Πώς να μειώσετε με φυσικό τρόπο τις ρυτίδες του προσώπου - iefimerida.gr
ΥΓΕΙΑ 

Πώς να μειώσετε με φυσικό τρόπο τις ρυτίδες του προσώπου

Κοιμηθείτε ανάσκελα

Το να κοιμόμαστε σε συγκεκριμένες στάσεις οδηγεί, κάθε νύχτα που περνάει, στην εμφάνιση των ρυτίδων ύπνου, που εντυπώνονται στην επιδερμίδα και, δυστυχώς, δεν υποχωρούν, όταν σηκωνόμαστε από το κρεβάτι. Αν κοιμόμαστε στο πλάι, αποκτούμε περισσότερες ρυτίδες στο μάγουλο και το πηγούνι, ενώ όταν κοιμόμαστε μπρούμυτα, «τσαλακώνεται» το μέτωπο. Μην προσθέσετε, λοιπόν, νέες ρυτίδες, απλά, κοιμηθείτε ανάσκελα.

Δώστε έμφαση σε συγκεκριμένες τροφές

Ο σολομός, είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών, απαραίτητο δομικό συστατικό μιας τέλειας επιδερμίδας. Είναι επίσης εξαιρετική πηγή ω-3 λιπαρών οξέων. Τα λιπαρά οξέα, σύμφωνα με τους ειδικούς, τρέφουν την επιδερμίδα, προσφέροντάς της τόνωση και νεανική λάμψη, βοηθώντας στην απάλειψη των ρυτίδων.

Φοράτε τα γυαλιά σας όταν διαβάζετε

Όταν κάνετε διαρκώς την έκφραση της συνοφρύωσης προσπαθώντας να διαβάσετε κάτι, με τον καιρό θα αποκτήσετε ρυτίδες έκφρασης στο μεσόφρυο και γύρω από τα μάτια. Κρατείστε τα μάτια σας ανοιχτά: φοράτε πάντα τα γυαλιά της ανάγνωσης όταν τα χρειάζεστε. Και φυσικά, μην παραμελείτε τα γυαλιά ηλίου, τα οποία προστατεύουν το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια.

Εμπιστευτείτε τα οξέα φρούτων (α- υδροξυοξέα ΑΗΑ)

Αυτά τα φυσικά οξέα απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα της ανώτερης στοιβάδας του δέρματος, μειώνοντας τη διάμετρο των πόρων του δέρματος, απαλύνοντας τις λεπτές γραμμές και τις επιφανειακές ρυτίδες, ιδίως αυτών γύρω από τα μάτια. Σε υψηλότερες συγκεντρώσεις, μάλιστα, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, επιτυγχάνοντας ανανέωση του δέρματος. Προσοχή όμως: η χρήση των ΑΗΑ κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο, για το λόγο αυτό, μην παραλείπετε ποτέ το αντηλιακό σας.

Μην υπερβάλλετε με το πλύσιμο του προσώπου

Το νερό της βρύσης έχει την ιδιότητα να αφαιρεί τη φυσική λίπανση του δέρματος, καταργώντας έτσι την φυσική προστασία του δέρματος κατά των ρυτίδων. Μην πλένετε συνεχώς το πρόσωπό σας: με τον τρόπο αυτό το μόνο που καταφέρνετε είναι να αφαιρείτε την φυσική του προστασία. Φροντίστε το καθαριστικό που χρησιμοποιείτε να είναι πλούσιο σε ενυδατικά στοιχεία.

Φορέστε τη Βιταμίνη C

Αρκετές μελέτες έδειξαν ότι οι κρέμες με βιταμίνη C αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου, προστατεύουν ενάντια στην ακτινοβολία UVA και UVB, βοηθούν στην εξάλειψη των κηλίδων του δέρματος και μειώνουν τις κοκκινίλες. Αποτελεί ίσως το καλύτερο αντίδοτο για τις ρυτίδες.

Προτιμήστε το κακάο αντί για τον καφέ

Δοκιμάστε ένα γευστικότατο ρόφημα που καταπολεμά τις ρυτίδες! Σε μια μελέτη, οι ερευνητές βρήκαν ότι το κακάο, με υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών (κατεχίνες και επικατεχίνες), προστατεύει το δέρμα από την βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία, ενισχύει τη ροή του αίματος, βοηθά στην ενυδάτωση, και βελτιώνει την υφή του δέρματος, κάνοντάς το πιο απαλό.

Εφαρμόστε υγιεινές συνήθειες για την περιποίηση του δέρματος

Εάν πράγματι θέλετε ένα νεανικό δέρμα, αρχίστε με τα απολύτως βασικά. Σίγουρα γνωρίζετε ήδη αυτές τις συμβουλές, αλλά είναι πολύ σημαντικό:

  • Να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο
  • Να φοράτε πάντα αντηλιακή κρέμα
  • Να φοράτε πάντα ένα καπέλο στον ήλιο
  • Να μην καπνίζετε
  • Να μην ξεχνάτε την ενυδατική κρέμα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ