Το διαμέρισμα στο Παρίσι, όπου ο Λε Κορμπιζιέ έζησε για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, είναι ανοιχτό τα τελευταία χρόνια για το κοινό, μετά από κάποιες εργασίες αποκατάστασης υπό την καθοδήγηση του Foundation Le Corbusier.
Ειδικότερα, ήταν το 2016 όταν το Foundation Le Corbusier ξεκίνησε την αποκατάσταση του διαμερίσματος, το οποίο σχεδιάστηκε από τον γαλλοελβετό αρχιτέκτονα και τον μακροχρόνιο συνεργάτη του Pierre Jeanneret.
Το διαμέρισμα βρίσκεται κατά μήκος της οδού Nungesser-et-Coli στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού και ήταν το σπίτι του Λε Κορμπιζιέ, μαζί με τη σύζυγό του Yvonne, την οικονόμο του και το κατοικίδιο σκυλί Pinceau, μεταξύ 1934 και 1965.
Το Ίδρυμα ανακαίνισε το διαμέρισμα στον έβδομο και όγδοο όροφο του Immeuble Molitor, το οποίο αποτελείται από ένα στούντιο ζωγραφικής, μια κουζίνα με υπέροχη θέα στην κοντινή Boulogne και το υπνοδωμάτιο του Λε Κορμπιζιέ, εμπνευσμένο από ένα υπερωκεάνιο.
Δείτε στο Bovary.gr φωτογραφίες από το σπίτι όπου έζησε ο κορυφαίος αρχιτέκτονας