Απαγωγή Μαρκέλλας: Η εισαγγελέας προτείνει την ενοχή της 34χρονης -Τι υποστήριξε στην απολογία της - iefimerida.gr

Απαγωγή Μαρκέλλας: Η εισαγγελέας προτείνει την ενοχή της 34χρονης -Τι υποστήριξε στην απολογία της

απαγωγή Μαρκέλλας κατηγορούμενη
Η 34χρονη κατηγορούμενη στην υπόθεση της απαγωγής της Μαρκέλλας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ενοχή της 34χρονης κατηγορουμένης, για το σύνολο των πράξεων που της αποδίδονται, ζήτησε η εισαγγελέας στη δίκη για την υπόθεση απαγωγής και σεξουαλικής κακοποίησης της 10χρονης Μαρκέλλας, στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν ισχύει ο ισχυρισμός της ότι πήγε στο σχολείο αλλά δεν είχε αποφασίσει τι θα κάνει και ότι ενήργησε επειδή λυπόταν την ανήλικη. Το είχε προετοιμάσει. Προκύπτει από τις επισκέψεις της στον ιστότοπο αναζητήσεως παιδιών και τις επισκέψεις στο σχολείο. Επιθυμούσε αρπαγή κι όχι απλή φιλοξενία της ανήλικης. Χρησιμοποίησε ψέμα για να την παραπλανήσει και εκείνη την ακολούθησε στην οικία της» σημείωσε η εισαγγελέας, απευθυνόμενη προς τους ενόρκους και τακτικούς δικαστές του Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώ πρόσθεσε:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι ανάμειξε στον χυμό της ουσίες που εμπίπτουν στα ναρκωτικά για να κάμψει την αντίσταση και την πνευματική της διαύγεια, ώστε να μην μπορέσει η ανήλικη να αντισταθεί στις ανήθικες προθέσεις της».

Με την ίδια πρόταση, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος και ο 41 ετών συγκατηγορούμενός της για την πράξη της συνέργειας στην αρπαγή, αλλά να απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών για τη συνέργεια στην έκθεση ανηλίκου.

«Μου έλειπε το παιδί μου»

Για τους λόγους που την ώθησαν στις πράξεις της μίλησε στην απολογία της η 34χρονη, η οποία έδωσε τη δική της θέση για τα δύο 24ωρα που διήρκεσε η απαγωγή της ανήλικης. Ζήτησε συγγνώμη και τόνισε ότι θα μετανιώνει πικρά για όλη της τη ζωή.

«Ο πρώην σύζυγός μου με ωθούσε στην πορνεία, επειδή είχε οικονομικό πρόβλημα. Έκανα διπλή ζωή» είπε στην αρχή της απολογίας της, και πρόσθεσε ότι συνέχισε να εκδίδεται αφότου χώρισε, για να μπορεί να βγάζει τα προς το ζην.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μου έλειπε το παιδί μου. Είχα κάνει χρήση. Πήγα από το σχολείο. Είδα την ανήλικη, με την οποία γνωριζόμασταν, και θεώρησα φυσιολογικό να την πάρω στο σπίτι να παίξουμε, να βγάλω τα μητρικά μου ένστικτα. Με ακολούθησε με προθυμία, χωρίς να υπάρξει καμία βία. Εάν εκείνη τη στιγμή δεν με ακολουθούσε, δεν θα γινόταν τίποτα. Το ταξί δεν σταμάτησε πουθενά, η διαδρομή ήταν συνεχόμενη. Πήγαμε σπίτι, την έβαλα να καθίσει στο σαλόνι, είχα πάρει κάποια τρόφιμα για να φάει. Τον χυμό τον είχαμε μαζί, δεν είχα αναμείξει τίποτα εκείνη τη στιγμή», ισχυρίστηκε.

«Κάλυπτα το δικό μου κενό»

«Ανοίξαμε τα βιβλία των Μαθηματικών και της Ιστορίας, για να διαβάσει. Εκείνη τη στιγμή κάλυπτα το δικό μου κενό, επειδή έλειπε το παιδί μου. Ήμουν σε μία συνεχόμενη πλάνη. Έβγαλα τα παπούτσια της, κρύωναν τα ποδαράκια της και πρότεινα να κάνουμε μπάνιο. Δεν μπήκα ποτέ στην μπανιέρα μαζί της. Όταν μπήκε στο νερό προθυμοποιήθηκα να της πλύνω το σώμα με σαμπουάν. Δεν άγγιζα τα ευαίσθητα σημεία με τον τρόπο που περιγράφεται στη δικογραφία. Έφερα καθαρά ρούχα να φορέσει. Μετά ανοίξαμε ένα κουτί με φο-μπιζού, ένα παιχνίδι που έπαιζα και με τη δική μου την κόρη».

Ο πανικός, η συγγνώμη και τα ναρκωτικά

Στη συνέχεια, η ίδια ανέφερε ότι, παρακολουθώντας στην τηλεόραση το μήνυμα εξαφάνισης της 10χρονης (Amber Alert) και την έκταση που είχε πάρει το θέμα, την κυρίευσε πανικός.

«Το απόγευμα, η μικρή με ρώτησε πότε θα πάει σπίτι. Με ρωτούσε εάν είναι καλά η μαμά της και εκεί κατάλαβα ότι έκανα λάθος και ότι έπρεπε να την πάω σπίτι. Έκανα μία τελευταία χρήση ναρκωτικών και έκοψα μισό ηρεμιστικό, το οποίο έδωσα στη μικρή. Λυπάμαι πάρα πολύ γι' αυτό. Δεν ζαλίστηκε κατευθείαν. Της είπα "πάμε να κοιμηθούμε και αύριο το πρωί θα σε πάω στη μητέρα σου". Την πήγα στην κρεβατοκάμαρα, την καθησύχασα. Προσπάθησα να μη δείξω τον πανικό μου. Γιατί πηγαινοερχόμουν συνέχεια, έδειχνα ότι ήμουν σε πανικό. Όταν κοιμήθηκε το παιδί, πήγα να καθίσω στο σαλόνι και παρακολούθησα την εξέλιξη της υπόθεσης».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στο μυαλό μου θεωρούσα ότι δεν είχα κάνει κάτι κακό. Πήρα το παιδί να το φροντίσω. Ζητώ συγγνώμη, δεν το πήρα για να το απαγάγω, ούτε είχα διάθεση να ασελγήσω. Δεν είχα ποτέ τέτοια διάθεση με παιδιά. Ήμουν φυσιολογικός άνθρωπος. Την επόμενη μέρα το παιδί ήταν δύσκολο να συνέλθει. Της έδινα φαγητό, για να είναι ψυχικά και σωματικά όσο γίνεται καλύτερα. Θεώρησα ότι τα είχα κάνει καλά».

Στο σημείο αυτό ανέφερε ότι έδωσε ναρκωτική ουσία στην ανήλικη σε μία προσπάθεια -όπως είπε- να την αφυπνίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται.

«Εννοείται ότι ήταν κακή η ιδέα. Θεωρούσα ότι θα με κάνει πιο γρήγορα να απεμπλακώ απ' όλη αυτή την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί. Έδειχνε να μην αντιδρά και αποφασίσαμε να κοιμηθεί λίγο ακόμη. Το ίδιο έκανα κι εγώ, για να συνέλθουμε. Όλο το διάστημα που ήταν το παιδί στο σπίτι δεν μετακινήθηκα, δεν πήγα πουθενά».

Η απελευθέρωση της ανήλικης

«Το Σάββατο με ξύπνησε η ίδια και μου είπε ότι είναι η ώρα να φύγουμε. Δεν ήξερε τη μέρα ήταν. Είχαμε όμως διάλογο κι ότι θα τη γυρίσω επειδή η μαμά της ανησυχεί. Της είπα ότι όταν ξεκινήσουμε θα είσαι από πίσω μου και ότι θα πάρουμε ταξί. Μετακινηθήκαμε όντως μαζί και κατά τη διαδρομή μάς σταμάτησαν τα φανάρια. Είχε μείνει στον απέναντι δρόμο. Δεν είχα σκοπό να την αφήσω εκεί, αλλά να τη γυρίσω πίσω. Έφυγα από εκεί πανικοβλημένη, επειδή είδα περιπολικό. Ήμουν σε άσχημη κατάσταση και σωματική λόγω αϋπνίας. Έφυγα και πήγα στην Κατερίνη, όπου συνελήφθηκα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ερώτηση του προέδρου του δικαστηρίου γιατί δεν ειδοποίησε τη μητέρα της ανήλικης, απάντησε πως δεν είχε το κινητό της, τονίζοντας ότι τη γνώριζε επειδή παλαιότερα ζούσαν στην ίδια γειτονιά.

Ο κατηγορούμενος ως συνεργός της

Όσον αφορά τον κατηγορούμενο ως συνεργό της, είπε ότι «ήταν συχνός πελάτης μου και είχαμε αναπτύξει μια τυπική, φιλική σχέση. Του είπα ότι έκανα λάθος και πρέπει να το διορθώσω. Αλλά δεν του εξήγησα τι ακριβώς».

Ο ίδιος στην απολογία του είπε ότι γνώρισε την 34χρονη μέσω του Διαδικτύου και ότι τη συναντούσε συχνά, επί πληρωμή. Ανέφερε ότι σοκαρίστηκε όταν έμαθε για τον σύζυγό της και τον κυρίευσαν αισθήματα λύπης προς αυτήν. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όπως σημείωσε, «συμφωνήσαμε να μου προσφέρει υπηρεσίες καθαριότητας και μαγειρικής, επειδή η κυρία που είχα δεν ερχόταν».

Αρνήθηκε κάθε κατηγορία σχετικά με την εμπλοκή του στην αρπαγή, ισχυριζόμενος πως, όταν πληροφορήθηκε τι είχε συμβεί, τη συνάντησε, προτρέποντάς την να απευθυνθεί στην αστυνομία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τη βρήκα σε κατάσταση πλήρους πανικού. Δεν μπορώ να καταλάβω όταν αφαίρεσε το παιδί γιατί δεν πήγε άμεσα στην αστυνομία. Την πίεζα, αλλά μέσα στον πανικό της αρνιόταν και έκλαιγε» απολογήθηκε, εκφράζοντας τη λύπη του που δεν μπόρεσε ο ίδιος να αποτρέψει την κατάσταση.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ