Παραλύει αύριο η χώρα: Χωρίς μετρό, λεωφορεία, τρένα, πλοία -Ποιοι απεργούν και γιατί - iefimerida.gr

Παραλύει αύριο η χώρα: Χωρίς μετρό, λεωφορεία, τρένα, πλοία -Ποιοι απεργούν και γιατί

Απεργία 6 Απριλίου/Sooc
Απεργία 6 Απριλίου / Sooc
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε «μπλακ-άουτ» μπαίνει αύριο, 6 Απριλίου, η χώρα λόγω της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει εργατικές ομοσπονδίες και σωματεία.

Κατά την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση θα τραβήξουν «χειρόφρενο» σχεδόν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ δεν θα ισχύσει το μέτρο του Δακτυλίου στην Αθήνα για να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι που πρέπει να μετακινηθούν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανακοινώσεις τους, η ΓΣΕΕ και άλλες ενώσεις και συνδικάτα επισημαίνουν ότι το σύνθημα της απεργίας της 6ης Απριλίου είναι «Ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει», ζητώντας άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της φτωχοποίησης του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας την Τετάρτη, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11:00 το πρωί  στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί και μια δεύτερη απεργιακή συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων και σωματείων βάσης στα Προπύλαια, στις 11:00.

Απεργία 6ης Απριλίου: Ποιοι συμμετέχουν

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία απηύθυνε νωρίτερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης).

«Η Πανεργατική-Πανελλαδική Απεργία πραγματοποιείται με στόχο να μπει ένα τέλος στη συνεχιζόμενη ακρίβεια, τη φοροληστεία σε βάρος των πολιτών και στο ξεπούλημα της Δημόσιας και Δημοτικής περιουσίας» αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καλώντας τους εργαζόμενους στους δήμους, τις περιφέρειες και τους άλλους ΟΤΑ στη συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος (11:00).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00, στην Αθήνα και στα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα στην Περιφέρεια απηύθυνε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό.

Η ΠΟΕΕΤ ζητά, μεταξύ άλλων, την πλήρη και καθολική εφαρμογή των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την κατάργηση των «αντεργατικών διατάξεων του νόμου Χατζηδάκη», αυξήσεις «σε όλους τους μισθούς και όχι μόνο στον κατώτατο», καθώς και μείωση ΦΠΑ στα βασικά είδη ανάγκης.

Στη γενική απεργία δήλωσε συμμετοχή και η ΟΙΕΛΕ, που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση (ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, ιδιωτικά ΚΕΚ).

Μεταξύ άλλων, αύριο απεργούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Απεργία: «Χειρόφρενο» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στον «πάγο» μπαίνουν αύριο, λόγω της απεργίας, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη ανακοίνωση για τη συμμετοχή στην απεργία ήρθε από τους εργαζόμενους στη Γραμμή 1 του Μετρό (Ηλεκτρικός), ενώ ακολούθησαν οι εργαζόμενοι στις Γραμμές 2 και 3. Να σημειωθεί ότι αύριο απεργούν και οι εργαζόμενοι στο Τραμ.

Για τα λεωφορεία, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 6 Απριλίου τα λεωφορεία δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (δηλαδή, θα λειτουργούν κανονικά στο διάστημα από 9:00 έως 21:00).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με 24ωρη απεργία θα συμμετέχει στη μεγάλη κινητοποίηση και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ-ΟΣΥ, κάτι που σημαίνει ότι τα τρόλεϊ θα τραβήξουν «χειρόφρενο». Το ΔΣ της Ένωσης διεκδικεί «υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων», καθώς και «πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους».

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια την Τετάρτη. Η ΠΝΟ ανακοίνωσε ότι στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετέχουν τα πληρώματα από όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 της Τετάρτης 6ης Απριλίου και στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

Κανονικά στην απεργία οι σιδηροδρομικοί, τροποποιήσεις στα δρομολόγια εξήγγειλε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει κανονικά στη γενική απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Οι σιδηροδρομικοί αναφέρουν στο κάλεσμά τους ότι «οι κυβερνήσεις επιβάλλουν συνεχώς δυσβάσταχτα μέτρα, οδηγώντας τη ζωή μας σε αδιέξοδο. Φτάνει πια! Ο μισθός δεν φτάνει και ο λογαριασμός για κάθε εργατική οικογένεια απλά δεν βγαίνει».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στη γενική 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, Την Τετάρτη 6 Απριλίου θα υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία.

Αργότερα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε τις τροποποιήσεις στα δρομολόγια, που είναι για το διάστημα 5-7 Απριλίου, που είναι:

Σέρρες - Θεσσαλονίκη

  • 05/04/2022 Η αμαξοστοιχία 3632 θα εκτελεστεί με λεωφορείο (δεν θα πραγματοποιηθούν οι σταθμεύσεις των Σ.Σ. Γαλλικός, Πεδινό, Μεταλλικό, Χέρσος, Στρυμώνας, Σιδηρόκαστρο, Σκοτούσα).
  • 07/04/2022 Η αμαξοστοιχία 3631 θα εκτελεστεί με λεωφορείο (δεν θα πραγματοποιηθούν οι σταθμεύσεις των Σ.Σ. Γαλλικός, Πεδινό, Μεταλλικό, Χέρσος, Στρυμώνας, Σιδηρόκαστρο, Σκοτούσα).

Φλώρινα - Θεσσαλονίκη

  • ·05/04/2022 Η αμαξοστοιχία 85 θα πραγματοποιηθεί με τραίνο στο τμήμα Θεσσαλονίκη - Έδεσσα (η επιστροφή του συρμού από Έδεσσα σε Θεσσαλονίκη ως κενό υλικού). Στο τμήμα Έδεσσα - Φλώρινα η αμαξοστοιχία 85 θα εκτελεστεί με λεωφορείο (δεν θα πραγματοποιηθεί η στάθμευση του Σ.Σ. Άρνισας).
  • 05/04/2022 Η αμαξοστοιχία 3742 καταργείται.

Αθήνα - Χαλκίδα

  • 05/04/2022 Η αμαξοστοιχία 2534 θα πραγματοποιηθεί με τραίνο στο τμήμα Αθήνα - Οινόη (η επιστροφή του συρμού από Οινόη-ΑΙΡ ως κενό υλικού). Στο τμήμα Οινόη - Χαλκίδα η αμαξοστοιχία 2534 θα εκτελεστεί με λεωφορείο (δεν θα πραγματοποιηθεί η στάθμευση του Σ.Σ Άγ. Γεώργιος Χαλκίδας).
  • 05/04/2022 Η αμαξοστοιχία 2539 (Χαλκίδα - Οινόη) θα εκτελεστεί με λεωφορείο.

Λειανοκλάδι - Στυλίδα

  • 05/04/2022 Θα πραγματοποιηθούνε κανονικά τα λεωφορεία 11526, 11527, 11528, 11529, 12520, 12521, 14520, 14521.

Πειραιάς - Κιάτο

  • 05/04/2022 Η αμαξοστοιχία 2302 καταργείται. H αμαξοστοιχία 2304 θα εκτελεστεί με λεωφορείο (θα πραγματοποιηθούν μόνο οι σταθμεύσεις Πειραιάς, Αθήνα, Κάτω Αχαρναί, Λιόσια, Μέγαρα, Κόρινθος, Κιάτο).

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αναλυτικά οι τροποποιήσεις δρομολογίων της 6ης Απριλίου

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κανονικά οι πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας

Ωστόσο, κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Το δικαστήριο, κατόπιν προσφυγής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, έκρινε την εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, των ηλεκτρονικών μηχανικών και των τηλεπικοινωνιακών παράνομη.

Απεργία: Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, ο ΟΑΣΘ ενημέρωσε με ανακοίνωσή του το επιβατικό κοινό ότι το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για αύριο, Τετάρτη, 6 Απριλίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι λεωφορειακές γραμμές θα εκτελούνται με προσωπικό ασφαλείας.

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ-Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ