fbpx ΙΚΕΑ: Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο του Democratic Design Days [εικόνες] | DESIGN | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
DESIGN
ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΙΚΕΑ: Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο του Democratic Design Days [εικόνες]

Ο θεσμός Democratic Design Days στην ΙΚΕΑ
12|06|2019 | 13:46
Ο θεσμός Democratic Design Days στο ΙΚΕΑ

H ΙΚΕΑ υποδέχτηκε και φέτος, στις 4 και 5 Ιουνίου, τον δημοφιλή πλέον θεσμό, DemocraticDesignDays 2019 στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρίας, στο Älmhult της Σουηδίας. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους θεσμούς στον τομέα του σπιτιού που αναδεικνύει το «Δημοκρατικό Σχεδιασμό» και τους πέντε βασικούς πυλώνες που συνθέτουν τη φιλοσοφία της ΙΚΕΑ, ποιότητα, λειτουργικότητα, σχεδιασμός, προσιτή τιμή και βιωσιμότητα.

Με βασική προτεραιότητα της εταιρίας να συμβάλλει σε μια πιο βιώσιμη ζωή, η ΙΚΕΑ παρουσίασε στο DemocraticDesignDays 2019 νέες συνεργασίες και συλλογές φιλικές προς το περιβάλλον που αξιοποιούν τα απορρίμματα για τη δημιουργία υλικών.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, εκπρόσωποι των media από όλο τον κόσμο ενημερώθηκαν για τις νέες καινοτόμες δράσεις που αναπτύσσει η ΙΚΕΑ, καθώς και για τις πρωτοποριακές τεχνολογίες που ενσωματώνει στα προϊόντα της, αναδεικνύοντας την δέσμευση της εταιρίας να συμβάλει στην βιωσιμότητα του πλανήτη και να δημιουργήσει ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

«Οι άνθρωποι αναζητούν πλέον πιο βιώσιμους τρόπους διαβίωσης και το δικό μας όραμα είναι να προσφέρουμε μια βιώσιμη ζωή στο σπίτι οικονομικά προσιτή και ελκυστική, ώστε να εμπνεύσουμε τους περισσότερους ανθρώπους», αναφέρει ο Torbjörn Lööf, Διευθύνων Σύμβουλος της Inter IKEA Group. «Γι αυτό και εξελίσσουμε τις συνεργασίες μας, με στόχο να διερευνήσουμε πολλές νέες και συναρπαστικές βιώσιμες λύσεις.»

Ο θεσμός DemocraticDesignDays 2019 στην ΙΚΕΑ
Ο θεσμός DemocraticDesignDays 2019 στην ΙΚΕΑ

Οι πρωτοβουλίες που ανακοινώθηκαν στο Democratic Design Days του ΙΚΕΑ

Μερικές από τις πρόσφατες ανακοινώσεις και πρωτοβουλίες που ανακοινώθηκαν στο φετινό Democratic Design Days είναι οι παρακάτω:

MUSSELBLOMMA – μια νέα limited συλλογή που έχει δημιουργηθεί από ανακτημένο θαλάσσιο πλαστικό απόρριμμα ωκεανού, το οποίο προέρχεται από τη Μεσόγειο Θάλασσα.

• Ανακυκλωμένος πολυεστέρας – κάνοντας ένα βήμα πιο κοντά προς την κατεύθυνση μιας κυκλικής δραστηριότητας, η ΙΚΕΑ στοχεύει στην αντικατάσταση όλων των παρθένων πολυεστερικών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων με ανακυκλωμένο πολυεστέρα.

• Η ανακοίνωση συνεργασίας με το WorldSurfLeague (WSL). Μέσα από αυτή τη συνεργασία, στόχος των δύο εταιριών είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου γύρω από την κλιματική αλλαγή με στόχο να εμπνεύσουν τους ανθρώπους να συμβάλλουν στην μείωση της πλαστικής ρύπανσης στους ωκεανούς.

Ο θεσμός DemocraticDesignDays 2019 στην ΙΚΕΑ

• Κλίμα και καθαρός αέρας - η IKEA έγινε μέρος της οργάνωσης ClimateandCleanAirCoalition (CCAC) έτσι ώστε να γνωρίσει και να ενημερωθεί γύρω από την πρωτοβουλία “Better Air Now” και να μπορέσει να προσφέρει ακόμα περισσότερες λύσεις που θα περιορίσουν την καύση καταλοίπων με στόχο τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

SAMMANLÄNKAD - μια συλλογή σε συνεργασία με την start-up εταιρία Little Sun και τον ιδρυτή της και καλλιτέχνη Olafur Eliasson. Το όραμα πίσω από τη συλλογή είναι να προσφέρουν στους ανθρώπους εργαλεία καθημερινής χρήσης που αξιοποιούν τις πηγές ανανεώσιμης ενέργειας, συμβάλλοντας σε μια πιο βιώσιμη ζωή.

• Urban Growing – μια πρώτη γεύση της συνεργασίας με τον διάσημο Βρετανό σχεδιαστή TomDixon για τη διερεύνηση προσιτών και προοδευτικών λύσεων για την καλλιέργεια φυτών και λαχανικών στο σπίτι.

FÖRÄNDRING – μια συλλογή που έχει κατασκευαστεί από άχυρο ρυζιού, και υπολείμματα συγκομιδής που κατά παράδοση καίγονται, συμβάλλοντας έτσι στην μείωση της τοπικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η συλλογή θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες αγορές το φθινόπωρο του 2019.

Επιπλέον, από τις σημαντικότερες νέες σειρές που παρουσιάστηκαν στην φετινή διοργάνωση και θα είναι διαθέσιμες το 2020, ήταν οι σειρές SAMMANKOPPLA, OMTÄNKSAM, RÅVAROR, OSYNLIG.

Ο θεσμός DemocraticDesignDays 2019 στην ΙΚΕΑ

ΙΚΕΑ: Λία λόγια για τις νέες πρωτοβουλίες

SAMMANKOPPLA

Η νέα συλλογή προκύπτει από τη συνεργασία της ΙΚΕΑ με την εταιρία Greyhound Original Bangkok, ως αποτέλεσμα εξερεύνησης διαφορετικών πολιτισμών και προοπτικών. Με στοιχεία που αντλούν έμπνευση από την Ασία, τόσο τα έπιπλα όσο και τα υπόλοιπα προϊόντα της νέας σειράς ξεχωρίζουν για το design τους ενώ είναι ιδανικά για μικρούς χώρους.

OMTÄNKSAM

Η νέα σειρά έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με φυσιοθεραπευτές και ειδικούς ερευνητές, προσφέροντας επιπλέον άνεση και λειτουργικότητα. Τα προϊόντα της σειράς είναι έτσι κατασκευασμένα ώστε να βοηθούν τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τα κινητικά εμπόδια που συναντούν στην καθημερινότητά τους, διευκολύνοντας έτσι την ζωή τους.

RÅVAROR

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα Δημοκρατικού Σχεδιασμού είναι η νέα σειρά RÅVAROR, η οποία είναι σχεδιασμένη για μικρούς αστικούς χώρους, έτσι ώστε να συμβαδίζει με τον σύγχρονο και ευέλικτο τρόπο ζωής. Τα προϊόντα της νέας πρωτοποριακής σειράς μετατρέπουν τους μικρούς χώρους σε «έξυπνους» χώρους, καθώς είναι ευέλικτα ώστε να προσαρμόζονται στις ανάγκες της καθημερινής μας ζωής.

Ο θεσμός DemocraticDesignDays 2019 στην ΙΚΕΑ

OSYNLIG

Δίνοντας έμφαση στην επιρροή που έχει η αίσθησης της μυρωδιάς στη μνήμη, τη διάθεσή και το συναίσθημα, η ΙΚΕΑ παρουσιάζει σε συνεργασία με την εταιρία αρωμάτων Byredo, τη νέα σειρά OSYNLIG. Η νέα συλλογή έρχεται να εξερευνήσει το αόρατο design και τη σημασία των αρωμάτων στο χώρο του σπιτιού μας.

Ο θεσμός DemocraticDesignDays 2019 στην ΙΚΕΑ

Και στη φετινή διοργάνωση τωνDemocraticDesignDays 2019 ξεχώρισε η πρωτοπορία και η καινοτομία της ΙΚΕΑ, που θέτει ως βασική της προτεραιότητα να συνεχίσει να προσφέρει λειτουργικές λύσεις και ιδέες, που θα δημιουργήσουν μια καλύτερη καθημερινή ζωή για όλους και ένα σπίτι για το σήμερα αλλά και το αύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ