fbpx Το σπίτι που «αιωρείται» στη Σαντορίνη -Σηκώνουν κομμάτι γης και το βάζουν στην οροφή [εικόνες] | DESIGN | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
DESIGN
ΣΚΕΤΗ ΜΑΓΕΙΑ

Το σπίτι που «αιωρείται» στη Σαντορίνη -Σηκώνουν κομμάτι γης και το βάζουν στην οροφή [εικόνες]

Σπίτι στη Σαντορίνη
01|10|2019 | 11:11
Ενα σπίτι-«κόσμημα» στη Σαντορίνη / Φωτογραφία: kapsimalisarchitects

Στη Σαντορίνη, μέσα σε έναν αμπελώνα με θέα τη θάλασσα, σχεδιάζεται να χτιστεί ένα σπίτι που ενσωματώνεται πλήρως στο περιβάλλον.

Το Vineyard house μοιάζει να χάνεται μέσα στο περιβάλλον, καθρεπτίζοντας τη μοναδικότητα του τοπίου. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Kapsimalis Architects σχεδίασε ένα σπίτι ενσωματώνοντας την ίδια τη γη σε αυτό και δημιουργώντας ένα αντικατοπτρισμό που καθηλώνει.

Φωτογραφίες από το σπίτι στη Σαντορίνη

Για να επιτευχθεί η ιδέα, οι αρχιτέκτονες θέλουν ουσιαστικά να αφαιρέσουν ένα κομμάτι γης και να το τοποθετήσουν στην οροφή του. Οι τοίχοι θα είναι όλοι από καθρέπτες, κάνοντας το σπίτι να χάνεται μέσα στο περιβάλλον και να εναρμονίζεται πλήρως σε αυτό, όπως ακριβώς σκοπεύεται να επιτευχθεί και με το εντυπωσιακό Mirage στην Τήνο.

Σπίτι στη Σαντορίνη
Vineyard house

Το σπίτι φυσικά στο εσωτερικό του θα διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις, καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, κύρια κρεβατοκάμαρα και μπάνιο. Στην αυλή πισίνα προσβάσιμη από το ισόγειο.

Σαλόνι με γκρι καναπέδες
Τόσο το εσωτερικό, όσο και το εξωτερικό εναρμονίζεται στο περιβάλλον

Στη δυτική πλευρά του ισογείου θα υπάρχει η κύρια είσοδος του σπιτιού που θα οδηγεί και στη σοφίτα και στο υπόγειο.

Μπαλκόνι σπιτιού στη Σαντορίνη
Η θέα είναι ανεμπόδιστη

Στη σοφίτα θα υπάρχει και χώρος γραφείων, με ανεμπόδιστη θέα.

Θέα από την κρεβατοκάμαρα
Η θέα από την κρεβατοκάμαρα

Οι αρχιτέκτονες επιθυμούν να λούσουν με φυσικό φως τους χώρους και για αυτό σχεδίασαν σκαλιστές θολωτές στέγες και ανοίγματα.

Το παιχνίδι των αντιπαραβαλλόμενων υλικών δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός κομματιού γης που αιωρείται πάνω από τη γη. Σκοπός είναι το σπίτι να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του φυσικού περιβάλλοντος και γι’ αυτό από το εξωτερικό και το εσωτερικό συμβαδίζει με αυτή την επιδίωξη ,με τα χρώματα και το τσιμέντο να μιμούνται τις γήινες αποχρώσεις.

Η οροφή του σπιτιο'υ
Η οροφή του σπιτιού
Σπίτι στη Σαντορίνη
Το σπίτι που «καθρεπτίζει» το περιβάλλον
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ