Συνελήφθη ο οδηγός της μηχανής που αρνήθηκε να σταματήσει σε μπλόκο στην Αττική Οδό και, προσπαθώντας να διαφύγει, παρέσυρε και έριξε στο έδαφος τροχονόμο.
Σε βάρος του 28χρονου ημεδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, επικίνδυνη οδήγηση, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και μη συμμόρφωση σε σήμα στάσης από ένστολο αστυνομικό.
Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής πραγματοποιήθηκε ειδική εξόρμηση το πρωί, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Αττικής Οδού και των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), με σκοπό τον εντοπισμό οχημάτων που δεν φέρουν κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας.
Ο 28χρονος κατελήφθη να οδηγεί δίκυκλη μοτοσυκλέτα στην Αττική Οδό, στην περιοχή Δήμου Μεταμόρφωσης, χωρίς αυτή να φέρει πινακίδα κυκλοφορίας.
Ο οδηγός, προκειμένου να αποφύγει τον τροχονομικό έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα, παρέσυρε αστυνομικό με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και στη συνέχεια προσέκρουσε σε έτερη δίκυκλη μοτοσυκλέτα.
Σημειώνεται ότι από τη συγκεκριμένη επικίνδυνη συμπεριφορά τραυματίστηκε και δεύτερος αστυνομικός.
Αττική οδός: Πρόστιμο και νέα αφαίρεση άδειας στον οδηγό μηχανής
Όπως διαπιστώθηκε, από τον 28χρονο είχε αφαιρεθεί η άδεια ικανότητας οδήγησης την 27-10-2025 από το Αστυνομικό Τμήμα Καματερού για έναν χρόνο, καθώς είχε καταληφθεί να οδηγεί δίκυκλο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης αντίστοιχης κατηγορίας.
Για την υποτροπή του, του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 865 ευρώ και νέα αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για χρονικό διάστημα 425 ημερών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εν λόγω εξόρμησης βεβαιώθηκαν 38 παραβάσεις, όπως ενδεικτικά, για στέρηση ή δυσδιάκριτες κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης κ.ά.
Ακόμα, αφαιρέθηκαν 16 άδειες ικανότητας οδήγησης, 12 άδειες κυκλοφορίας και 10 κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας.