Τις στιγμές που έζησε κατά την κατάρρευση της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα περιέγραψε ο αντιδήμαρχος πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Αποστολόπουλος.
«Ήμουν πολύ κοντά στο περιστατικό όταν συνέβη λόγω εργασίας πρασίνου που είμαι αντιδήμαρχος και έσπευσα αμέσως στο σημείο. Αντίκρισα το θέαμα με την ισοπεδωμένη πολυκατοικία που μου θύμιζε τον σεισμό του 1999. Στη συνέχεια διαπίστωσα έκπληκτος ότι και άνθρωποι που μένουν μέσα στην πολυκατοικία ήταν φίλοι μου εδώ και χρόνια», είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Κάποιοι έλειπαν για λόγους εργασίας ή για ψώνια ή για οτιδήποτε θα μπορούσε να λείπει κάποιος. Κάποιοι άλλοι που ήταν μέσα, μάλλον έγινε έγκαιρα αντιληπτό ότι κάτι δεν πάει καλά λόγω εργασιών που γίνονται σε όμορο κτίριο και ευτυχώς έφυγαν εγκαίρως».
«Οι ενδείξεις δείχνουν ότι δεν υπήρχε κάποιος στο κτίριο, γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα σκυλάκι»
Συνεχίζοντας, ο κ. Αποστολόπουλος ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους ανθρώπους, αλλά φαίνεται να έχει εγκλωβιστεί ένα σκυλάκι.
«Όλοι οι φορείς του κράτους βρίσκονται εδώ συντεταγμένα. Η Πυροσβεστική, η Τροχαία, η Δημοτική Αστυνομία είναι εδώ για να βοηθήσουν για την πιθανή ανεύρεση επιζώντων. Οι ενδείξεις δείχνουν ότι δεν υπήρχε κάποιος στο κτίριο. Παρόλα αυτά γίνεται έρευνα, και καλώς γίνεται, γιατί πρέπει να εξαντληθούν όλα τα δεδομένα προς αυτή την κατεύθυνση. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα κατοικίδιο ζώο, ένα σκυλάκι, που και αυτό είναι μία ζωή», ανέφερε.
«Ο Δήμος Αθηναίων κινείται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης αυτών των ανθρώπων με κάθε μέσο»
Παράλληλα, ο κ. Αποστολόπουλος είπε ότι ο Δήμος Αθηναίων θα ενισχύσει όσους επλήγησαν από την κατάρρευση της πολυκατοικίας και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.
«Ο Δήμος Αθηναίων κινείται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης αυτών των ανθρώπων με κάθε μέσο και της προσωρινής φιλοξενίας, ώστε να υπάρξει μία μετάβαση σε κανονική ζωή. Είναι σοκαριστικό να χάνεις όλο το βιός σου. Αυτό που βλέπουμε είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Έχει ξεκινήσει διαδικασία για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου οι άνθρωποι να ενισχυθούν», επεσήμανε ο κ. Αποστολόπουλος.
«Έλειπε και από τύχη γλίτωσε», λέει αδελφός ενοίκου
Από την πλευρά του, ο αδελφός ενοίκου της πολυκατοικίας ανέφερε ότι η αδελφή του ήταν τυχερή, καθώς έλειπε στο σπίτι και γλίτωσε τα χειρότερα.\
Η γυναίκα έμενε στο υπερυψωμένο ισόγειο, με τον αδελφό της να λέει ότι έμενε μόνη της, έχοντας συντροφιά το σκυλάκι της.
«Ήταν στο γραφείο και την ειδοποίησαν ότι έπεσε το σπίτι της»
Νωρίτερα, φίλη ενοίκου της πολυκατοικίας περιέγραψε πώς έμαθε η φίλη της για το περιστατικό.
«Ήταν στο γραφείο μαζί μας και την ειδοποίησαν ότι έπεσε το σπίτι της. Ήρθε τρέχοντας η κοπέλα. Μάθαμε ότι οι γονείς της με κάποιον τρόπο πρόλαβαν και βγήκαν», είπε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, είπε ότι ο κόσμος έμενε κανονικά στην πολυκατοικία, παρά τις εργασίες που γίνονται στο δίπλα οικόπεδο, ενώ για τους γονείς της φίλης της είπε ότι είναι καλά, καθώς κατάφεραν να βγουν.