Ασκληπιείο Βούλας: Αυτός είναι ο γιατρός που έκανε εικονικούς εμβολιασμούς σε αρνητές -Ο τρόπος που έδρασε [βίντεο] | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Ασκληπιείο Βούλας: Αυτός είναι ο γιατρός που έκανε εικονικούς εμβολιασμούς σε αρνητές -Ο τρόπος που έδρασε [βίντεο]

Ασκληπιείο Βούλας: Αυτός είναι ο γιατρός που έκανε εικονικούς εμβολιασμούς σε αρνητές -Ο τρόπος που έδρασε [βίντεο]
Ασκληπιείο Βούλας: Αυτός είναι ο γιατρός που έκανε εικονικούς εμβολιασμούς σε αρνητές -Ο τρόπος που έδρασε [βίντεο]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια πολύ σοβαρή υπόθεση εικονικών εμβολιασμών, από γιατρό στο Ασκληπιείο Βούλας, ήρθε στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες. Μάλιστα, για το θέμα αυτό τοποθετήθηκε με επίσημο τρόπο και το νοσηλευτικό ίδρυμα στα νότια προάστια της Αττικής, ενώ άνοιξε και δικογραφία εναντίον του.

Ωστόσο, αυτό που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ο τρόπος με τον οποίο δρούσε για να κάνει τους εμβολιασμούς «μαϊμού».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οπως είπε στο iefimerida.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, ο «πρωταγωνιστής» της υπόθεσης είχε έναν δικό του τρόπο δράσης.

«Το συμβάν έγινε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Κυριακής. Ο ειδικευόμενος μετέβη στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου, στο οποίο είχε ήδη απασχοληθεί κάνοντας εμβόλια σε πολίτες, και ζήτησε από το προσωπικό να κάνει ο ίδιος εμβόλια σε πέντε ανθρώπους του περιβάλλοντός του», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Επρόκειτο για τρεις άνδρες και δύο γυναίκες που είχαν κλείσει ραντεβού για εκείνη την ημέρα και δήθεν φοβόντουσαν να δεχθούν την ένεση από άλλον γιατρό.

«Την ώρα που έκανε το πρώτο εμβόλιο, ωστόσο, μια νοσηλεύτρια διαπίστωσε ότι σκόπιμα έχυσε το υγρό από τη σύριγγα. Η εργαζόμενη του νοσοκομείου ενημέρωσε αμέσως τη διοίκηση και όντως επιβεβαιώθηκε ότι ο 50χρονος σκόπευε να κάνει εικονικούς εμβολιασμούς για να πάρουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού οι φίλοι του», πρόσθεσε ο κ. Γιαννάκος.

Οι πέντε φίλοι του γιατρού, όπως προέκυψε, δεν είχαν καμία πρόθεση να κάνουν το εμβόλιο, παρά μόνο να πάρουν το πιστοποιητικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος είναι αρνητής του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, παρά το γεγονός ότι έχει ο ίδιος νοσήσει.

Σε βάρος του ορθοπεδικού, που έχει εξαφανιστεί και αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και παραβίαση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ασκληπιείο Βούλας: Η καταγγελία τη Δευτέρα έφερε… τσουνάμι εξελίξεων

Το περιστατικό αυτό καταγγέλθηκε τη Δευτέρα (5/7) από τον διοικητή του νοσοκομείου. Ο ίδιος υποστήριξε ότι την προηγούμενη ημέρα ο εν λόγω γιατρός εμφανίστηκε με πέντε άτομα ακόμα, πήγε στον χώρο που γίνονται οι εμβολιασμοί και ζήτησε από τη νοσηλεύτρια βάρδιας να φύγει, γιατί θα έκανε ο ίδιος τους εμβολιασμούς των ατόμων που τον συνόδευαν.

Όπως κατήγγειλε, η νοσηλεύτρια είδε κάποια στιγμή να προσποιείται ότι έκανε τον εμβολιασμό και να πετά τη σύριγγα μαζί με το περιεχόμενο, που ήταν το εμβόλιο, στο καλάθι των σκουπιδιών. Η γυναίκα ειδοποίησε αμέσως τους προϊσταμένους της, σταμάτησε κάθε διαδικασία, ενώ ο συγκεκριμένος γιατρός και τα πέντε άτομα εξαφανίστηκαν. Επιπλέον, χάθηκαν και τρεις δόσεις με σύριγγες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο διοικητής του νοσοκομείου μαζί με τη νοσηλεύτρια πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπου και κατέθεσαν ό,τι ακριβώς είχε συμβεί. Αμέσως σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του γιατρού για παραβίαση μέτρων πρόληψης ασθενειών αλλά και για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, καθώς η εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι ο γιατρός δεν θα εμβολίαζε τους πέντε ανθρώπους, οι οποίοι, όμως, έμπαιναν στο σύστημα κανονικά και θα έπαιρναν λίγο αργότερα το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Τον λόγο έχει πια η Δικαιοσύνη, καθώς ο γιατρός αναμένεται να κληθεί από τον εισαγγελέα που θα εξετάσει τη δικογραφία.

«Απομακρύναμε τον γιατρό που έκανε εικονικούς εμβολιασμούς»

Για το όλο αυτό σκηνικό πήρε επίσημα θέση και το Ασκληπιείο Βούλας. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο ορθοπεδικός απομακρύνθηκε από τον χώρο, ενώ αμέσως ενημερώθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου και ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ. Ακόμη, την επόμενη ημέρα κατατέθηκε μήνυση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση του Ασκληπιείου Βούλας:

«Με αφορμή το περιστατικό της 4ης Ιουλίου 2021 που συνέβη στο εμβολιαστικό κέντρο του Γ. Ν. Ασκληπιείο Βούλας και είδε το φως της δημοσιότητας, αναφέρουμε τα κάτωθι:

Την Κυριακή 04.07.21 και ώρα 16.10 περίπου, ο Διοικητής του νοσοκομείου ενημερώθηκε από την εφημερεύουσα νοσηλεύτρια του εμβολιαστικού κέντρου ότι προσήλθε ιατρός του νοσοκομείου, ειδικότητας Ορθοπεδικής, και ισχυρίστηκε ότι για ψυχολογικούς λόγους θα ήθελε να προβεί εκείνος στον εμβολιασμό πέντε (5) πολιτών γνωστών του, οι οποίοι είχαν κλείσει ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Κατά τη διάρκεια της εμβολιαστικής διαδικασίας, η νοσηλεύτρια αντελήφθη ότι ο εν λόγω ιατρός προσποιήθηκε την πράξη του εμβολιασμού, ενώ απέρριπτε το περιεχόμενο του φιαλιδίου στον κάλαθο των αχρήστων.

Εκείνη τη στιγμή επενέβη, τον απομάκρυνε από τον χώρο του εμβολιαστικού κέντρου, μη ολοκληρώνοντας την εμβολιαστική διαδικασία για τον συγκεκριμένο πολίτη, και άμεσα ενημέρωσε το διοικητή του νοσοκομείου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Διοικητής του νοσοκομείου ενημέρωσε άμεσα τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, ζήτησε έγγραφη αναφορά από τη νοσηλεύτρια, αύξησε τη φύλαξη του εμβολιαστικού κέντρου και διέταξε για το συγκεκριμένο συμβάν Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.).

Την επόμενη ημέρα κατατέθηκε από τον Διοικητή του νοσοκομείου μήνυση, εντός αυτοφώρου, στο αστυνομικό τμήμα Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, για παράβαση των άρθρων 42,220 Π. Κ. ''Απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης'' και του άρθρου 285 Γ. Κ. ''Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών''.

Οτιδήποτε άλλο αναφέρεται σχετικά με το εν λόγω γεγονός, είναι ανακριβές και δεν επιβεβαιώνεται.

Είναι αυτονόητο ότι ουδείς εκ των ανωτέρω πολιτών καταχωρήθηκε ως εμβολιασθείς, εξασφαλίζοντας το αδιάβλητο της εμβολιαστικής διαδικασίας, η οποία συνεχίζεται ομαλά και απρόσκοπτα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ