Στην εξιχνίαση της δολοφονίας 31χρονου στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα το απόγευμα της 10ης Οκτωβρίου προχώρησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αθηνών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ειδική ομάδα αστυνομικών προχώρησε στη σύλληψη και ταυτοποίηση δύο αλλοδαπών, ηλικίας 29 και 38 ετών, ενώ για την υπόθεση κατηγορείται ακόμα ένα άτομο.
Παρακολουθούσαν διακριτικά τα σπίτια τους και τους συνέλαβαν -Ο 38χρονος προσπάθησε να ξεφύγει
Κατά τη διάρκεια της έρευνας για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του 31χρονου Ουκρανού, οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση οικίες στις οποίες όπως είχε προκύψει από την προανακριτική έρευνα διέμεναν οι κατηγορούμενοι και το πρωί της περασμένης Πέμπτης προχώρησαν στη σύλληψή τους.
Μάλιστα, ο 38χρονος μόλις είδε τους αστυνομικούς τράπηκε σε φυγή, αλλά οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν άμεσα.
Σε βάρος των συλληφθέντων και του έτερου κατηγορούμενου σχηματίστηκε δικογραφία για τετελεσμένη ανθρωποκτονία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, αρπαγή και ληστεία κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και -κατά περίπτωση- για απείθεια.
Βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσαν κατά τη δολοφονία του 31χρονου -Πώς έδρασαν
Από την ενδελεχή προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αθηνών, προέκυψε ότι το πρωί της 10ης Οκτωβρίου οι δράστες ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας τον 48χρονο συγκάτοικο του 31χρονου, τη στιγμή που εξερχόταν από την οικία τους και τον εξανάγκασαν να τους παρέχει πρόσβαση στο εσωτερικό της, όπου, αφού τον ακινητοποίησαν δένοντας τους καρπούς του, στη συνέχεια με χρήση σωματικής βίας και αιχμηρών αντικειμένων του προκάλεσαν σωματικές βλάβες.
Κατόπιν, ανέμεναν τον 31χρονο και όταν εκείνος μπήκε στο σπίτι, τον ακινητοποίησαν δένοντάς του τα χέρια, τον γρονθοκόπησαν και έκαναν χρήση αιχμηρού αντικειμένου με αποτέλεσμα να του επιφέρουν θανάσιμα τραύματα.
Στη συνέχεια, αφαίρεσαν οικοδομικά εργαλεία και ηλεκτρικές συσκευές από το σπίτι, ενώ παραβίασαν και χρηματοκιβώτιο.
Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
- ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε στην τέλεση της ανθρωποκτονίας,
- 106 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),
- μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,
- τα οικοδομικά εργαλεία και οι ηλεκτρικές συσκευές που είχαν αφαιρεθεί από την οικία του 31χρονου,
- 40 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
- περίστροφο,
- σιδερογροθιά
- Τέσσερις ζυγαριές ακριβείας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.