Θεσσαλονίκη: 1.000 «το κεφάλι» έπαιρνε ο αστυνομικός που συνελήφθη για διακίνηση μεταναστών στο αεροδρόμιο Μακεδονία - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: 1.000 «το κεφάλι» έπαιρνε ο αστυνομικός που συνελήφθη για διακίνηση μεταναστών στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Αεροδρόμιο Μακεδονία
Αεροδρόμιο Μακεδονία / Φωτογραφία αρχείου: Intimenews \ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη σύλληψη ενός αστυνομικού προχώρησε, εχθές, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, καθώς κατηγορείται για τη διευκόλυνση την έξοδο μεταναστών από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για αστυνόμο Β’ με συνδικαλιστική δράση, που υπηρετούσε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Ο αστυνομικός φέρεται να λάμβανε 1.000 ευρώ για κάθε μετανάστη που περνούσε σε πτήση για το εξωτερικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι ο συλληφθείς είχε ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση και εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του προχωρούσε στη διακίνηση μεταναστών.

Ο αστυνομικός και δύο μετανάστες συνελήφθησαν και οδηγούνται στον Εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνελήφθη χθες, Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται ότι διευκόλυνε την έξοδο μη νόμιμων αλλοδαπών από τη χώρα.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε σχετική καταγγελία, το περιεχόμενο της οποίας πιστοποιήθηκε μετά από εξειδικευμένη έρευνα, με τη χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι ο αστυνομικός εκμεταλλευόμενος την υπηρεσιακή του ιδιότητα και θέση, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 είχε ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την παράνομη προώθηση αλλοδαπών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω αεροδρομίου της Βόρειας Ελλάδας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, για να επιτευχθεί ο επιδιωκόμενος σκοπός μέλος της οργάνωσης από την Αθήνα παρείχε πληροφορίες στον αστυνομικό αναφορικά με τα στοιχεία και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα των προς διακίνηση αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης ο αστυνομικός συνελήφθη, αφού πρωινές ώρες χθες (1 Ιουνίου 2023) προέβη σε ενέργειες ώστε να διευκολυνθεί η αεροπορική έξοδος από τη χώρα με χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων δύο αλλοδαπών (ενήλικου, ο οποίος επίσης συνελήφθη και συνοδευόμενης από αυτόν ανήλικης), πράξη η οποία ωστόσο απετράπη πριν την επιβίβαση, από τους αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ακολούθησαν έρευνες κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2- πλαστά διαβατήρια,
  • 84- κερδισμένα δελτία συνολικού ύψους 73.047 ευρώ,
  • 3- κινητά τηλέφωνα,
  • φορητός υπολογιστής (laptop),
  • 2- κάρτες επιβίβασης (Boarding Pass),
  • βιβλιάριο καταθέσεων,
  • ιδιόχειρες σημειώσεις με χρηματικά ποσά και
  • καταστατικό εταιρείας με έδρα το εξωτερικό και αντικείμενο εμπορικές-οικονομικές υπηρεσίες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του αστυνομικού και τριών ακόμη ατόμων αφορά στα –κατά περίπτωση- αδικήματα της πλαστογραφίας, δωροληψίας και δωροδοκίας υπαλλήλου, κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος καθώς και παράβασης της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συλληφθέντες, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ