fbpx Urban Cubes: Η πολυκατοικία στο Παγκράτι με τα μπαλκόνια κύβους -Εντελώς διαφορετική από τις άλλες [εικόνες] | DESIGN | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
DESIGN
ΑΠΟ ΤΟ KLAB ARCHITECTURE

Urban Cubes: Η πολυκατοικία στο Παγκράτι με τα μπαλκόνια κύβους -Εντελώς διαφορετική από τις άλλες [εικόνες]

Η πολυκατοικία με τα μπαλκόνια κύβους στο Παγκράτι
13|11|2019 | 13:39
Urban Cubes / Φωτογραφία: KLab architecture

Το Παγκράτι αποτελεί μία από τις πιο urban συνοικίες της Αθήνας, μια γειτονία που από… πάντα ήταν προορισμός διανοούμενων και καλλιτεχνών.

Εκεί, σε δύο κάθετους δρόμους της Φιλολάου κατασκευάστηκε το Urban Cubes από το αρχιτεκτονικό γραφείο KLab architecture. Οι δημιουργοί του θέλησαν να διαφοροποιηθούν από το μοτίβο πολυκατοικιών του Παγκρατίου, δημιουργώντας μια νέα τυπολογία που παραπέμπει σε νέες αξίες και νέο βιοτικό επίπεδο.

Φωτογραφίες από την ιδιαίτερη πολυκατοικία στο Παγκράτι

Η οκταόροφη πολυκατοικία βρίσκεται σε ένα στενόμακρο οικόπεδο του Παγκρατίου και καταφέρνει να ξεχωρίσει λόγω των κύβων του. Κάθε αστικός κύβος, κάθε όροφος αντικατοπτρίζει την ατομικότητα, καθώς ο ένας όροφος διαφέρει από τον άλλο. Το αρχιτεκτονικό γραφείο θέλοντας να ανταποκριθεί στις διαφορετικές προσδοκίες των πολλών ενοίκων επέλεξε να δημιουργήσει ποικιλία κατόψεων και διατάξεων που αντιπροσωπεύονται από τη χρήση «κύβων» δίνοντας έτσι μια γλυπτική πολυπλοκότητα που αλληλεπιδρά με την πόλη με έναν εντελώς νέο τρόπο.

Πολυκατοικία στο Παγκράτι
Urban Cubes

Το οικόπεδο χωρίζεται σε δύο τμήματα στέγασης, δύο ξεχωριστές μονάδες με διαμερίσματα που συνδέονται με έναν κοινόχρηστο χώρο, τις σκάλες, το ασανσέρ και τους διαδρόμους. Το αίθριο στη μέση της οικοδομής χαρίζει φως και αέρα στους χώρους.

Η πολυκατοικία ξεχωρίζει λόγω των κύβων του
Η πολυκατοικία καταφέρνει να ξεχωρίσει λόγω των κύβων του

Τα διαμερίσματα είναι φωτεινά και ανοικτά, αλλά διαφορετικά ως προς τις κατόψεις και τις δομές τους. Εξι διαμερίσματα εκτείνονται σε δύο ορόφους ενώ τα δύο τελευταία στον 8ο όροφο χρησιμοποιούν με στέγαστρα το δώμα.

Πολυκατοικία στο Παγκράτι, βράδυ
Οι δημιουργοί θέλησαν να διαφοροποιηθούν από το μοτίβο πολυκατοικιών του Παγκρατίου

Φωτογραφίες: KLab architecture

ΣΧΟΛΙΑ