Ασταμάτητες αφίξεις: Πάνω από 1.900 πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά, μόνο την τελευταία εβδομάδα - iefimerida.gr

Ασταμάτητες αφίξεις: Πάνω από 1.900 πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά, μόνο την τελευταία εβδομάδα

Πρόσφυγες σε σκηνές
Πρόσφυγες και μετανάστες σε hotspot -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που συνεχίζεται η προσπάθεια αποσυμφόρησης των νησιών, με μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα, οι αφίξεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα (από τα μεσάνυχτα της προηγούμενης Κυριακής μέχρι τα μεσάνυχτα της 20ης Οκτωβρίου) πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου 1.908 πρόσφυγες και μετανάστες. Οπως αναμενόταν, οι περισσότεροι έφτασαν στη Λέσβο, συνολικά 820 άνθρωποι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου. Στο μεταξύ, η κατάσταση στη Μόρια είναι ασφυκτική. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του προέδρου του χωριού, Γιάννη Μαστρογιάννη, ο οποίος μίλησε για κλοπές και λεηλασίες από μετανάστες.

Φεύγουν 700 πρόσφυγες από τη Σάμο

Την τελευταία εβδομάδα, στη Χίο έφτασαν 464 πρόσφυγες και μετανάστες και στη Σάμο 624. Πέρα όμως από αυτές τις 1.908 αφίξεις έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας έφτασαν άλλοι 80 πρόσφυγες στη Λέσβο, 42 στη Χίο και 195 στη Σάμο.

Στο μεταξύ, σήμερα το απόγευμα θα φτάσει στη Σάμο το «Paros Jet», που θα παραλάβει 700 πρόσφυγες και μετανάστες για να τους μεταφέρει στον Πειραιά. Από εκεί, με πούλμαν θα οδηγηθούν σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόσφυγες μετανάστες Σάμος Λέσβος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ