fbpx Stone Roses: Το πέτρινο σπίτι στην Πάτμο που «εξαφανίζεται» μέσα στο τοπίο [εικόνες] | DESIGN | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
DESIGN
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΗ ΠΕΤΡΑ

Stone Roses: Το πέτρινο σπίτι στην Πάτμο που «εξαφανίζεται» μέσα στο τοπίο [εικόνες]

Πέτρινο σπίτι στην Πάτμο
16|05|2019 | 14:49
Stone Rose / Φωτογραφία: spacelab

Στην Πάτμο, το «νησί της Αποκάλυψης», ταξιδιώτες από κάθε γωνιά του πλανήτη μαγεύονται από την ομορφιά και την παράδοση.

Εκεί, στέκει και ένα κατοικία που θέλει να «εξαφανιστεί» μέσα στο τοπίο, όπως και το σπίτι στην Τζια που έχει μόνο τα απαραίτητα. Το Stone Roses αποτελεί δημιούργημα του αρχιτεκτονικού γραφείου Space Lab, το οποίο βρίσκεται πίσω από γραφεία, καταστήματα αλλά και πολλές κατοικίες.

Το πέτρινο σπίτι μέσα στην φύση
Το Stone Roses

Η κατοικία στην Πάτμο είναι κατασκευασμένη από τοπική πέτρα και αποτελείται από δύο δομές, με το κύριο υπνοδωμάτιο να βρίσκεται ξεχωριστά από τους κοινόχρηστους χώρους.

Το σαλόνι με λευκά έπιπλα
Η οικία αποτελεί δημιούργημα του αρχιτεκτονικού γραφείου Space Lab

Χάρη σε αυτή τη διάταξη, οι ιδιωτικοί και κοινόχρηστοι χώροι έχουν διαφορετικά μικροκλίματα (τουλάχιστον εντυπωσιακό!). Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να απολαμβάνουν τον ήλιο και την αύρα της θάλασσας διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Η τραπεζαρία
Η κατοικία στην Πάτμο είναι κατασκευασμένη από τοπική πέτρα

Η ζωγραφισμένη ξύλινη οροφή - ένα παραδοσιακό χαρακτηριστικό της Πάτμου - ταιριάζει με το πράσινο παράθυρο και τα πλαίσια της πόρτας, συνδυάζοντας τους διαμορφωμένους κήπους.

Η κρεβατοκάμαρα με  γκρι πάπλωμα και πράσινα μαξιλάρια
Αποτελείται από δύο δομές, με το κύριο υπνοδωμάτιο να βρίσκεται ξεχωριστά από τους κοινόχρηστους χώρους

Το σπίτι έχει μίνιμαλ, καθαρές γραμμές και είναι διακοσμημένο με έπιπλα και υλικά που ταιριάζουν σε ένα νησιώτικο σπίτι.

Η βεράντα με δύο ξαπλώστρες
Η βεράντα με θέα τη φύση

Κάθε στοιχείο στο σπίτι είναι τοποθετημένο ώστε να μην διαταράσσεται η αρμονία του.

Ενας κόκκινος καθρέπτης στην τραπεζαρία
Στοιχεία της διακόσμησης

Φωτογραφία: spacelab

ΣΧΟΛΙΑ