Αποφυλακίστηκε ο καθηγητής «φακελάκης» του ΤΕΙ Σερρών έπειτα από 10 μήνες

Ένας από τους καθηγητές που κατηγορείται ότι έπαιρνε φακελάκια από τους φοιτητές / Φωτογραφία: EUROKINISSI

Αποφυλακίστηκε, δέκα μήνες μετά τη σύλληψή του, ο καθηγητής «φακελάκης»του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην ΤΕΙ Σερρών), ο οποίος κατηγορείται ότι έπαιρνε χρήματα από φοιτητές του προκειμένου να τους περνάει τα μαθήματά του.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την προσφυγή του και ο καθηγητής βγήκε από τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, όπου ήταν προφυλακισμένος από τον Οκτώβριο του 2018.

Εκτός φυλακής οδηγήθηκε κι άλλος ένας καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών, που είχε κατηγορηθεί για «φακελάκια». Η ιστορία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία των Σερρών καθώς είχε αποκαλυφθεί πως οι δυο εν λόγω καθηγητές σε συνεργασία με ιδιοκτήτη φροντιστηρίου απαιτούσαν από φοιτητές μεγάλα χρηματικά ποσά (ορισμένες φοιτήτριες κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση) προκειμένου να «περάσουν» το μάθημα τους.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, αρκετοί φοιτητές και καθηγητές έκαναν λόγο για «κοινό μυστικό» αναφερόμενοι στην δράση των δύο καθηγητών. Εκτός φυλακής είναι εδώ και μερικές μέρες και ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίου των Σερρών, μέσω του οποίου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, γίνονταν οι πληρωμές.

Πώς ο καθηγητής «φακελάκης» εκβίαζε τους σπουδαστές

Σύμφωνα με την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, ο καθηγητής κατηγορείται ότι παρέπεμπε σπουδαστές του στο φροντιστήριο των φερόμενων ως συνεργών του για να περάσουν τα μαθήματά του. Επρόκειτο για σπουδαστές τους οποίους «έκοβε» σκόπιμα στις εξετάσεις και προκειμένου να πάρουν το πτυχίο τους εκείνοι πράγματι απευθύνονταν στο φροντιστήριο, όπου καλούνταν να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, που ανάλογα με την περίπτωση, ξεκινούσαν από 250 ευρώ και τα οποία υποτίθεται ότι αφορούσαν σε δίδακτρα για την παρακολούθηση μαθημάτων.

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, ανεξάρτητα από το εάν παρακολουθούσαν ή όχι τα φροντιστηριακά μαθήματα, αλλά και το βαθμό ετοιμότητάς τους, οι σπουδαστές πετύχαιναν στη συνέχεια στις εξετάσεις, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο ίδιος καθηγητής τους υποχρέωνε να προσφέρουν πρακτική άσκηση στο επαγγελματικό του γραφείο.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνομιλίες των εμπλεκόμενων προσώπων που βρίσκονται στη διάθεση των δικαστικών Αρχών, ενώ ανάλογα με την πορεία της κύριας ανάκρισης δεν αποκλείεται στη συνέχεια να προκύψουν ποινικές ευθύνες και σε βάρος άλλων προσώπων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ