Συνελήφθη στον Άγιο Παντελεήμονα ένας 56χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Συγκεκριμένα, ο 56χρονος είχε τιμωρηθεί με ποινή κάθειρξης 15 ετών και χρηματική ποινή 70.000 ευρώ για διευκόλυνση εξόδου από την Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών κατά συρροή, ενεργώντας από κοινού με άλλους δράστες με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 56χρονος από το 2017 είχε αρχηγικό ρόλο σε εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη μεταφορά μεταναστών και τη διευκόλυνση εξόδου από την Ελλάδα, και λειτουργούσε καφετέρια ως βιτρίνα για να νομιμοποιεί τα παράνομα κέρδη από τη δράση της οργάνωσης.
Αυτό το πετύχαινε χρησιμοποιώντας το άτυπο σύστημα συναλλαγών «HAWALA», προκειμένου να δικαιολογούνται οι συναλλαγές ανάμεσα στους μετανάστες και την εγκληματική οργάνωση. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ