία βραδιά φρίκης και ζητεί την ποινική δίωξη των δραστών.

Αποκαλύπτει μάλιστα ότι ο άνθρωπος που κατονομάζει την είχε προσκαλέσει άλλες τέσσερις φορές σε τέτοια πάρτι και μάλιστα επέμενε. Αρνήθηκε ότι την είχε πληρώσει για να παρευρεθεί στα πάρτι αυτά. Αποκαλύπτει επίσης ότι της είχε ζητήσει «σε παλαιότερο πάρτι, του 2021, αν θέλω να κάνω χρήση ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, για να μου προσφέρει, και εγώ του απάντησα αρνητικά».

Δείτε την πρώτη κατάθεσή της στους αστυνομικούς

Ακολουθεί η συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε το ίδιο βράδυ στους αστυνομικούς

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 • Ερώτηση: Από ποιο σημείο και μετά παύσατε να θυμάστε τι συνέβη κατά την παραμονή σας στο ξενοδοχείο ΜΕΤ;
 • Απόκριση: Την μνήμη μου σχετικά με τα όσα έγιναν, την έχασα αφού πλήρωσα στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και έκλεισα δωμάτιο, αφού δεν ήμουν σε θέση να οδηγήσω το αυτοκίνητό μου και δεν θυμόμουν πού το είχα σταθμεύσει. Από εκείνη τη στιγμή και μετά θυμάμαι περιστασιακά γεγονότα, τα οποία ανέφερα στην πρώτη κατάθεσή μου. Μάλιστα, καθώς περνούν οι ώρες, άρχισαν να ξεδιαλύνονται κάποια πράγματα στο μυαλό μου.
 • Ερώτηση: Ποιος σας κάλεσε στο πάρτυ που αναφέρατε;
 • Απόκριση: Στο πάρτυ που γινόταν σε δωμάτιο στο ξενοδοχείο ΜΕΤ μας κάλεσε μέσω μηνυμάτων, αλλά κι από κοντά να έρθουμε ο Παπαδόπουλος Μάνος, τον οποίο γνωρίζω γιατί εργάζεται στην καφετέρια Αχίλλειον, όπου βρισκόμουν με τη φίλη μου Ελένη, νωρίτερα την 31 Δεκεμβρίου 2021. Μάλιστα, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι επέμενε να μεταβώ εκεί. Του είπα ότι θα έρθω με μια φίλη μου, την Ελένη. Εδώ θέλω να προσθέσω ότι έχω ακούσει ότι ο Μάνος λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και με άλλες κοπέλες. Μπορεί να το κάνει εσκεμμένα και να τις καλεί σε διάφορα πάρτι που γίνονται σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα σπίτια. Δεν ξέρω αν ισχύει. Πάντως εμένα με έχει ξαναστείλει σε παρόμοιο πάρτι τέσσερις φορές περίπου. Σήμερα ήθελα και πήγα στο πάρτι με τη φίλη μου για να περάσουμε ένα χαρούμενο ρεβεγιόν. Σε άλλο πάρτι, που έχω πάει και στο οποίο με κάλεσε ο Μάνος, έχω κοιμηθεί με κάποιο αγόρι το οποίο μου άρεσε, με τη θέλησή μου και χωρίς να συμβεί κάτι το σεξουαλικό μεταξύ μας.
 • Ερώτηση: Ποια είναι η σχέση που έχεις με τον Μάνο;
 • Απόκριση: Τον γνωρίζω απλά. Ο ίδιος με έχει φλερτάρει σε πάρτυ και με μηνύματα.
 • Ερώτηση: Μπορεί ο Μάνος να προσκαλεί κορίτσια για να παρέχουν συντροφιά σε άντρες που παρευρίσκονται σε πάρτυ αυτού του είδους;
 • Απόκριση: Ναι, το κάνει. Όπως σας είπα, εμένα με έχει προσκαλέσει άλλες τέσσερις φορές σε τέτοια πάρτι. Σε κάποια που δεν έχω πάει επέμενε να πάω.
 • Ερώτηση: Σε πληρώνει για να παρευρεθείς στα πάρτι αυτά;
 • Απόκριση: Όχι, ποτέ. Ωστόσο, με έχει ρωτήσει σε παλαιότερο πάρτι του 2021 αν θέλω να κάνω χρήση ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, για να μου προσφέρει, και εγώ του απάντησα αρνητικά.
 • Ερώτηση: Τι ακριβώς γινόταν στο ξενοδοχείο που πήγατε;
 • Απόκριση: Στο ξενοδοχείο, όπως είπα γινόταν πάρτυ υπό μορφή ρεβεγιόν για να περάσουμε καλά. Τα περισσότερα άτομα ήταν γυναίκες οι οποίες μάλιστα ήταν περισσότερο εκδηλωτικές από μένα και τη φίλη μου. Εκεί ήπια δύο σαμπάνιες τις οποίες έβαλα μόνη μου και μια vodka RedBull, την οποία μου προσφέρει κάποιος. Υπήρχαν περίπου 15 άτομα και διασκέδαζαν με χρήση μουσικής, από ηχείο bluetooth. Εγώ πήρα τη φίλη μου Ελένη, γνώριζα μόνο μια ακόμα κοπέλα με το όνομα Μία. Εμείς πήγαμε μόνο για να διασκεδάσουμε. Αφού κατέβηκα κάτω και άφησα τη φίλη μου να φύγει, έκλεισα -όπως ανέφερα στην πρώτη κατάθεση- δωμάτιο εκεί, γιατί δεν μπορούσα να οδηγήσω. Πήρα το ασανσέρ και ανέβηκα σε κάποιο όροφο. Έψαχνα το δωμάτιό μου. Μόλις βγήκα στον διάδρομο συνάντησα τα δύο άτομα που ανέφερα αρχικά. Αυτοί μου ζήτησαν αν ήθελα να κοιμηθώ μαζί τους. Εγώ τους είπα ότι έχω δικό μου δωμάτιο και τότε επέμεναν να κοιμηθώ σ’ αυτούς. Δεν με ανάγκασαν με τη βία να πάω σε κάποιο δωμάτιο. Δεν νιώθω τετελεσμένη βία ή πόνο στο σώμα μου. Δεν θυμάμαι τελικά αν πήγα με τη θέλησή μου στο δωμάτιο που ξύπνησα την επόμενη μέρα. Ούτε θυμάμαι με πόσους πήγα εκεί.

Οι αστυνομικοί στη συνέχεια της έδειξαν δια ζώσης τέσσερις άνδρες Α, Β, Γ και Δ (οι άνδρες με στοιχεία Λεβέντης Βασίλειος, Περογιαννάκης Κωνσταντίνος, Λεβέντης Ευαγόρας και Τραφαλής Βασίλειος).

Η Γεωργία Μπίκα αναγνώρισε τον Βασίλειο Λεβέντη ως τον άνθρωπο που της ζήτησε να κοιμηθεί μαζί της και επέμενε, παρά τη θέλησή της, απλά δεν θυμόταν, όπως λέει, τι έγινε μετά.

«Επιθυμώ την ποινική του δίωξη» λέει χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «Δεν μου ασκήθηκε βία από μέρους του, αλλά η συνουσία που ακολούθησε δεν θα λάμβανε χώρα, αν ήμουν νηφάλια. Οι δύο άντρες εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία μου λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Δεν γνωρίζω αν το ποτό μου περιείχε κάποια άλλη ουσία».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 • Ερώτηση: Θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
 • Απόκριση: Το πρωί, αφού ξύπνησα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, είδα μήνυμα που μου έστειλε στις 10:50 ο Μάνος και με ρωτούσε πού είμαι. Του απάντησα ότι είμαι στο ΜΕΤ, μιλήσαμε στο τηλέφωνο και μου ζήτησε να πάρω τα πράγματά μου και να κοιμηθώ στο σπίτι του. Είπα ότι θα φύγω από το ξενοδοχείο και κλείσαμε. Τον ξαναπήρα τηλέφωνο, αφού συνειδητοποίησα τι ακριβώς μου συνέβη, και τον ρώτησα γιατί βρήκα χάπια, γιατί δεν φορούσα εσώρουχο, γιατί βρισκόμουν σε ένα δωμάτιο με ανδρικά ρούχα και πράγματα και όχι στο δικό μου. Με τρεμάμενη φωνή με ρώτησε αν θα πάω σε αυτόν και εγώ του είπα όχι και κλείσαμε. Τέλος, θέλω να προσθέσω πως το εσώρουχό μου το φοράω ακόμη και θα σας το προσκομίσω αύριο που θα μεταβώ για να εξεταστώ στον γιατρό στη δικαστική υπηρεσία Θεσσαλονίκης. Σας παραδίδω κατόπιν αιτήσεώς σας δύο ουροσυλλέκτες περιέχοντες δείγμα ούρων που ελήφθησαν εντός της υπηρεσίας, προκειμένου να αποσταλούν στην αρμόδια υπηρεσία για εξέτασή τους προς διαπίστωση ουσιών που μπορεί να είχα καταναλώσει, παρά τη θέλησή μου, κατά το προηγούμενο βράδυ και τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω.

Τι κατέθεσε η φίλη της

Σημαντική για την υπόθεση είναι και η περιγραφή της 17χρονης φίλης της Γεωργίας, για τα όσα έζησαν.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή «Live News» στο Mega, η 17χρονη κοπέλα αναφέρθηκε στο τι είδαν στο δωμάτιο που έγινε το πάρτι, στο περιστατικό με το περιπολικό που έγινε γνωστό, αλλά και στην απόφασή τους να αποχωρήσουν.

«Φτάσαμε στο δωμάτιο 401, όπου συναντήσαμε περίπου 13 άτομα. Από αυτά, άντρες ήταν πέντε-έξι. Από την πρώτη στιγμή δεν ήθελα να μείνω» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «χωρίς να μπορώ να είμαι σίγουρη, οι περισσότερες γυναίκες μού έμοιαζαν εκδιδόμενες και έμεινα έκπληκτη από το κλίμα».

Για το περιστατικό με το περιπολικό, εξήγησε πως «λίγο πριν φύγουμε από το πάρτι έφτασε στο ξενοδοχείο ένα περιπολικό της αστυνομίας. Θορυβήθηκαν και έκλεισαν τη μουσική. Μια από τις κοπέλες που ήταν εκεί φώναζε: ''Τι φοβάστε; Αφού είμαι εγώ εδώ!'', αφήνοντας υπονοούμενα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο τι έγινε όταν αποφάσισαν να φύγουν. «Μετά από ένα μισάωρο και ενώ η Γεωργία ήταν πολύ μεθυσμένη, ξεκινήσαμε για να φύγουμε. Μόλις κατεβήκαμε, η Γεωργία άρχισε να λέει ότι δεν είναι καλά και θα έπαιρνε το αυτοκίνητό της για να γυρίσει σπίτι. Έπειτα από περίπου δέκα λεπτά την κάλεσα για να δω τι κάνει. Μου είπε ότι άλλαξε γνώμη και θα έμενε στο ξενοδοχείο», ανέφερε η 17χρονη.

Ποιος ήταν ο διοργανωτής του πάρτι -Τι κατέθεσε ο άνθρωπος που την προσκάλεσε

Υπενθυμίζεται ότι ο άνθρωπος που προσκάλεσε την 24χρονη στο ξενοδοχείο έδωσε επίσης κατάθεση και αποκάλυψε τον διοργανωτή του πάρτι στο ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μάνος Παπαδόπουλος είναι ο άνθρωπος που προσκάλεσε την 24χρονη στο πάρτι στο ξενοδοχείο το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου 2021 και όπως προκύπτει από την κατάθεσή του, την οποία αποκαλύπτει το makthes, ο διοργανωτής του πάρτι ήταν ο Κωνσταντίνος Περογιαννάκης.

Όπως αναφέρει ο Μάνος Παπαδόπουλος, είχε δεχθεί κλήση του λίγες ημέρες πριν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και τον ενημέρωσε ότι θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη για να γιορτάσουν μαζί.

Το τηλεφώνημα στην 24χρονη

Στη συνέχεια δηλώνει πως κάλεσε την 24χρονη Γεωργία Μπίκα, η οποία έφτασε στο ξενοδοχείο με μια φίλη της.

«Περί 2:00 κάλεσα τη γνωστή μου Γεωργία Μπίκα, με την οποία είχαμε επικοινωνήσει από το μεσημέρι, και την προσκάλεσα λέγοντας την επωνυμία του ξενοδοχείου και τον αριθμό δωματίου. Την 2:20 ώρα αφίχθη στο ξενοδοχείο μαζί με μια φίλη της», εξηγεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην κατάθεσή του ο 33χρονος δίνει ώρες και για την αποχώρηση της 24χρονης, αλλά μιλάει και για όσα ακολούθησαν αμέσως μετά:

«Περί ώρα 3:30 η Γεωργία με τη φίλη της αποχώρησαν από το δωμάτιο και λίγα λεπτά αργότερα αποχώρησα και εγώ με τον φίλο μου. Αποχωρώντας από το δωμάτιο, η Γεωργία μου είπε πως θα φύγει με το αμάξι με τη φίλη της.

 • Ερώτηση: Ποιοι είναι οι φίλοι σου και ποιο δωμάτιο είχε ο καθένας τους;
 • Απόκριση: Φίλος μου είναι ο Περογιαννάκης Κωνσταντίνος, ο οποίος και διέμενε στο 401 δωμάτιο, δίχως να γνωρίζω κάτι για τους υπόλοιπους.
 • Ερώτηση: Υπέπεσε στην αντίληψή σου εάν έγινε χρήση ναρκωτικών από τους παρευρισκόμενους στο δωμάτιο ή αν έλαβε χώρα κάποια παράνομη πράξη;
 • Απόκριση: Όχι, δεν υπήρχε τίποτα παράνομο. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω και υπογράφω».
κατάθεση Μάνου Παπαδόπουλου
κατάθεση Μάνου Παπαδόπουλου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κράτηση του δωματίου και τα ονόματα στη λίστα

Επίσης, όπως σημειώνεται στο makthes, το πάρτι έγινε στο 401, όπως αναφέρει στην κατάθεσή του ο Μάνος Παπαδόπουλος, που ήταν κρατημένο στο όνομα του Κωνσταντίνου Περογιαννάκη, όπως φαίνεται και στην κατάσταση με τα όνομα και τα δωμάτια που παρέδωσε η διοίκηση του ξενοδοχείου στις αστυνομικές αρχές.

Στο ίδιο έγγραφο φαίνεται η διαμονή του Κωνσταντίνου Περογιαννάκη να είναι από τις 30 Δεκεμβρίου του 2021 έως τις 2 Ιανουαρίου του 2022. Ενώ, στο ίδιο όνομα φαίνεται να είναι νοικιασμένο και το δωμάτιο 601, που φέρεται να ξύπνησε το πρωί της Πρωτοχρονιάς η 24χρονη.

Στο makthes αναφέρεται πως η αστυνομία ζήτησε από το ξενοδοχείο την κατάσταση με τα ονόματα και τον αριθμό δωματίων για τους: Γεωργία Μπίκα, Κωνσταντίνο Περογιαννάκη, Βασίλη Λεβέντη, Ευαγόρα Λεβέντη και Βασίλη Τραφάλη.

λίστα ξενοδοχείου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ