fbpx Σε άλλο επίπεδο στην Ολλανδία: Τριώροφο ντιζαϊνάτο πάρκινγκ ποδηλάτων με 12.500 θέσεις [εικόνες] | DESIGN | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
DESIGN
ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ;

Σε άλλο επίπεδο στην Ολλανδία: Τριώροφο ντιζαϊνάτο πάρκινγκ ποδηλάτων με 12.500 θέσεις [εικόνες]

Πάρκινγκ ποδηλάτων
28|08|2019 | 09:28
Πάρκινγκ ποδηλάτων, φωτογραφίες: archdaily.com

Εγκαινιάστηκε κάτω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ουτρέχτης στην Ολλανδία το μεγαλύτερο πάρκινγκ ποδηλάτων στον κόσμο, με δυνατότητα υποδοχής 12.500 ποδηλάτων!

Διάδρομοι και ράμπες για ποδήλατα

Το πρότζεκτ του αρχιτεκτονικού γραφείου Ector Hoogastad Architecten αφενός προωθεί την ήδη καθιερωμένη στους Ολλανδούς κουλτούρα μετακίνησης με ποδήλατο και, αφετέρου, βελτιώνει τις υποδομές της ολλανδικής πόλης.

παρκινγκ
Ευκολία, ταχύτητα και ασφάλεια για τα ποδηλατα

Το ολλανδικό αρχιτεκτονικό γραφείο εστίασε σε τρεις πτυχές: ευκολία, ταχύτητα και ασφάλεια. Ο χώρος είναι διαμορφωμένος σε τμήματα πάρκινγκ και διαδρόμους, σημειωμένους με κόκκινο χρώμα ώστε να υποβοηθάται η πλοήγηση των ποδηλατιστών μέσα στο γκαράζ, χωρίς να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον.

Σε τρία επίπεδα, οι διάδρομοι, με ράμπες επιβράδυνσης, επιτρέπουν στους ποδηλατιστές να κινηθούν από τη θέση στην οποία έχουν παρκάρει το δίκυκλο τους στο κατώτατο επίπεδο ως την επιφάνεια.

Ντιζαϊνάτο πάρκινγκ για ποδήλατα

Το εσωτερικό του γκαράζ είναι γυμνό τσιμέντο και ατσάλι, δηλώνοντας μια ακατέργαστη βιομηχανική αισθητική. Αλλά, για να δοθεί η αίσθηση ενός πιο ελκυστικού περιβάλλοντος χρησιμοποιείται χημικά επεξεργασμένο ξύλο καθώς και υαλοπίνακες που φέρνουν το φυσικό φως από την πλατεία επάνω μέσα στο πάρκινγκ, μέσω κλιμάκων και τούνελ.

παρκινγκ
Σε τρία επίπεδα, οι διάδρομοι, με ράμπες επιβράδυνσης

Τριώροφο γκαράζ ποδηλάτων

Το τριώροφο γκαράζ ποδηλάτων κατασκευάστηκε με στόχο να προωθήσει την Ουτρέχτη ως βιώσιμη πόλη, αλλά και στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της ευρύτερης περιοχής του κεντρικού σταθμού.

παρκινγκ
Ο χώρος είναι διαμορφωμένος σε τμήματα πάρκινγκ και διαδρόμους, σημειωμένους με κόκκινο χρώμα

Ένα γιγαντιαίο στέγαστρο έχει προστεθεί πάνω από την πλατεία, οι πυλώνες του οποίου φτάνουν μέχρι το κατώτατο επίπεδο του υπόγειου πάρκινγκ ποδηλάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ