Είμαστε όλοι υπόλογοι για τους εικοσάχρονους τρομοκράτες - iefimerida.gr
ΕΛΛΑΔΑ 

Είμαστε όλοι υπόλογοι για τους εικοσάχρονους τρομοκράτες

Δεν θα σταθώ στο δράμα που ζουν οι γονείς αυτών των παιδιών που έβαλαν τη ζωή τους -τόσο νωρίς- στην περιδίνηση μιας τραγωδίας. Τα παιδιά αυτά είναι στην ηλικία της κόρης μου και μπορώ να καταλάβω την απελπισία και το αδιέξοδο που βιώνουν οι οικογένειές τους. Μπορώ να τους καταλάβω και από προχθές συμμερίζομαι τη θλίψη τους.

Θα σταθώ στους λόγους όμως που οδήγησαν αυτά τα τόσο νέα παιδιά να αναζητήσουν τη λύτρωση μέσα από τη βία. Ανήκω σε μια γενιά που έχει μεγάλη ευθύνη για την ηθική χρεοκοπία αυτής της χώρας. Εμείς και η προηγούμενη γενιά κατεδαφίσαμε το αξιακό σύστημα της κοινωνίας μας και οδηγήσαμε τα παιδιά μας στην επιλογή της βίας. Εμείς χτίσαμε αυτήν τη φυλακή, εμείς εκθρέψαμε τη βία και εμείς είμαστε εν τέλει υπόλογοι απέναντί τους.

Στην πραγματικότητα, εμείς θα έπρεπε να είμαστε κατηγορούμενοι και όχι αυτοί. Προσωπικά, μισώ τη βία, αλλά μπορώ να καταλάβω απολύτως τους λόγους που έσπρωξαν 20χρονα παιδιά στα καλάσνικοφ.

Αν δεν αλλάξει η κοινωνία, αν η χώρα δεν επινοήσει ένα νέο αξιακό σύστημα γκρεμίζοντας την φυλακή της, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν κι άλλοι απεγνωσμένοι νέοι που θα ακολουθήσουν τους δρόμους της βίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τρομοκρατία τρομοκράτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ