Αντιδράσεις για τους κομματικούς διορισμούς στα νοσοκομεία -Ο 80χρονος Κωνσταντίνος Πατέρας στην Καρδίτσα [εικόνες] | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Αντιδράσεις για τους κομματικούς διορισμούς στα νοσοκομεία -Ο 80χρονος Κωνσταντίνος Πατέρας στην Καρδίτσα [εικόνες]

Κωνσταντίνος Πατέρας, νέος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας
Κωνσταντίνος Πατέρας, νέος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιλογή της κυβέρνησης ανάμεσα στους νέους διοικητές νοσοκομείων που ορίστηκαν από το υπουργείο Υγείας να τοποθετηθούν αρκετοί πολιτευτές και κομματικά πρόσωπα, χωρίς να διαθέτουν τα τυπικά προσόντα.

Ένα από τα πρόσωπα που σχολιάστηκε περισσότερο είναι ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Πατέρας, 80 ετών. Υπήρξε πολιτευτής της ΝΔ, πρώην πολιτευτής του ΛΑΟΣ και των ΑΝΕΛ και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων. Οι αντιδράσεις στο πρόσωπό του προκλήθηκαν τόσο λόγω της ηλικίας του, όσο και για την έλλειψη τυπικών προσόντων για να διοικήσει ένα νοσοκομείο. Είναι εκπαιδευτικός, έχει διατελέσει πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρικάλων, πρόεδρος του Εκπολιτιστικού και Λαογραφικού Ομίλου Πιαλείας, μέλος χριστιανικών σωματείων, μέλος του ΔΣ του Α.Ο. Τρικάλων, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Τρικάλων, μέλος συλλόγου φοιτητών στην Αγγλία και μέλος του σωματείου των μεταπτυχιακών σπουδαστών του Πανεπιστημίου του Νταντί στη Σκωτία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας σε τοπικό ρ/σ των Τρικάλων (ράδιο Ζυγός) ο κ. Πατέρας ξεκαθάρισε πως θα κρατήσει τον μισθό του διοικητή και όχι τη σύνταξη που λαμβάνει.

Το 2016 ο κ. Πατέρας είχε αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ και η τότε εκπρόσωπος του κόμματος τον είχε καταγγείλει ότι έφυγε επειδή δεν διορίστηκε διοικητής νοσοκομείου!

Αυτή είναι η δήλωση των ΑΝΕΛ, το 2016:

«Ο πολιτευτής Τρικάλων κ. Κώστας Πατέρας ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το Κίνημα επικαλούμενος προσχηματικά διάφορους λόγους.

Εκείνο που δεν λέει ο κ. Πατέρας είναι ότι ζητούσε να διοριστεί διοικητής νοσοκομείου χωρίς να έχει τα προσόντα.

Παρακαλούνται όσοι από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ επιθυμούν κυβερνητικές θέσεις χωρίς να διαθέτουν τα προσόντα, να αποχωρήσουν».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει το trikalanews.gr ο Κώστας Πατέρας αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματός του ως νέου Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας είχε σειρά επαφών.

«Με χαρά αλλά και εμφανή συγκίνηση δέχτηκε τα συγχαρητήρια των πολυάριθμων φίλων του που του εύχονταν καλή θητεία με δύναμη και υγεία στα νέα του καθήκοντα ώστε να φέρει εις πέρας το έργο του με το ήθος και την υπευθυνότητα που τον διακρίνει. Το πρωί του Σαββάτου ο κ. Πατέρας είχε και εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα και τον Υφυπουργό Κοινής Αγροτικής Πολιτικής κ. Κώστα Σκρέκα που εγκαρδίως τον συνεχάρησαν και συμφώνησαν στο να υπάρξει συνεχής και αποτελεσματική συνεργασία προς όφελος της δημόσιας υγείας και όλων ανεξαιρέτως των πολιτών», αναφέρει το δημοσίευμα!

Αντιδράσεις και στη ΝΔ

Την ίδια στιγμή, πυκνώνουν οι φωνές για τις διαδικασίες και τα κριτήρια επιλογής των προσώπων που επιλέχθηκαν για τις διοικήσεις των νοσοκομείων, ειδικά στην περιφέρεια. Οι αντιδράσεις αφορούν και την επιλογή πολλών απόστρατων, στελεχών της ΝΔ χωρίς εμπειρία στη Δημόσια Διοίκηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε και ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Καστοριάς, Γρηγόρης Χάτσιος, ο οποίος είναι κουμπάρος του βουλευτή της ΝΔ Ζήση Τζηκαλάγια.

Ο κ. Τζηκαλάγιας μιλώντας στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Top Channel, παραδέχθηκε την … κουμπαριά: «Φυσικά και είπα μια καλή κουβέντα στον υπουργό Υγείας», τόνισε και συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει συγγένεια εξ’ αίματος: «Το ότι είναι συμμαθητής μου, παιδικός φίλος και μας συνδέει και μια κουμπαριά αυτό δεν έχει καμία σημασία! Δηλαδή όποιος έχει μια προσωπική σχέση με έναν πολιτικό θα πρέπει να αποκλείεται;», είπε χαρακτηριστικά.

ΣΥΡΙZA: Να παραιτηθεί ο υπουργός


Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον πρωθυπουργό «Να παραιτήσει τους 111 “άριστους” και τον υπουργό των ρουσφετιών».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η ντροπή του κ. Μητσοτάκη δεν ξεπλένεται με την παραίτηση του ηλικιωμένου πολιτευτή της ΝΔ, που διορίστηκε διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας, με μόνο προσόν την κομματική του θέση και την υπόσχεση που παραδέχθηκε δημόσια ότι του είχε δώσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Άλλωστε αυτό είναι μόνο ένα από τα 112 ρουσφέτια του σε κομματάρχες της ΝΔ. Ξέχασε ο κ. Μητσοτάκης τον διοικητή - κουμπάρο του βουλευτή του στην Καστοριά; Ξέχασε τους προέδρους των ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας; Ξέχασε τη σύζυγο δημοσιογράφου που τον λιβανίζει εδώ και 4 χρόνια; (…) Αλήθεια οι υπόλοιποι 111 αποτυχημένοι πολιτευτές, κουμπάροι, σύζυγοι και συγγενείς, που το μόνο κοινό που έχουν εκτός από την κομματική ταυτότητα της ΝΔ, είναι πως είναι παντελώς άσχετοι με το χώρο της Υγείας, θα παραμείνουν στις θέσεις τους;», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΚΙΝΑΛ: Πελατειακές σχέσεις και αδιαφάνεια

«Η ανακοίνωση των νέων Διοικητών των Νοσοκομείων είναι η άλλη μια απόδειξη για το πώς αντιλαμβάνεται παραδοσιακά η ΝΔ την Δημόσια Διοίκηση. Πελατειακές σχέσεις, αδιαφάνεια, κομματικοί φίλοι και λοιποί συγγενείς… Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται τη Δημόσια Υγεία ως ένα ακόμα πεδίο διευθετήσεων ανειλημμένων υποχρεώσεων απέναντι στα «γαλάζια» παιδιά κάθε ηλικίας! Άριστοι στις παλιές πρακτικές με τους αρεστούς!», δήλωσε το ΚΙΝΑΛ.

ΝΔ: Μας κουνάει το δάκτυλο ο ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, αντεπιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε ως διοικητές νοσοκομείων ανθρώπους με τέσσερα (4) πλαστά πτυχία, όπως στο Κρατικό Νίκαιας και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ δίχως κανένα πτυχίο, όπως στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και διέλυσε τη Δημόσια Υγεία δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στην κυβέρνηση.
Οι Έλληνες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και μπορούν να κρίνουν πώς στελεχώνει το κράτος η ΝΔ και τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι διοικητές που διορίστηκαν στα νοσοκομεία θα υπογράψουν συμβόλαια με ρήτρα αποδοτικότητας με ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους. Θα αξιολογούνται για το έργο τους κάθε 3 μήνες και από αυτό και μόνο θα κρίνονται. Όποιος κρίνεται ανεπαρκής θα απολύεται και μάλιστα δίχως καμία απολύτως αποζημίωση.
Περιπτώσεις αστοχιών η δική μας κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να διορθώσει όπως έκανε σήμερα. Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία θα αλλάξει. Οι αλλαγές που ξεκίνησαν από το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσουν και οι πολίτες βλέπουν ήδη την διαφορά».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιοι είναι οι νέοι διοικητές

Οι νέοι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές επελέγησαν με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των αιτήσεών τους, από την αρμόδια επιτροπή. Σημειώνεται πως στις περιπτώσεις που η θητεία των προηγούμενων διοικήσεων δεν έχει λήξει ακόμα, οι νέοι διοικητές θα αναλάβουν καθήκοντα μετά τη λήξη της θητείας των ήδη υπηρετούντων στις θέσεις αυτές. Δείτε ολόκληρη τη λίστα των νέων διοικητών ΕΔΩ.

Aς σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τοποθετηθεί προεκλογικά για τις διοικήσεις στα νοσοκομεία της χώρας, αναφέροντας τα εξής:«Μη κοροϊδευόμαστε, δεν χρειάζονται τα νοσοκομεία μας τεχνοκρατικό μάνατζμεντ; Το να φέρεις ένα μάνατζερ από τον ιδιωτικό τομέα να διοικήσει ένα νοσοκομείο είναι μεταφορά τεχνογνωσίας από τον ιδιωτικό τομέα στον δημόσιο. Γιατί είναι κακό αυτό; τι προτιμάει ο κόσμος να διορίζουμε αποτυχημένος βουλευτές στα Νοσοκομεία μας;».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ