Ο Οίκος Karl Lagerfeld φτιάχνει 5 βίλες στην Ισπανία και είναι απλά ό,τι πιο ντιζαϊνάτο και χλιδάτο έχετε δει - iefimerida.gr

Ο Οίκος Karl Lagerfeld φτιάχνει 5 βίλες στην Ισπανία και είναι απλά ό,τι πιο ντιζαϊνάτο και χλιδάτο έχετε δει

Οι βίλες του Καρλ Λάγκερφελντ στη Μαρβέγια της Ισπανίας
Βρίσκονται στη Μαρβέγια της Ισπανίας και πρόκειται να είναι έτοιμες στα τέλη του 2023

Ο Καρλ Λάγκερφελντ, εκτός από σπουδαίος σχεδιαστής, υπήρξε για λίγο και φωτογράφος και μάλιστα αρχιτεκτονικής. Τώρα, αν και μεταθανάτια, δημιουργούνται μια σειρά από βίλες υψηλής αρχιτεκτονικής σύνθεσης και design που φέρουν το όνομά του και ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Αυτή την εβδομάδα η εταιρεία του θρυλικού Καρλ Λάγκερφελντ, που πέθανε έπειτα από μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος σε ηλικία 85 ετών τον Φεβρουάριο του 2019, κλονίζοντας τη βιομηχανία της μόδας και σηματοδοτώντας το τέλος της εξαιρετικά επιδραστικής θητείας του στους οίκους Fendi και Chanel, έδωσε στη δημοσιότητα τα αρχιτεκτονικά σχέδια, τις μακέτες και την εικονική θέα στη θάλασσα μέσα από τα λεγόμενα «Karl Lagerfeld Villas Marbella». Πρόκειται για ένα όμορφο περιφραγμένο συγκρότημα από βίλες που βρίσκονται σε λόφους πάνω από το ισπανικό κοσμοπολίτικο θέρετρο Μαρμπέγια, συνώνυμο πολυτελούς τουρισμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι βίλες θα βρίσκονται στο ισπανικό κοσμοπολίτικο θέρετρο Μαρμπέγια.
Οι βίλες θα βρίσκονται στο ισπανικό κοσμοπολίτικο θέρετρο Μαρμπέγια.

Το έργο περιλαμβάνει πέντε μοναδικές βίλες, η μία με ένα επιπλέον εξοχικό σπίτι, σχεδιασμένο με ατομικές πισίνες και ρηχά πάνελ νερού για τη ριζική μείωση της θερμότητας στην περιοχή. Κάθε πισίνα είναι σχεδιασμένη με γυάλινους τοίχους για να επεκτείνει το φως στην περιοχή του υπογείου. Η εκτεταμένη φύτευση δέντρων όπως ροδιές, φοίνικες και θάμνους, σημαίνει επίσης ότι κάθε βίλα θα είναι πλήρως ιδιωτική σε ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης περίπου 12.000 τετραγωνικών μέτρων.

 Φωτορεαλιστική τρισδιάστατη παρουσίαση των κατοικιών.
Φωτορεαλιστική τρισδιάστατη παρουσίαση των κατοικιών.

Αν και διηύθυνε έξοχα τους οίκους μόδας τόσο της Chanel όσο και της Fendi, για πολλές δεκαετίες, στον οίκο του ο Καρλ Λάγκερφελντ ήταν γνωστός για την ασπρόμαυρη χρωματική παλέτα και τον γερμανικό εξπρεσιονισμό. Αυτή η αισθητική αντανακλάται και στις βίλες, στη χρήση αντανακλαστικών υλικών, όπως στα κεραμικά πλακίδια καλυμμένα με ατσάλινα γκρι φινιρίσματα με καθρέφτη, το ασπρόμαυρο δάπεδο τερατζό και τους γεωμετρικούς κήπους. Και σε μια εποχή βιωσιμότητας, τα κτίρια έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σαν «πνεύμονες», με πολλές αυλές, διαφανή ισόγεια και συστήματα διαμόρφωσης παραθύρων στους επάνω ορόφους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, όλα τα σπίτια του Λάγκερφελντ - από μια έπαυλη του 17ου αιώνα στο St Germain, ένα κάστρο στη Νορμανδία και ένα αρχοντικό του Fontainebleau μέχρι την εξοχική κατοικία στο Μόντε Κάρλο του Μονακό - περιείχαν χιλιάδες βιβλία κάτι που σεβάστηκαν οι συνεργάτες του και αποτύπωσαν αυτή την αγάπη του για τα βιβλία και στις βίλες. Παρατηρώντας την 3d παρουσίαση των κατοικιών είναι όλες εξοπλισμένες με βιβλιοθήκες.

Ετσι θα είναι οι κατοικίες που θα φέρουν το όνομα «Karl Lagerfeld Villas Marbella».
Ετσι θα είναι οι κατοικίες που θα φέρουν το όνομα «Karl Lagerfeld Villas Marbella».
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε δηλώσεις τους στο FashionNetwork ο CEO του οίκου μόδας Καρλ Λάγκερφελντ, Pier Paolo Righi και ο Ισπανός προγραμματιστής Carlos Rodriguez του μεσιτικού γραφείου Sierra Blanca Estates, με το οποίο ο οίκος έχει έρθει σε συμφωνία, έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για τις βίλες που πρόκειται να είναι έτοιμες στη Μαρμπέγια της Ισπανίας περί τα τέλη του 2023.

«Ο ίδιος ο Καρλ είχε τόσα πολλά διαφορετικά ενδιαφέροντα, πέρα από τη μόδα. Ένα από αυτά ήταν η αρχιτεκτονική, είτε για τον εαυτό του είτε για τους άλλους ανθρώπους. Έτσι, εμείς, ως οι μοναδικοί συνεχιστές της ομώνυμης εταιρίας του, έχουμε ευθύνη και υπερηφανευόμαστε που παρακολουθούμε και είμαστε συνεπείς σε αυτά τα σημεία ενδιαφέροντος που είχε ο Καρλ. Κι αν αναρωτιέστε γιατί τώρα η απάντηση είναι γιατί πάντα χρειάζονται οι σωστοί συνεργάτες για να γίνει το σωστό με τον σωστό τρόπο. Το τρίγωνο τώρα συμπληρώθηκε», ανέφερε αρχικά ο CEO του οίκου μόδας Καρλ Λάγκερφελντ για την απόφασή τους να προχωρήσουν τώρα στην κατασκευή των πολυτελών αυτών κατοικιών.

«Για εμάς, είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε αυτό το πρώτο οικιστικό έργο. Νομίζω ότι δεν πρόκειται για απλές, συμβατικές βίλες, αλλά για πραγματικά έργα τέχνης, που έχουν την ψυχή του Καρλ μέσα τους. Υπάρχει ένας λόγος πίσω από όλα, κάθε λεπτομέρεια στις βίλες έχει λόγο που υπάρχει» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οι πέντε βίλες θα καταλαμβάνουν συνολική επιφάνεια 9.670 τ.μ (660, 695, 705, 805 και 845τ.μ, αντίστοιχα) και όλες έχουν σχεδιαστεί με αρχή την πολυτέλεια, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα.
Οι πέντε βίλες θα καταλαμβάνουν συνολική επιφάνεια 9.670 τ.μ (660, 695, 705, 805 και 845τ.μ, αντίστοιχα) και όλες έχουν σχεδιαστεί με αρχή την πολυτέλεια, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
To εγχείρημα πηγάζει από το πάθος του Καρλ Λάγκερφελντ για την αρχιτεκτονική, την εσωτερική διακόσμηση και την καινοτομία.
To εγχείρημα πηγάζει από το πάθος του Καρλ Λάγκερφελντ για την αρχιτεκτονική, την εσωτερική διακόσμηση και την καινοτομία.

Μερικά δείγματα του πνεύματος του Καρλ Λάγκερφελντ, τα οποία έχουν αποτυπωθεί στο αρχιτεκτονικό σχέδιο, αναφέρει και η επιστήθια συνεργάτης του για περισσότερα από 40 χρόνια, Caroline Lebar. Περά από τις βιβλιοθήκες, οι οποίες θα βρίσκονται μέσα σε κάθε μία από τις πέντε βίλες και συνδέονται άμεσα με τον Καρλ Λάγκερφελντ και την ψυχή του, ειδική αναφορά γίνεται για τις στέγες των κατοικιών. Οπως τονίζουν οι συνεργάτες του συνήθως οι στέγες των κτιρίων έχουν άσχημη όψη από τους ηλιακούς θερμοσίφωνες που τοποθετούνται εκεί. Οι ίδιοι όμως έδωσαν εξαρχής μια υπόσχεση και την τήρησαν καθώς ήθελαν τα ηλιακά πάνελ να είναι όμορφα και μοντέρνα στο σχήμα τους. Υπάρχει επίσης το χαρακτηριστικό της «ελαφρότητας» της προσωπικότητας του Καρλ Λάγκερφελντ και η δυαδικότητα του που αποτυπώνεται με τα εντελώς διάφανα ισόγεια. Μάλιστα τα σπίτια μοιάζουν σαν να επιπλέουν στον αέρα. Αντικατοπτρίζει την ελαφρότητα του Καρλ, τον τρόπο που δούλευε, την αντιμετώπισή που είχε στις εκάστοτε δυσκολίες, εστιάζοντας πάντα στην ελαφρότητα των πραγμάτων.

Ιδιαίτερο όμως θα είναι και το σχήμα που θα έχουν οι βίλες, κάποιες σε σχήμα V ή Y, και όλες με διαφανή ισόγεια για να δίνουν την αίσθηση της ζωής στη φύση. Θα έχουν την υπογραφή του αρχιτέκτονα Andrea Boschetti ο οποίος μπήκε στην ομόδα έχοντας καταλάβει πρώτα το γούστο του Λάγκερφελντ στην αρχιτεκτονική και τους εσωτερικούς χώρους, και το πάθος του για τη φωτογραφία, που ενέπνευσε τα παράθυρα που πλαισιώνουν το τοπίο σαν να είναι μέσα από ένα σκόπευτρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τιμές για τις βίλες θα ανακοινωθούν μόνο κατόπιν αιτήματος το επόμενο έτος, αλλά ασφαλώς θα ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, δεδομένης της εξαιρετικής τοποθεσίας.

Ο οίκος Καρλ Λάγκερφελντ σχεδιάζει επίσης να εξοπλίσει τις βίλες με έπιπλα και αντικείμενα για να προσφέρει στους πελάτες την πλήρη εξατομίκευση της επωνυμίας στη Marbella, ενώ είναι διατεθειμένοι να γεμίσουν τα ράφια της βιβλιοθήκης με τα αγαπημένα βιβλία του σχεδιαστή.

Φωτογραφίες: Instagram Karl Lagerfeld

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ