Οι αγρότες σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους -Αυτά είναι τα μπλόκα σε όλη τη χώρα - iefimerida.gr

Οι αγρότες σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους -Αυτά είναι τα μπλόκα σε όλη τη χώρα

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών / Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αγροτική κοινότητα βρίσκεται σε αναβρασμό, με νέες μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, καθώς οι αγρότες συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους για το αυξανόμενο κόστος παραγωγής, τις καθυστερήσεις στις πληρωμές και τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους.

Οι συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, με χαρακτηριστικά σημεία έντασης το μπλόκο στο Ρίο-Αντίρριο και την κινητοποίηση στο λιμάνι του Βόλου την Τετάρτη (10/12).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σφοδρή σύγκρουση στο μπλόκο Ρίου-Αντιρρίου

Το μεσημέρι της Τετάρτης, η ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομίας κορυφώθηκε στο μπλόκο του Ρίου-Αντιρρίου. Οι αγρότες από την Αχαΐα προσπάθησαν να προσεγγίσουν τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου με τα τρακτέρ τους, με σκοπό να ανοίξουν τα διόδια και να επιτρέψουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν πριν φτάσουν στη γέφυρα, με αποτέλεσμα οι αγρότες να προχωρήσουν σε πορεία προς τα διόδια, όπου ήρθαν σε σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις. Η κατάσταση εκτραχύνθηκε όταν οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν κρότους λάμψης και ένας αγρότης επιτέθηκε με μαγκούρα στα ΜΑΤ.

Δείτε εικόνες από EUROKINISSI με τα επεισόδια

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αγρότες από την Αιτωλοακαρνανία μοίρασαν προϊόντα σε αστυνομικούς

Παρά τις αντιξοότητες, οι αγρότες από την Αιτωλοακαρνανία κατάφεραν να περάσουν μέσα από χωράφια και να φτάσουν πεζοί στη γέφυρα, όπου άνοιξαν τα διόδια και μοίρασαν δωρεάν αγροτικά προϊόντα στους οδηγούς. Στην περιοχή της Γαβρολίμνης, οι αγρότες μοίρασαν επίσης προϊόντα στους αστυνομικούς που τους είχαν φράξει το δρόμο, δείχνοντας μια διάθεση αλληλεγγύης, παρά την ένταση.

Κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Βόλου -Σκέψεις για αποκλεισμό της Ε.Ο Τρικάλων-Καρδίτσας

Στο λιμάνι του Βόλου, οι αγρότες της Θεσσαλίας, υποστηριζόμενοι και από αλιείς, προχώρησαν σε αποκλεισμό της περιοχής, τόσο από ξηρά όσο και από θάλασσα. Η κινητοποίηση κράτησε για περίπου τέσσερις ώρες, με έντονες διαπραγματεύσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, πριν τελικά αποχωρήσουν χωρίς σοβαρές εντάσεις. Η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων δεν εμπόδισε τους αγρότες να επιδείξουν την αποφασιστικότητά τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, οι αγρότες των Μικροθηβών συνέχισαν τις συσκέψεις και τις συζητήσεις για τις επόμενες κινήσεις τους, ενώ διατυπώθηκε η πρόθεση να αποκλείσουν τη Δευτέρα την Εθνική Οδό Τρικάλων – Καρδίτσας.

Οι αγρότες σχεδιάζουν διαμαρτυρία την Παρασκευή έξω από τα γραφεία βουλευτών της κυβέρνησης

Η διαμαρτυρία των αγροτών δεν περιορίζεται μόνο στα μπλόκα και τους αποκλεισμούς. Στην περιοχή της Λάρισας, οι αγρότες προγραμματίζουν για την Παρασκευή διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία των κυβερνητικών βουλευτών, ζητώντας άμεση στήριξη για την επίλυση των οικονομικών τους προβλημάτων. Στην πόλη του Βόλου, οι αγρότες έχουν ήδη δείξει ότι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις, προκειμένου να πιέσουν για τη λήψη μέτρων που θα μειώσουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του αγροτικού τομέα.

Πανελλαδικό συλλαλητήριο την Παρασκευή στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Πανελλαδικό συλλαλητήριο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο χώρο του επιβατικού σταθμού, αποφάσισε για την προσεχή Παρασκευή 12/12 η γενική συνέλευση του αγροτικού μπλόκου στα διόδια των Νέων Μαλγάρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο συλλαλητήριο αποφασίστηκε στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των αγροτοκτηνοτροφικών κινητοποιήσεων που έχει προαναγγείλει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Οι προθέσεις της κυβέρνησης δια στόματος Τσιάρα

Από την πλευρά του Μαξίμου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, δήλωσε πως η κυβέρνηση εργάζεται για την επίλυση των ζητημάτων που θέτουν οι αγρότες. Ο κ. Τσιάρας επεσήμανε ότι έχει εκφραστεί η πρόθεση του Πρωθυπουργού να παρατείνουν την τιμή του ηλεκτρικού αγροτικού ρεύματος και να γίνουν άλλες ενέργειες για τη μείωση του κόστους παραγωγής. Ωστόσο, η άμεση λύση φαίνεται να απέχει, καθώς οι αγρότες επισημαίνουν ότι η πίεση είναι πλέον ασφυκτική και απαιτούν άμεσες ενέργειες.

Οι επόμενες κινήσεις των αγροτών

Οι αγρότες έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και να συντονίσουν τις δράσεις τους σε πανελλαδικό επίπεδο. Η γενική συνέλευση των μπλόκων, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στη Νίκαια, θα καθορίσει τις επόμενες ενέργειες και τη στρατηγική για τις επόμενες ημέρες. Οι αγρότες επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, προαναγγέλλοντας ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη και οι αγρότες φαίνεται να είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενισχύοντας τη δημόσια πίεση προς την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αγρότες κινητοποιήσεις μπλόκα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ