Δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενδοοικογενειακή απειλή, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, περί προσωπικών δεδομένων και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σχηματίστηκε σε βάρος του 38χρονου που άνοιξε πυρ το πρωί στην Καλαμάτα.
Ο εν λόγω άνδρας άρχισε να πυροβολεί στοχεύοντας μία γυναίκα, όπως προκύπτει από την έρευνα της αστυνομίας.
Το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί, όταν ο 38χρονος, αφού πρώτα επικοινώνησε τηλεφωνικά με την 25χρονη παθούσα, την απείλησε, ενώ στη συνέχεια, τη στιγμή που η παθούσα μετέβαινε στην εργασία της, πυροβόλησε δύο φορές με κυνηγετικό όπλο εναντίον της και μετά τράπηκε σε φυγή.
Κατά τη διαφυγή του, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και εγκατέλειψε το σημείο. Οι αστυνομικοί, που δέχτηκαν τηλεφώνημα από τη γυναίκα που απειλήθηκε, άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό του και κατάφεραν να τον συλλάβουν.
Στην κατοχή του βρέθηκε το κυνηγετικό όπλο (είχε άδεια σε ισχύ), το οποίο ανήκει σε 68χρονο άνδρα, ο οποίος πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα και συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ήταν ζευγάρι, χώρισαν πριν από ένα μήνα
Όπως προκύπτει από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ, ο 38χρονος χθες (22/9) το απόγευμα είχε φωτογραφίσει την παθούσα χωρίς τη θέλησή της, ενώ, λίγο πριν πυροβολήσει προς το μέρος της, την είχε απειλήσει μέσω μηνύματος με τη φράση «η ζωή σου είναι λίγη».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος και η γυναίκα ήταν ζευγάρι επί δύο χρόνια και πριν ένα μήνα χώρισαν.
Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:
Συνελήφθη 38χρονος στη Μεσσηνία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενδοοικογενειακή απειλή καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, περί προσωπικών δεδομένων και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ακόμα ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Συνελήφθη, σήμερα (23.9.2026) το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμάτας, 38χρονος ημεδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ενδοοικογενειακή απειλή, σε βάρος ημεδαπής.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενδοοικογενειακή απειλή, παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, περί προσωπικών δεδομένων και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, σήμερα (23.9.2026) το πρωί, στην Καλαμάτα, ο 38χρονος, αφού πρώτα επικοινώνησε τηλεφωνικά με την παθούσα, την απείλησε, ενώ στη συνέχεια, τη στιγμή που η παθούσα μετέβαινε στην εργασία της ο κατηγορούμενος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο κατά αυτής και ακολούθως επιβιβάστηκε στο όχημά του και τράπηκε σε φυγή.
Κατά τη διαφυγή του, ο ανωτέρω ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, προσκρούοντας με το όχημά του σε έτερο όχημα εγκαταλείποντας το σημείο.
Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες και επισταμένες αναζητήσεις αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, ο 38χρονος εντοπίστηκε άμεσα από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα και συνελήφθη.
Κατόπιν ερευνών που διενεργήθηκαν, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρησιμοποιηθέν κυνηγετικό όπλο, με άδεια σε ισχύ, το οποίο ανήκει σε 68χρονο ημεδαπό, ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως και συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Τέλος, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 38χρονος την 22.9.2026 το απόγευμα είχε φωτογραφήσει την παθούσα χωρίς τη θέλησή της.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμάτας.