Τον τελευταίο χρόνο μετεγκαταστάθηκαν 2.765 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, από την Ελλάδα στη Γερμανία - iefimerida.gr

Τον τελευταίο χρόνο μετεγκαταστάθηκαν 2.765 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, από την Ελλάδα στη Γερμανία

Τον τελευταίο χρόνο μετεγκαταστάθηκαν 2.765 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, από την Ελλάδα στη Γερμανία
Τον τελευταίο χρόνο μετεγκαταστάθηκαν 2.765 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, από την Ελλάδα στη Γερμανία / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκατόν τρεις πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο αναχώρησαν σήμερα από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Ανόβερο της Γερμανίας. Με τη σημερινή αποστολή ολοκληρώνεται το πρόγραμμα εθελοντικών μετεγκαταστάσεων στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, σε ένα χρόνο αναχώρησαν 2.765 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα στη Γερμανία. Σε αυτούς συγκαταλέγονται 204 ασυνόδευτοι ανήλικοι, 1.035 αιτούντες άσυλο (243 παιδιά με ασθένειες, με τις οικογένειές τους) και 1.526 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν περίπου ένα χρόνο, στις 18 Απριλίου 2020, πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση μετεγκατάστασης 47 ασυνόδευτων παιδιών προς τη Γερμανία, παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Ernst Reichel. Σήμερα ολοκληρώνεται, με την πολύτιμη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η μετεγκατάσταση 2.765 ευάλωτων αιτούντων άσυλο και αναγνωρισμένων προσφύγων, στη Γερμανία.

Η Γερμανία, μέσω της προσφοράς της να υποδεχθεί τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων και αιτούντων άσυλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έδωσε το παράδειγμα της ουσιαστικής ευρωπαϊκής αλληλεγγύης σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, αναγνωρίζοντας τη συστηματική προσπάθεια της Ελλάδας να διαχειριστεί με βιώσιμο τρόπο τη συνεχή πρόκληση που προκύπτει από τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.

Με την ευκαιρία αυτή, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, τονίζει σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου ότι «οι δύο χώρες θα συνεχίσουν τη στενή συνεργασία σε θέματα μετανάστευσης και ασύλου, στοχεύοντας στη δημιουργία μίας πραγματικά κοινής και δίκαιης ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διαπραγμάτευσης του νέου ευρωπαϊκού Συμφώνου».

Ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, Ερνστ Ράιχελ, επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι «η κατάσταση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και συνολικά στην Ελλάδα απαιτεί ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και δίκαιη κατανομή των βαρών στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG HOME) και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τη UNICEF και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το 'Ασυλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ