Μια 12χρονη που είχε έρθει από τη Νέα Υόρκη για διακοπές στην Ελλάδα χρειάστηκε να υποβληθεί σε πολύωρη επέμβαση για όγκο στο Παίδων «Αγία Σοφία».
- Μια 12χρονη από τη Νέα Υόρκη, που βρισκόταν στην Ελλάδα για διακοπές, διαγνώστηκε με όγκο. Η κατάστασή της απαιτούσε άμεση ιατρική παρέμβαση, κινητοποιώντας την οικογένειά της για την εξεύρεση λύσης κατά την παραμονή της στη χώρα.
- Οι γονείς της ανήλικης αποφάσισαν να εμπιστευτούν τους Έλληνες γιατρούς για την αντιμετώπιση του περιστατικού. Επέλεξαν το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» για τη διενέργεια της κρίσιμης χειρουργικής επέμβασης για την αφαίρεση του όγκου.
- Η χειρουργική επέμβαση στο Παίδων «Η Αγία Σοφία» υπήρξε ιδιαίτερα απαιτητική και διήρκεσε συνολικά 6,5 ώρες. Η ιατρική ομάδα του νοσοκομείου ανέλαβε και ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δύσκολη διαδικασία, αντιμετωπίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης.
- Ο υφυπουργός Υγείας τόνισε ότι το περιστατικό αποδεικνύει την ιατρική τεχνογνωσία της Ελλάδας και το υψηλό επίπεδο των ανθρώπων της. Συνεχάρη τους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου για την επιτυχή έκβαση της επέμβασης.
Την περίπτωση της μικρής Μαρίας έκανε γνωστή μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.
Η 12χρονη ζει στη Νέα Υόρκη και είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά της για τις καλοκαιρινές διακοπές. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη χώρα διαπιστώθηκε ότι είχε όγκο, γεγονός που κατέστησε αναγκαία την άμεση ιατρική αντιμετώπιση.
Οι γονείς της επέλεξαν το Παίδων «Αγία Σοφία»
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, οι γονείς της 12χρονης αποφάσισαν να εμπιστευτούν την αντιμετώπιση του περιστατικού στους Έλληνες γιατρούς και η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».
Το χειρουργείο ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό και διήρκεσε συνολικά 6,5 ώρες, με την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου να αναλαμβάνει τη δύσκολη επέμβαση.
Θεμιστοκλέους: «Η Ελλάδα διαθέτει ιατρική τεχνογνωσία»
«Μια ιστορία που δείχνει στην πράξη ότι η Ελλάδα διαθέτει ιατρική τεχνογνωσία και ανθρώπους που πρωταγωνιστούν διεθνώς», έγραψε ο υφυπουργός Υγείας στην ανάρτησή του.
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους συνεχάρη τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και όλους τους εργαζόμενους του Παίδων «Η Αγία Σοφία» για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση του περιστατικού.
«Η Ελλάδα έχει εξαιρετικούς ανθρώπους στην Υγεία. Και το αποδεικνύουν κάθε μέρα», κατέληξε ο υφυπουργός Υγείας.