Νέες ενέργειες από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης για να αρθεί το αδιέξοδο στη μεταφορά μαθητών - iefimerida.gr

Νέες ενέργειες από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης για να αρθεί το αδιέξοδο στη μεταφορά μαθητών

Σχολικό λεωφορείο
Σχολικό λεωφορείο / Φωτογραφία αρχείου MOTIONTEAM: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με νέες ενέργειες η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης επιχειρεί να αρθεί το αδιέξοδο στη μεταφορά χιλιάδων μαθητών και στην ασφαλή μετακίνησή τους από και προς τα σχολεία, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφέρεια, προτεραιότητα αποτελεί η εξασφάλιση των μετακινήσεων των 1.300 μαθητών ΑμεΑ όλων των βαθμίδων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκκινεί άμεσα διαδικασίες απευθείας οικονομικής διαπραγμάτευσης με ιδιοκτήτες μικρών λεωφορείων (έως 20 θέσεων), Ειδικά Διαμορφωμένων Οχημάτων (για τη μεταφορά μαθητών ΑΜΕΑ σε αμαξίδια) αλλά και με ιδιοκτήτες ταξί για τα σχολικά δρομολόγια, από και προς τα Ειδικά Σχολεία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην απευθείας διαπραγμάτευση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο mail (promithion@pkm.gov.gr) του Τμήματος Προμηθειών της Διεύθυνσης Οικονομικού της ΠΚΜ.

Η προθεσμία λήγει στη 13:00 την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2026.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής τρεις διαγωνισμοί απέβησαν άγονοι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μεταφορά μαθητών Θεσσαλονίκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ