Ασφυκτιά η Μόρια, 12.000 πρόσφυγες -300 πέρασαν στα νησιά μόνο σήμερα - iefimerida.gr

Ασφυκτιά η Μόρια, 12.000 πρόσφυγες -300 πέρασαν στα νησιά μόνο σήμερα

Πρόσφυγες στη Μόρια
Πρόσφυγες και μετανάστες -Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ασφυκτική είναι η κατάσταση στη Μόρια, καθώς τη Δευτέρα έφτασαν τους 12.000 οι πρόσφυγες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Λέσβου.

Περίπου 5.000 πρόσφυγες ζουν μέσα στον χώρο του ΚΥΤ της Μόριας, ενώ οι υπόλοιποι είναι σε κτήματα γύρω από τον καταυλισμό. Τη Δευτέρα, σε σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων, έγινε γνωστό ότι έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από τη Λέσβο 97 αιτούντες άσυλο, την ερχόμενη Τετάρτη.

Αυξημένες αφίξεις προσφύγων

Στο μεταξύ, από το πρωί της Δευτέρας, καταγράφονται ξανά αυξημένες προσφυγικές ροές προς τα νησιά, καθώς έπεσε η ένταση των ανέμων στην περιοχή. Ετσι, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής μέχρι τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας έφτασαν συνολικά 300 πρόσφυγες και μετανάστες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου. Συγκεκριμένα, στη Λέσβο έφτασαν 109 πρόσφυγες, στη Χίο 77 και στη Σάμο 114 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόσφυγες μόρια Λέσβος μετανάστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ