Βασιλική Θάνου για ηχητικό Βγενόπουλου: Η ΝΔ θέλει να αποπροσανατολίσει -Είχα μια «απλή γνωριμία» με τη Δ.Μ. - iefimerida.gr

Βασιλική Θάνου για ηχητικό Βγενόπουλου: Η ΝΔ θέλει να αποπροσανατολίσει -Είχα μια «απλή γνωριμία» με τη Δ.Μ.

Η Βασιλική Θάνου
Η Βασιλική Θάνου / Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για απλή γνωριμία με τη Δ.Μ. έκανε λόγο η Βασιλική Θάνου σε συνέντευξή της, αναφερόμενη στην αποκάλυψη-ντοκουμέντο του iefimerida.gr με το ηχητικό του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Στο άγνωστο μέχρι σήμερα ηχητικό ντοκουμέντο, που έφερε στο φως το iefimerida, ακούγεται ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος να μιλά στο γραφείο του με την επιχειρηματία Δ.Μ., η οποία δήλωνε έμπιστη φίλη τής πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που ηχογράφησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, η Δ.Μ. παραδέχεται ότι του μετέφερε αίτημα της Θάνου για χρηματισμό με τη μέθοδο του «βιβλίου» (να τοποθετηθούν, δηλαδή, χαρτονομίσματα μέσα σε βιβλία), ώστε να δει ευνοϊκά την υπόθεση της έκδοσης δύο στενών συνεργατών του, στελεχών της MIG, από την Ελλάδα στην Κύπρο.

Στο ίδιο ηχητικό ακούγεται η Δ.Μ. να λέει ότι αν τελικώς ο επιχειρηματίας έδινε τα χρήματα, αυτά θα πήγαιναν απευθείας στην τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ενώ ο γιος της, κατά τη Δ.Μ., θα είχε τον ρόλο του εισπράκτορα. «Αν, κύριε πρόεδρε, δίνατε οποιαδήποτε χρήματα, θα πήγαιναν σε εκείνη αυστηρά και μόνο σε εκείνη», ακούγεται να λέει η επιχειρηματίας.

Η ίδια η συνομιλία, ωστόσο, προκάλεσε αίσθηση, καθώς αναδεικνύει ένα παρασκήνιο πιέσεων και εκβιασμών, το οποίο πολλοί υποψιάζονταν, αλλά, χωρίς απτές αποδείξεις, έμενε σε επίπεδο φημών.

Ακούστε το ηχητικό:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θάνου στο Kontra: Είχα μια «απλή γνωριμία» με τη Δ.Μ., είχε έρθει 2-3 φορές στο γραφείο μου

Απαντώντας στις αποκαλύψεις, η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, σε τηλεφωνική συνέντευξή της στο Kontra Channel, επανέλαβε ότι «κάποιοι θέλησαν να εξυπηρετήσουν την κυβέρνηση για να αλλάξουν την ατζέντα της καθημερινότητας από τα προβλήματα του κόσμου» και πως «επάνω στο νεκρό Βγενόπουλο αναμασούν μια συκοφαντία».

Η Βασιλική Θάνου επιβεβαίωσε ότι γνώριζε την εν λόγω επιχειρηματία. «Τη γνώρισα τυχαία, είχα μια απλή γνωριμία μαζί της. Τη γνώρισα σε μια κοινωνική εκδήλωση και επειδή είχε μια προσωπική της υπόθεση με τον πρώην σύζυγό της για το διαζύγιο και τη διατροφή των παιδιών της, ζήτησε τη νομική συνδρομή μου. Ήρθε 2-3 φορές στο γραφείο μου, αυτό ήταν όλο. Προφανώς αυτή τη γνωριμία τη χρησιμοποίησε για να πει στον Βγενόπουλο ότι έχει σχέσεις μαζί μου».

Θάνου: Ο Βγενόπουλος προσπαθούσε να της αποσπάσει ομολογία

Καταθέτοντας τη δική της οπτική, η κυρία Θάνου είπε: «Όταν πλησίασε πολύ η Δικαιοσύνη στον Βγενόπουλο -γιατί δεν ήταν καμία ''λευκή περιστερά'' ο Βγενόπουλος- ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη, και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ως υπεύθυνος για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Οταν είδε ότι δεν θα απέφευγε τις κατηγορίες, επινόησε τις κατηγορίες εις βάρος μου, ότι δήθεν μια κυρία Δ.Μ. μεσολαβούσε εκ μέρους μου».

Επίσης, η Β. Θάνου υποστήριξε ότι το ηχητικό, το οποίο άκουσε, είναι στην ουσία ένας «μονόλογος Βγενόπουλου», ο οποίος προσπαθούσε να «αποσπάσει μια ομολογία της Δ.Μ., την πίεζε να με εμπλέξει στην υπόθεση».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Περιέργως, δεν κατατέθηκε τότε αυτό το ηχητικό» είπε η κα Θάνου, και πρόσθεσε ότι ο τότε συνήγορος Βγενόπουλου, ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, «μερικούς μήνες αργότερα είπε ότι ο πελάτης του δεν στρέφεται κατά της Θάνου αλλά κατά της Δ.Μ., η οποία είναι μια απατεώνισσα». «Απορώ πώς ο Βγενόπουλος πίστεψε τη Δ.Μ., έστω και πρόσκαιρα. Πιστεύω ότι κατάλαβε ο Βγενόπουλος ότι η γυναίκα αυτή τον κορόιδευε», υποστήριξε.

Θάνου: Η ΝΔ θέλει να ξανανοίξει η υπόθεση για να αποπροσανατολίσει

Απαντώντας στις αιτιάσεις της ΝΔ, η Β. Θάνου σημείωσε: «Η ΝΔ γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν έχω καμία εμπλοκή ούτε στη συγκεκριμένη υπόθεση ούτε σε καμία άλλη. Αντίθετα, επί θητείας μου στον Άρειο Πάγο προχώρησαν πολλές υποθέσεις διαφθοράς, όπως του Τσοχατζόπουλου, του Ερυθρού Σταυρού κ.λπ. Δηλαδή, η πορεία μου είναι να υπάρχει διαφάνεια και η διαπλοκή να τιμωρείται».

Κατά τη Βασιλική Θάνου, «η ΝΔ προσπαθεί να ξανανοίξει η υπόθεση για να κάνει θόρυβο. Γιατί ξαφνικά τώρα ανασύρεται; Πού ήταν επί 6 χρόνια το ηχητικό; Το ότι την έβγαλαν τώρα μιλάει από μόνο του. Τα ίδια, που λέει στην κασέτα, είπε ο Βγενόπουλος στην κατάθεσή του στον Άρειο Πάγο, που έκλεισε την υπόθεση αφού τη διερεύνησε».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτηθείσα εάν θέλει αναψηλάφηση της υπόθεσης για να μην αιωρούνται σκιές εις βάρος της, απάντησε: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα, αλλά είναι προφανές ότι γίνεται για αποπροσανατολισμό».

Απαντώντας επίσης στη σκληρή κριτική της ΝΔ για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, είπε ότι τηρήθηκαν όλες οι δικονομικές διαδικασίες, κλήθηκαν όλοι οι μάρτυρες και κατέθεσαν και έπειτα από αυτό αρχειοθετήθηκε η υπόθεση.

Η Βασιλική Θάνου επικαλέστηκε επίσης την κατάθεση Βγενόπουλου, όπου ανέφερε ότι η Δ.Μ. αντάλλασσε μηνύματα με την ίδια. Όπως είπε η πρώην πρόεδρος του Α. Πάγου, τότε τον είχε ρωτήσει ο εισαγγελέας αν ζήτησε από την επιχειρηματία Δ.Μ. να δει τα μηνύματα που έστελνε η κα Θάνου, αλλά εκείνος είχε απαντήσει αρνητικά, επειδή αισθάνθηκε ότι θα την προσέβαλε και θα έχανε την εμπιστοσύνη της. Όπως είπε η Β. Θάνου, τότε είχε πει στον εισαγγελέα «ανοίξτε το τηλέφωνό μου, και το κινητό και το σταθερό, γιατί δεν έχω καμία επικοινωνία με αυτή την κυρία».

Θάνου: Δεν έχω κατασταλάξει πώς θα κινηθώ νομικά

Η κυρία Θάνου, κληθείσα να διευκρινίσει τι εννοεί στη δήλωσή της με τη φράση ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της, είπε ότι δεν έχει κατασταλάξει πώς θα διαχειριστεί το ζήτημα και εναντίον ποίων θα κινηθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση της Βασιλικής Θάνου

Σε δήλωσή της νωρίτερα, η Βασιλική Θάνου είχε κάνει λόγο για αναμάσημα «άθλιας συκοφαντίας» με στόχο να αποπροσανατολιστούν οι πολίτες από τα καθημερινά τους προβλήματα. Υποστήριξε ότι οι υποθέσεις αυτές «διερευνήθηκαν και αρχειοθετήθηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου». Υποστηρίζει ακόμη ότι η αποκάλυψη εξυπηρετεί συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, που προσπαθούν «να δικαιολογηθούν έτσι, και στο εσωτερικό και στα ευρωπαϊκά όργανα, όπου τα πρόσωπα αυτά είναι πολύ εκτεθειμένα εξαιτίας των ποινικών διώξεων σε βάρος των εισαγγελέων και των δημοσιογράφων που ερευνούσαν τη διαφθορά στην υπόθεση Novartis και στη Λίστα Λαγκάρντ».

Από την πλευρά του, ο υιός της κας Θάνου, δικηγόρος Σπύρος Χριστόφιλος, σε δήλωσή του, επιβεβαιώνει ότι του έγινε κρούση για συνάντηση μεταξύ του Ανδρέα Βγενόπουλου και του ιδίου, την οποία ωστόσο, όπως αναφέρει ο ίδιος, αρνήθηκε και δεν πραγματοποίησε ποτέ.

Πολιτικός σεισμός από την αποκάλυψη του iefimerida.gr

Το ντοκουμέντο της συνομιλίας του Ανδρέα Βγενόπουλου με την επιχειρηματία Δ.Μ., που εμφανιζόταν ως αγγελιοφόρος της τότε προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, το οποίο αποκάλυψε το ifemerida.gr, προκάλεσε πολιτικό σεισμό.

Η ηχογραφημένη συνομιλία, η οποία επιβεβαιώνει τις καταγγελίες περί εκβιασμού του με τη μέθοδο του «βιβλίου», που κατήγγειλε ο επιχειρηματίας το 2016, προκάλεσε πόλεμο ανακοινώσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυβέρνηση και το ΚΙΝΑΛ ζήτησαν εξηγήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για αντιπερισπασμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ