Η απίστευτη μετατροπή ενός πύργου υδροδεξαμενής σε πολυτελές οικογενειακό σπίτι [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Η απίστευτη μετατροπή ενός πύργου υδροδεξαμενής σε πολυτελές οικογενειακό σπίτι [εικόνες & βίντεο]

Μετέτρεψε έναν πύργο υδροδεξαμενής σε ένα πολυτελές οικογενειακό σπίτι
Ο Ρόμπερτ Χαντ, μετέτρεψε έναν πύργο υδροδεξαμενής σε ένα πολυτελές οικογενειακό σπίτι / Φωτογραφία: water_tower_conversion / Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας πύργος υδροδεξαμενής είναι ένα απίθανο μέρος για να φτιάξεις ένα σπίτι, αλλά ο Ρόμπερτ Χαντ ήταν αποφασισμένος να το κάνει να δουλέψει.

Ο Χαντ, ο οποίος εργαζόταν σε εργοστάσιο, ξεφύλλιζε τις αγγελίες ακινήτων όταν έπεσε πάνω σε έναν παλιό πύργο υδατοδεξαμενής. Έψαχνε ένα ακίνητο για να το φτιάξει και αμέσως η αγγελία του κίνησε την περιέργεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Βρισκόταν σε απόσταση 20 μιλίων από την περιοχή που έμενα, άρα βασικά ήταν τοπικό. Μπορούσα να δω ότι υπήρχε μια ευκαιρία και η τιμή ήταν αρκετά καλή για το μέγεθος του ακινήτου και τη γη που το συνόδευε», δήλωσε ο Χαντ. Οι κοντινοί του άνθρωποι, ωστόσο, δεν ήταν τόσο πεπεισμένοι.

«Πιθανότατα όλοι πίστευαν ότι είτε δεν επρόκειτο να συμβεί, είτε ότι ήμουν τρελός», δήλωσε ο Χαντ στο Insider σχετικά με τις αντιδράσεις των φίλων και της οικογένειάς του. «Αλλά αν ήταν εύκολο, τότε όλοι θα το έκαναν, έτσι δεν είναι;». Τελικά αγόρασε το ακίνητο, που βρίσκεται στο Cloverly Cross, τον Νοέμβριο του 2019 για 150.000 λίρες.

Ο πύργος υδροδεξαμενής, ο οποίος τέθηκε εκτός λειτουργίας στις αρχές της δεκαετίας του 2000, έμενε άδειος για χρόνια, σύμφωνα με τον Χαντ. Στο εσωτερικό του υπήρχε ένας μεγάλος, άδειος χώρος χωρίς δωμάτια, χωρίς εσωτερικούς τοίχους και χωρίς παράθυρα. Οι εσωτερικοί χώροι ήταν σχεδόν γυμνοί, εκτός από μερικούς ηλεκτρικούς πίνακες και σωλήνες νερού από τις πρώτες μέρες του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν τον είδα για πρώτη φορά, ήταν δύσκολο να τον περιγράψω. Χωρίς παράθυρα και χωρίς σκάλες - έπρεπε να ανέβεις μια σκάλα στο κέντρο του πύργου για να φτάσεις στην κορυφή της δεξαμενής», δήλωσε ο Χαντ.

Η έλλειψη παραθύρων σήμαινε επίσης ότι έπρεπε να μαντέψει πώς θα ήταν η θέα. «Σχεδόν φαντάστηκα τη διάταξη, η οποία δεν απέχει πολύ από αυτό που είναι σήμερα, αρκετά γρήγορα μετά από τουλάχιστον δύο φορές που το είδα», πρόσθεσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μετατροπή του σε σπίτι διήρκεσε 2,5 χρόνια

Ο Χαντ ξεκίνησε τις εργασίες για τον πύργο τον Δεκέμβριο του 2019. Για τα επόμενα δυόμισι χρόνια, συνεργάστηκε με αρχιτέκτονες και οικοδόμους για να μετατρέψει το ακίνητο σε σπίτι.

Αρχικά, συνδύαζε τη δουλειά του στο εργοστάσιο, ενώ δούλευε στο σπίτι με έναν φίλο του οικοδόμο. «Συνέχισα να εργάζομαι με πλήρες ωράριο για τους πρώτους έξι μήνες και στη συνέχεια πούλησα το σπίτι μου, παραιτήθηκα από τη δουλειά μου και από τότε ασχολούμαι με αυτό με πλήρες ωράριο», δήλωσε ο Χαντ.

Ο Χαντ μετακόμισε σε ένα κινητό σπίτι επί τόπου τον Ιούλιο του 2020, ζώντας εναλλάξ εκεί και στο σπίτι της φίλης του, περίπου 10 μίλια μακριά. Ο ίδιος βοήθησε όπου μπορούσε καθ' όλη τη διάρκεια της μετατροπής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόλο που έχει κάποια γενική εμπειρία στα μαστορέματα, ο Χαντ παραδέχεται ότι αυτό το έργο «ήταν δύο επίπεδα πιο πάνω» από όλα όσα έχει κάνει στο παρελθόν. «Βασικά, υποθέτω ότι αποκτάς μερικές δεξιότητες στην πορεία. Και σε αυτό το σημείο βρίσκομαι τώρα», πρόσθεσε.

Ο Χαντ εκτιμά ότι ξόδεψε περίπου 600.000 λίρες για την όλη μετατροπή. Μετακόμισε εκεί τον Μάιο του 2022, όταν ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση.

Η μετατροπή του πύργο υδροδεξαμενής σε ένα κομψό σπίτι

Ο νεαρός άνδρας, μετέτρεψε τον εγκαταλελειμμένο πύργο υδροδεξαμενής σε ένα κομψό τριώροφο σπίτι.

Αντί να διατηρήσει το εκτεθειμένο εξωτερικό από σκυρόδεμα, κάλυψε τον πύργο με μαύρη επένδυση και έβαψε τη βάση του σπιτιού λευκή για μια αντίθεση εμφάνιση. Τα παράθυρα περνούν τώρα γύρω από ολόκληρο το κτίριο, προσφέροντας πανοραμική θέα στη γύρω αγγλική ύπαιθρο.

«Η μαύρη επένδυση στο εξωτερικό, ο λευκός σοβάς στη βάση, η διάταξη στο εσωτερικό, τα παράθυρα και άλλα πράγματα ήταν όλα δικές μου ιδέες. Υπήρξε ένας αρχιτέκτονας, αλλά απλώς σχεδίασε το 90%, 95% αυτού που οραματίστηκα», δήλωσε ο Χαντ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σπίτι έχει κυκλική κάτοψη, με κομψούς λευκούς εσωτερικούς τοίχους και πόρτες. Στον πρώτο όροφο βρίσκονται οι χώροι εγκαταστάσεων και οι χώροι υγιεινής του Χαντ. Υπάρχει επίσης ένα εφεδρικό υπνοδωμάτιο και ένα μπάνιο, είπε.

Σχεδίασε το μπάνιο να βρίσκεται στο κέντρο του κυκλικού χώρου, σε ένα δωμάτιο που κάποτε αποτελούσε μέρος του αρχικού φρεατίου πρόσβασης του πύργου νερού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι προκλήσεις που αντιμετώπισε

Παρόλο που η μεταμόρφωση ήταν ικανοποιητική, ο Χαντ παραδέχεται ότι το έργο ήταν πρόκληση με πολλούς τρόπους.

Εκτός από τις τετριμμένες και χρονοβόρες εργασίες, όπως το να βιδώνεις ή να στερεώνεις πράγματα εκατοντάδες φορές, οι δύσκολες καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του χειμώνα καθιστούσαν δύσκολη την ολοκλήρωση ακόμη και των πιο απλών εργασιών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν βρισκόμουν στο χώρο του κινητού σπιτιού, στη μέση του χειμώνα, ο καιρός μπορεί να είναι αρκετά εξαντλητικός όταν μια εβδομάδα έχει αέρα και βροχή», δήλωσε.

Το κύριο μπάνιο - το οποίο βρίσκεται στον δεύτερο όροφο - είναι το αγαπημένο σημείο του Χαντ στο σπίτι. Τα πάντα στο κύριο μπάνιο είναι μαύρα, συμπεριλαμβανομένων των πλακιδίων του δαπέδου και των τοίχων. Εκτός από ένα διπλό ντους και έναν διπλό νιπτήρα, υπάρχει επίσης μια μαύρη ανεξάρτητη μπανιέρα μπροστά από ένα μεγάλο παράθυρο που βλέπει το τοπίο έξω, είπε ο Χαντ.

«Είμαι ευχαριστημένος με αυτό γιατί είναι αρκετά τολμηρό», πρόσθεσε. «Ο κόσμος νομίζει ότι θα είναι πολύ σκοτεινό ή θα μοιάζει λίγο με σπηλιά, αλλά έχεις μεγάλα παράθυρα, μεγάλη θέα, και έχει δουλέψει πολύ καλά».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κύριος χώρος καθιστικού, η τραπεζαρία και η κουζίνα βρίσκονται στον υψηλότερο όροφο. Ο χώρος έχει ανοιχτή κάτοψη με παράθυρα που διατρέχουν όλους τους τοίχους του.

Ο Χαντ διατήρησε μερικά από τα αρχικά εκτεθειμένα σκυροδέματα στους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένης της οροφής και στη βάση του τραπεζιού.

«Επειδή ήθελα να διατηρήσω την αρχική οροφή εκτεθειμένη στο εσωτερικό, όλη η μόνωση στην οροφή και τους τοίχους έπρεπε να γίνει στο εξωτερικό της αρχικής δομής από σκυρόδεμα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η μόνωση καλύφθηκε στη συνέχεια από τη μαύρη εξωτερική επένδυση, πρόσθεσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τραπεζαρία βρίσκεται στο κέντρο του υψηλότερου ορόφου. Χτίστηκε πάνω από το αρχικό φρεάτιο πρόσβασης του πύργου νερού, το οποίο μπορεί ακόμη να δει κανείς μέσω ενός γυάλινου πάνελ στη μέση του τραπεζιού.

«Όταν κοιτάζετε προς τα κάτω μέσα στο τραπέζι της τραπεζαρίας στον τελευταίο όροφο και αν κοιτάξετε προς τα πάνω από το μπάνιο του ισογείου, μπορείτε να δείτε το αρχικό φρεάτιο πρόσβασης με τη σκάλα που βρίσκεται ακόμα μέσα σε αυτό», δήλωσε ο Χαντ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ η σκάλα έχει κοντύνει και έχει μετατραπεί για να την κοιτάζουν οι άνθρωποι μέσα από το γυαλί, ο Χαντ λέει ότι εξακολουθεί να είναι λειτουργική. «Έχω κατέβει εκεί κάτω στο φρεάτιο, αλλά δεν είναι κάτι καθημερινό. Είναι μόνο για να το καθαρίζεις», πρόσθεσε.

Ένα από τα πιο δύσκολα μέρη του έργου ήταν να διασφαλιστεί ότι τα φωτιστικά ταιριάζουν με τα καμπύλα τοιχώματα του πύργου νερού.

«Είναι αυτά που δεν βλέπεις πίσω από τους τοίχους που είναι δύσκολα, όπως η καμπύλωση της γυψοσανίδας, της ξυλείας και του κόντρα πλακέ στο εξωτερικό πριν από την επένδυση», δήλωσε ο Χαντ. «Τίποτα δεν είναι κατά κάποιον τρόπο προορισμένο να είναι στρογγυλό - είναι όλα κομμάτια κατά παραγγελία».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι συμβουλεύει όσους θέλουν να κάνουν το ίδιο

Ο Χαντ έχει κάποιες συμβουλές για όσους θέλουν να κάνουν το ίδιο: Θα πάρει διπλάσιο χρόνο και θα κοστίσει διπλάσια από ό,τι αρχικά θα περιμένατε.

«Πιθανώς ήμουν λίγο αφελής ξεκινώντας, αλλά δεν ήμουν οικοδόμος ή κάτι τέτοιο, οπότε είναι δύσκολο να γνωρίζεις ακριβώς όλα όσα εμπλέκονται», δήλωσε.

Παρά το γεγονός αυτό, ήταν χρήσιμο γι' αυτόν να μπορεί να συνεργαστεί και να συμβουλευτεί τον φίλο του οικοδόμο σχετικά με τη μετατροπή. «Οι γνώσεις του για το οικοδομικό επάγγελμα ήταν ανεκτίμητες, οπότε το να έχεις κάποιον σαν αυτόν ως φίλο ή ως σύμβουλο είναι πραγματικά χρήσιμο», επισήμανε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και παρόλο που οι ανακαινίσεις πήραν περισσότερο χρόνο και κόστισαν περισσότερο από ό,τι περίμενε, ο Χαντ λέει ότι πιστεύει ότι τελικά άξιζε τον κόπο.

«Θα έλεγα οπωσδήποτε να το προσπαθήσετε. Οτιδήποτε έχει σχέση με ακίνητα αξίζει να το κάνετε αν υπάρχει η δυνατότητα κέρδους στο τέλος ή ακόμα και αν είναι απλά ένα μέρος που θέλετε να ζήσετε για το υπόλοιπο της ζωής σας», σημειώνει.

Ο Χαντ λέει ότι σχεδιάζει να πουλήσει το σπίτι το επόμενο καλοκαίρι, αλλά δεν είναι έτοιμος να συμβιβαστεί με οποιαδήποτε προσφορά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να χρηματοδοτήσει αυτό το έργο, ο Χαντ πούλησε το αρχικό του σπίτι και τα ενοίκιά του και δανείστηκε χρήματα από τους γονείς του. Σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα κέρδη από την πώληση του σπιτιού του για να αποπληρώσει τους γονείς του και να ξεκινήσει ένα νέο έργο, πρόσθεσε.

«Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, και πάλι, κάτι με δυνατότητες. Μου αρέσει να είναι λίγο διαφορετικό, αλλά ποτέ δεν θα ταιριάξω πραγματικά με αυτό εδώ. Πρόκειται για ένα μεγάλο, μεγάλο έργο», δήλωσε ο Χαντ.

Το σπίτι βρίσκεται στο Clovelly Cross στο Ντέβον. Η πλησιέστερη πόλη, το Bideford, απέχει 15 λεπτά με το αυτοκίνητο, σύμφωνα με το Google Maps. Ο Χαντ αναμένει ότι ο αγοραστής θα είναι ένας άνθρωπος της πόλης που θέλει να μετακομίσει στην εξοχή ή κάποιος που ψάχνει για δεύτερο σπίτι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ λέει ότι το ακίνητο έχει εκτιμηθεί από δύο διαφορετικούς πράκτορες σε πάνω από 1,8 εκατομμύρια λίρες, ο ίδιος ψάχνει για περισσότερα. «Για να είμαι ειλικρινής, δεν θα ήθελα πραγματικά να το πουλήσω για λιγότερο από 2 εκατομμύρια λίρες», πρόσθεσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πύργος σπίτι δεξαμενή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ