Τέλος το κύμα γρίπης για φέτος, εξασθενεί και δεν θα έρθει νέο -Ο Γκίκας Μαγιορκίνης στο iefimerida εξηγεί - iefimerida.gr

Τέλος το κύμα γρίπης για φέτος, εξασθενεί και δεν θα έρθει νέο -Ο Γκίκας Μαγιορκίνης στο iefimerida εξηγεί

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Στο τέλος του οδεύει το κύμα γρίπης για φέτος.

Τέρμα σε όλα τα -ενδεχόμενα, μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες- επιδημιολογικά σενάρια και τις σχετικές, σε χαμηλούς τόνους είναι η αλήθεια, προβλέψεις των ειδικών επιστημόνων, σύμφωνα με τις οποίες αναμένεται να έχουμε στη χώρα μας ένα δεύτερο κύμα επιδημικής έξαρσης της γρίπης, τύπου Β αυτή τη φορά, θέτει σήμερα από το iefimerida.gr ο αναπληρωτής καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Με δεδομένες, μάλιστα, τις πρόσφατες δηλώσεις του καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκου Θωμαϊδη, στο iefimerida, σύμφωνα με τις οποίες η ανίχνευση του ιού της γρίπης τύπου Β στα αστικά λύματα της χώρας μας παραμένει ακόμη σε επίπεδα ελάχιστα υψηλότερα από το κατώτατο όριο της ποσοτικοποίησής του, η νέα δήλωση του Γκίκα Μαγιορκίνη επιτείνει το μοναδικό «σενάριο» το οποίο προβάλλει πλέον στην Ελλάδα: Η γρίπη βρίσκεται σε οριστική, για φέτος, και πλήρη αποδρομή.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης εξηγεί διεξοδικά, αλλά με σαφήνεια και κατατοπιστικά, στο iefimerida.gr:

Γκίκας Μαγιορκίνης
Γκίκας Μαγιορκίνης

«Το ενδεχόμενο ενός δεύτερου επιδημικού κύματος του ιού της γρίπης, του τύπου Β αυτή τη φορά, το προσδιορίζαμε και το αναμέναμε περίπου έως τα μέσα ή προς τα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου. Με δεδομένο το γεγονός ότι οδεύουμε προς τα μέσα Μαρτίου με τη γρίπη Α(Η3Ν2) και το υπερδραστήριο στέλεχός της Κ να σημειώνουν διαρκή και σταθερή μείωση όσον αφορά τη διάδοσή τους στην κοινότητα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η γρίπη τύπου Β δεν έχει κάνει ακόμη, ουσιαστικά, την παρουσία της στην κοινότητα, με βάση αυτά τα δύο δεδομένα, λοιπόν, μπορούμε κάλλιστα να συμπεράνουμε ότι η εποχική δραστηριότητα της γρίπης για την περίοδο 2025 - 2026 οδεύει προς την πλήρη και οριστική της αποδρομή και δεύτερο κύμα επιδημικής έξαρσης της νόσου δεν πρόκειται να έχουμε στη χώρα μας».      

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γρίπη Γκίκας Μαγιορκίνης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ