Το νέο αποστακτήριο ουίσκι στο Κεντάκι, μία κορδέλα 3χλμ. ανάμεσα σε βουνοπλαγιές [εικόνες] - iefimerida.gr

Το νέο αποστακτήριο ουίσκι στο Κεντάκι, μία κορδέλα 3χλμ. ανάμεσα σε βουνοπλαγιές [εικόνες]

Ενα κτιριο σαν κορδέλα
«Μαίανδρος» το νέο διυλιστήριο ουίσκι της Blue Run Spirits
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρώτες εικόνες για το σχεδιαζόμενο νέο στρατηγείο του διυλιστηρίου ουίσκι της Blue Run Spirits στην Τζορτζτάουν έχει δώσει στη δημοσιότητα το διεθνώς γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο Bjarke Ingels Group (BIG).

Το αρχιτεκτονικό σχέδιο, με επωνυμία «Μαίανδρος», στόχο έχει να φέρνει στον νου το ταξίδι των πλούσιων σε ασβεστολιθικά πετρώματα νερών του Royal Spring της πόλης της Πολιτείας του Κεντάκι καθώς ελίσσονται μέσω των διαδικασιών διύλισης, παλαίωσης και μίξης για να γίνουν μπέρμπον και ουίσκι Blue Run.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο αποστακτήριο ουίσκι

Οι εργασίες για το με εμβαδόν 3.250 τετραγωνικά μέτρα διυλιστήριο και για τη με εμβαδόν 1.858 τετραγωνικά μέτρα αποθήκη όπου τοποθετούνται τα βαρέλια για την παλαίωση του ουίσκι αρχίζουν φέτος στο Lanes Run Business Park· αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικά το 2025.

«Για τη Blue Run, έχουμε συνοψίσει την όλη διαδικασία δημιουργίας ουίσκι σε μία μόνο γραμμική συνέχεια - από τη διύλιση στην ωρίμανση και στην εμφιάλωση.

«Το ντιζάιν είναι στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε στη Blue Run, από το ποτό μας μέχρι τη φιάλη μας και μέχρι το νέο μας διυλιστήριο»
«Το ντιζάιν είναι στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε στη Blue Run, από το ποτό μας μέχρι τη φιάλη μας και μέχρι το νέο μας διυλιστήριο»
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μήκους μισό μίλι διαδικασία ελίσσεται ανάμεσα στις γλυκές λοφοπλαγιές δημιουργώντας στροφές και πλαγιές, όρμους και σημεία με θέα. Μία μόνο σκεπή από φωτοβολταϊκές πλάκες στριφογυρίζει και συστρέφεται για να διατηρήσει βέλτιστο προσανατολισμό παρά το ότι οι δραστηριότητες από κάτω απαιτούν μεγαλοπρέπεια ή οικειότητα.

Με τον ίδιο τρόπο που σχηματίζεται ο Royal Spring από το πώς το νερό ρέει στην κοίτη του, το Blue Run Distillery σχηματίζεται από τη ροή του ουίσκι και τις διαδικασίες και τους ανθρώπους που το γεννούν» είπε ο Bjarke Ingels, ιδρυτής και διευθυντής δημιουργικού του γραφείου

«Το ντιζάιν είναι στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε στη Blue Run, από το ποτό μας μέχρι τη φιάλη μας και μέχρι το νέο μας διυλιστήριο» τόνισε ο Mike Montgomery, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Blue Run Spirits. «Το σχέδιο που ανέπτυξε το BIG συνομιλεί με το τοπίο, την ελισσόμενη διαδρομή δημιουργίας ουίσκι και μια εκδήλωση του θαρραλέου, ξεχωριστού και δελεαστικού ήθους που σηματοδοτεί την Blue Run Spirits» πρόσθεσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ