Συνελήφθη χθες βράδυ στο Αγρίνιο, ένας άνδρας που έβαλε στο στόχαστρο αδέσποτες γάτες της γειτονιάς και τις πυροβόλησε με αερολοβόλο.
Όπως αναφέρει το thebest, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης συνέλαβαν τον άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει αφορούν παραβίαση του νέου πλαισίου για την ευζωία ζώων συντροφιάς, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, απειλή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Σύμφωνα με καταγγελία, ο συλληφθείς το απόγευμα της ίδιας ημέρας, βρισκόμενος στο μπαλκόνι του σπιτιού του, χρησιμοποίησε αεροβόλο όπλο και πυροβόλησε δύο αδέσποτες γάτες που βρίσκονταν πάνω και δίπλα σε σταθμευμένο όχημα.
Τα ζώα δεν τραυματίστηκαν
Τα ζώα δεν τραυματίστηκαν, ωστόσο το όχημα υπέστη φθορές. Παράλληλα, ο κατηγορούμενος φέρεται να απείλησε τον ιδιοκτήτη του οχήματος χρησιμοποιώντας κοντάρι.
Ο άνδρας οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιτωλοακαρνανίας, ενώ το αεροβόλο κατασχέθηκε από τις Αρχές.