fbpx Η ΑΒ Βασιλόπουλος πρωτοπορεί ξανά: Νέα πρωτοβουλία για την βιωσιμότητα των ελληνικών θαλασσών | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΕΛΛΑΔΑ
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ

Η ΑΒ Βασιλόπουλος πρωτοπορεί ξανά: Νέα πρωτοβουλία για την βιωσιμότητα των ελληνικών θαλασσών

Θάλασσα στην Ελλάδα
19|04|2019 | 18:37
Η ΑΒ Βασιλόπουλος πρωτοπορεί ξανά: Νέα πρωτοβουλία για την βιωσιμότητα των ελληνικών θαλασσών

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, με όραμα «την χαρά να προσφέρει το καλύτερο» είναι μια εταιρεία συνώνυμο της ποιότητας των προϊόντων της και το έχει αποδείξει έμπρακτα στα 80 χρόνια της απρόσκοπτης παρουσίας της στην ελληνική αγορά τροφίμων.

Είναι γνωστό άλλωστε, πως έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού κυρίως λόγω της ποιότητας των προϊόντων της, τις προσιτές τιμές αλλά και την ποικιλία, με τοπικά προϊόντα από μικρές φάρμες, που δεν βρίσκεις πουθενά αλλού. Για να τα πετύχει όμως όλα αυτά, έχει χτίσει ισχυρούς δεσμούς με τους προμηθευτές και τους παραγωγούς σε όλη την χώρα, απαιτώντας μόνο τα καλύτερα και ποιοτικότερα προϊόντα.
Γι’ αυτό εδώ και χρόνια, συνεργάζεται με περισσότερους από 1.700 επιλεγμένους προμηθευτές, που φυσικά, ανταποκρίνονται στα αυστηρά κριτήρια βιώσιμης ανάπτυξης που έχει εξελίξει η ΑΒ Βασιλόπουλος. Κι αυτά τα κριτήρια βασίζονται στην ποιότητα, την συνέπεια, τις προσιτές τιμές, την προστασία του περιβάλλοντος και την στήριξη των τοπικών προϊόντων που παράγονται σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης.

Είναι εξάλλου γεγονός πως πολλά τοπικά προϊόντα που προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό, δεν μπορείς να τα βρεις πουθενά αλλού. Έτσι δίνει την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν άγνωστες και μοναδικές γεύσεις της χώρας μας. Ένα άλλο στοιχείο που έχει απογειώσει την ΑΒ Βασιλόπουλος και έχει γίνει η αγαπημένη του καταναλωτικού κοινού είναι η άριστη ποιότητα με γνώμονα πάντα την υγιεινή διατροφή.

Πιστή στη δέσμευσή της και με αφοσίωση στην στρατηγική βιωσιμότητας και αειφορίας που ακολουθεί, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, συνεργάζεται με στρατηγικούς εταίρους με στόχο να προσφέρει στην αγορά υπεύθυνες επιλογές προϊόντων.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος αναγνώρισε πρώτη την ανάγκη να βελτιώσει την υπευθυνότητα των προμηθειών της, στηρίζοντας ουσιαστικά τους προμηθευτές της ώστε να:

  • βελτιώσουν τις αλιευτικές πρακτικές
  • βελτιώσουν τη διαχείριση μονάδων υδατοκαλλιέργειας,
  • προκειμένου να προσφέρουν υπεύθυνες επιλογές ψαρικών στον Έλληνα καταναλωτή

Στο δρόμο για τη διάθεση Ελληνικών ψαρικών με διεθνείς οικολογικές πιστοποιήσεις αλιείας και υδατοκαλλιέργειας

Μπαίνοντας σε ένα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα αγοράσεις θαλασσινά. Κι αυτό γιατί εμπιστεύεσαι την εταιρεία πως θα σου προσφέρει προϊόντα που έχουν περάσει όλους τους ελέγχους και ακολουθούν ορθές πρακτικές που στηρίζουν την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεργάστηκε με το WWF και το ΙΝΑΛΕ, σε μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία, βοηθώντας τον στόλο γρι-γρι της Καβάλας να ακολουθήσει περιβαλλοντικά ορθότερες πρακτικές και να καταθέσει για πιστοποίηση MSC, μέσα στους πρώτους σε όλη τη Μεσόγειο.

Παράλληλα, μαζί με το WWF κινητοποίησε συνεργαζόμενες φάρμες υδατοκαλλιέργειας στην περαιτέρω μείωση των επιπτώσεών τους στο περιβάλλον, με στόχο την πρώτη πιστοποίηση τσιπούρας και λαβρακίου στη Μεσόγειο από το πρότυπο ASC.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος και το WWF Ελλάς, με όραμα να μπει η Ελλάδα στον χάρτη της υπεύθυνης υδατοκαλλιέργειας, με αγαπημένα ψάρια για τον Έλληνα καταναλωτή όπως η τσιπούρα και το λαβράκι, ολοκληρώνει φέτος μια νέα πρωτοβουλία, μαζί με την ΝΗΡΕΥΣ και σύντομα θα υπάρχουν στη χώρα μας οι πρώτες πιστοποιημένες φάρμες.
Μια πρωτοβουλία που θα:

  • Συνεισφέρει στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων που προκαλούν οι μονάδες υδατοκαλλιέργειας στο ελληνικό θαλάσσιο περιβάλλον
  • Δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να επιβραβεύσουν τις ορθές πρακτικές
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ