Ακόμα έναν επικίνδυνο οδηγό, ο οποίος μάλιστα ανέβαζε τα «κατορθώματά» του στα social media, ταυτοποίησε η ΕΛ.ΑΣ.
Ο εν λόγω οδηγός δημοσίευε στα social media βίντεο από την κάμερα του κράνους του.
Όπως θα δείτε σε κάποια από αυτά, πιάνει ιλιγγιώδεις ταχύτητες, κάνει επικίνδυνους ελιγμούς με μεγάλες ταχύτητες εντός του αστικού ιστού, ενώ σε άλλα καταγράφει κόντρες με άλλους οδηγούς.
Οι Αρχές εντόπισαν τη μοτοσυκλέτα του 22χρονου οδηγού, την οποία και κατέσχεσαν, ενώ μετά από έρευνα διαπιστώθηκε πως δεν κατέχει το κατάλληλο δίπλωμα, για την κατηγορία κυβικών, δηλαδή, που ανήκει η συγκεκριμένη μηχανή.
Δείτε τα βίντεο που ανέβαζε ο 22χρονος στα social media και τη στιγμή που οι Αρχές του κατάσχουν τη μηχανή
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
«Η έρευνα των αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Ανάλυσης Πληροφοριών και Κοινωνικών Δικτύων της Ο.Ε.Π.Τ.Α. στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να διακριβώσουν παραβατικές οδηγικές συμπεριφορές, οι οποίες στη συνέχεια αναρτώνται σε αυτά, αποκάλυψε βίντεο σε δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.
Στο βίντεο εμφανιζόταν οδηγός μοτοσυκλέτας μεγάλου κυβισμού ο οποίος, συμμετέχοντας σε αυτοσχέδιους αγώνες, ανέπτυσσε ταχύτητα και πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς κινούμενος σε οδικούς άξονες της Αττικής, με αποτέλεσμα την πρόκληση κινδύνου για τους λοιπούς χρήστες της οδού.
Άμεσα οι ανωτέρω αστυνομικοί διερεύνησαν το συγκεκριμένο δημοσιοποιημένο υλικό και ταυτοποίησαν 22χρονο ημεδαπό, ως τον οδηγό της δίκυκλης μοτοσυκλέτας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για προτροπή σε τέλεση αδικήματος και επικίνδυνη οδήγηση.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της ενδελεχούς προανακριτικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης αντίστοιχης κατηγορίας, ενώ, όπως προέκυψε, είχε συλληφθεί στον Ιούλιο του 2025 στην περιοχή των Πατησίων, καθώς δεν είχε συμμορφωθεί σε σήμα στάσης αστυνομικών για έλεγχο, παραβιάζοντας ερυθρούς σηματοδότες και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.
Ακόμα, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε η επίμαχη δίκυκλη μοτοσυκλέτα στην περιοχή της Νέας Ιωνίας.
Η δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα».