«Mid-Century Modern»: Το στιλ διακόσμησης που επιστρέφει - Απλό αλλά φρέσκο, με σχέδια του μέλλοντος αλλά υλικά από τα παλιά - iefimerida.gr

«Mid-Century Modern»: Το στιλ διακόσμησης που επιστρέφει - Απλό αλλά φρέσκο, με σχέδια του μέλλοντος αλλά υλικά από τα παλιά

Midcentury Modern: Γνωρίστε το στιλ διακόσμησης που θα λατρέψετε
Φουτουριστική ρετρό διάθεση/Φωτογραφία: Instagram getclever

Καθαρές κομψές γραμμές και μια υποτιμημένη εμφάνιση που επιστρέφει με αποφασιστικότητα. Στην πραγματικότητα, το μοντέρνο στιλ των μέσων του 20ού αιώνα στη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων έκανε ένα μικρό διάλειμμα στα τέλη της δεκαετίας του 1990, για να επιστρέψει ξανά ως αγαπημένο.

Αυτά τα απρόσκοπτα, λειτουργικά σχέδια προσφέρουν απαράμιλλη διαχρονικότητα και νοσταλγία στην οποία είναι δύσκολο να αντισταθούμε. Μάθετε παρακάτω πώς μπορείτε να επιτύχετε το λεγόμενο Mid-Century Modern στιλ για να δώσετε ένα ρετρό vibe στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είναι η εσωτερική διακόσμηση του Mid-Century;

To Mid-Century στιλ σηματοδοτεί μια αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική εποχή που εκτείνεται από τη δεκαετία του 1930 έως τη δεκαετία του 1960. Αποτελεί επίσης μέρος του μοντερνισμού. Πιο συγκεκριμένα ο μοντερνισμός διαμορφώθηκε ως αντίδραση στις υπερβολικά περίτεχνες και επίσημες τάσεις της δεκαετίας του 1800. Μέχρι τη δεκαετία του 1930, υπήρξε μια άνοδος στον μοντέρνο σχεδιασμό λόγω της ανάγκης για πρακτικότητα και λειτουργικότητα μετά το τέλος του Α' Παγκόσμιου Πόλεμου καθώς και των διεθνών επιρροών, όπως το σκανδιναβικό στιλ.

Με αυτό μοναδικό μείγμα, γεννήθηκε ένα στιλ διακόσμησης το οποίο έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή της εποχής, το λεγόμενο «Mid-Century Modern».

Πώς είναι το «Mid-Century Modern» στιλ;

Κάποιοι το μπερδεύουν με το vintage, άλλοι το αποκαλούν ρετρό γιατί πράγματι έχει μια διαχρονική φινέτσα που δίνει η αίσθηση του παλιού στιλ. Ομως το
«Mid-Century Modern» είναι ουσιαστικά αυτό που βλέπουμε στα μοντέρνα και πολυτελή σπίτια στις πρώτες έγχρωμες ταινίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απλό αλλά φρέσκο, με σχέδια που προσπαθούν να ακουμπήσουν στο μέλλον αλλά με υλικά που έρχονται από παλιά. Είναι η προσπάθεια των ανθρώπων την μεταπολεμικής περιόδου για ανανέωση και επανασχεδιασμό της εσωτερικής διακόσμησης.

Ως αποτέλεσμα, οι δημιουργίες από αυτήν την περίοδο τείνουν να καταλαμβάνουν όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο. Δεν υπάρχει τίποτα περιττό στον σχεδιασμό τους. Οσον αφορά τα υλικά, το πλαστικό και το ξύλο χρησιμοποιούνται συχνά στη σχεδίαση των επίπλων, ενώ οι αρχιτέκτονες βασίστηκαν, στη συνέχεια, στα επαναστατικά δομικά υλικά όπως το σκυρόδεμα και ο χάλυβας.

Τα μοντέρνα σπίτια στα μέσα του 20ού αιώνα, όπως για παράδειγμα στα σχέδια του Αμερικανού αρχιτέκτονα Φρανκ Λόιντ Ράιτ, έχουν χαρακτηριστικές επίπεδες στέγες, μεγάλα ορθογώνια παράθυρα και κυλινδρική δομή. Εκφράζει το λιτό, το διαχρονικό και το λειτουργικό, με αγάπη όμως στα νέα υλικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς να παντρέψετε το «Mid-Century Modern» με την προσωπικότητά σας

Ορισμένα στιλ εσωτερικής διακόσμησης είναι πιο κατάλληλα για συγκεκριμένους τρόπους ζωής ή προσωπικότητες συγκριτικά με άλλα. Ασφαλώς, αν είστε πιστοί στις έμφυτες προτιμήσεις σας, θα επιλέξετε μόνο αυτό που πραγματικά αγαπάτε και σας ταιριάζει.

Η μελέτη ωστόσο διαφορετικών στιλ διακόσμησης όχι μόνο θα σας φέρει πιο κοντά στο σπίτι των ονείρων σας, αλλά θα δώσει επίσης μια ώθηση για να ανακαλύψετε το στιλ σας. Λάβετε επίσης υπόψη ότι η εξοικείωση με τις τάσεις της εσωτερικής διακόσμησης θα βοηθήσει πολύ!

Ένα σπίτι σε στιλ διακόσμησης «Mid-Century Modern» απευθύνεται σε όλους. Όμως όσοι έχετε μια βαθιά εκτίμηση για το αυθεντικό vintage στιλ θα το απολαύσετε ακόμη περισσότερο. Τα έπιπλα προσαρμόζονται καλά ακόμη και στα μικρά δωμάτια, ενώ η πρακτικότητα και η ανθεκτικότητα τα καθιστούν ιδανικά για οικογένειες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του «Mid-Century Modern»

  • Organic επιρροές και γεωμετρικά σχήματα
  • Εμφαση στη λειτουργικότητα και πρακτικότητα
  • «Αθόρυβο», καθόλου πληθωρικό, με καθαρές γραμμές
  • Αντίθετα υλικά και υφές, π.χ. ένας συνδυασμός οργανικών και συνθετικών υλικών
  • Ουδέτερα αλλά έντονα χρώματα, δηλαδή φυσικά αλλά σε ζεστές αποχρώσεις
  • Φυσικά στοιχεία στους εσωτερικούς χώρους, π.χ φυτά εσωτερικού χώρου

Και κάποιες εμπνευσμένες φωτογραφίες

Κι αν ακόμη αναρωτιέστε, ας αφήσουμε τις φωτογραφίες να «μιλήσουν».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ