Πως να χάσετε αποτελεσματικά τα κιλά των εορτών - iefimerida.gr
DOC 

Πως να χάσετε αποτελεσματικά τα κιλά των εορτών

Ξεχάστε την πείνα, τις λιγούρες, και τις δίαιτες «όλα ή τίποτα». Ακολουθήστε συμβουλές του τύπου «εάν νιώθεις καλά, τότε κάντο» που καθιστούν την απώλεια βάρους εντελώς ανώδυνη.

Αν το να χάσετε βάρος βρίσκεται στη λίστα των επιθυμιών σας για την καινούρια χρονιά, τότε πρέπει η προσέγγιση του στόχου σας να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην καταλήξει σε αποτυχία μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου! Ένας μεγάλος στόχος, όπως το να χάσει κάποιος 10-15 κιλά, όχι μόνο είναι δύσκολα εφικτός, αλλά προϋποθέτει αρκετούς μήνες .... πείνας. Υπονοεί, επίσης, ότι θα περάσει αρκετός καιρός ώσπου κάποιος να αποφασίσει να μην τρώει πολύ.. Όχι και ό,τι καλύτερο για να ξεκινήσει κανείς το Νέο Έτος.

Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες, μπορείτε ακόμα και να τις αλλάξετε, προσαρμόζοντάς τες στις ανάγκες σας, μέχρι να βρείτε τους δικούς σας ρυθμούς σταθερής απώλειας βάρους.

Μείνετε μακριά από τη ζυγαριά

Μην συγκεντρώνεστε σε ένα βάρος που έχετε θέσει σαν στόχο. Από τη φύση τους, τα κιλά χάνονται υγιεινά και σταθερά μόνο όταν χάνονται αργά. Ίσως σας αγχώνει να βλέπετε τη βελόνα της ζυγαριάς να κουνιέται ελάχιστα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε εναλλακτικά, είναι να διαλέξετε ένα ωραίο ρούχο, ένα τζην, που τώρα σας είναι στενό και να μετράτε με αυτό τις αλλαγές στο σωματικό σας βάρος. Κάθε φορά που θα κλείνει το φερμουάρ ολοένα και περισσότερο, θα παίρνετε αμέσως μια τονωτική δόση ενθάρρυνσης.

Μην βλέπετε παντού εμπόδια στην άθληση

Πολύ θα θέλατε να ξαναγυρίσετε στα μαθήματα Zumba αλλά έξω κάνει πολύ κρύο και θέλετε να ξεκουραστείτε μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά. Αποκτήστε τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση, αφήνοντας τις δικαιολογίες. Διαλέξτε ωραία και πιο εφαρμοστά ρούχα για το γυμναστήριο και αφήστε κατά μέρος τις παλιές, φαρδιές σας φόρμες. Νιώστε έτσι πιο σίγουροι και ελκυστικοί, πιο δυνατοί και υγιείς και συνεχίστε να γυμνάζεστε.

Μην παραλείπετε ποτέ το πρωινό

Αν είστε από εκείνους που ξεκινούν τη μέρα τους χωρίς πρωινό, ήρθε η στιγμή να αποκτήσετε επιτέλους μια καλή συνήθεια. Πολλοί πιστεύουν πως, αν δεν φάνε πρωινό, τότε θα χάσουν βάρος πιο γρήγορα. Μάλλον το αντίθετο ισχύει, συνήθως παχαίνουν, ενώ αποκλείουν από τη διατροφή τους πολλά σημαντικά και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Οι καλύτερες επιλογές για ένα πρωινό είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης με άπαχο γάλα ή γιαούρτι και τα φρούτα.

Μην στερείστε τις μικρές γευστικές απολαύσεις

Αν αφαιρέσετε απότομα και εντελώς όλα αυτά τα σοκολατάκια από τη δίαιτά σας, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μπορέσετε να κρατηθείτε μακριά τους για πολύ καιρό. Μην στερείστε, λοιπόν, απλά, για αρχή, μειώστε τις ποσότητες, και θα δείτε ότι χάνετε βάρος.

Ξεκινήστε από Δευτέρα

Οι μελέτες δείχνουν ότι τα διαιτητικά πλάνα που ξεκινούν τη Δευτέρα, είναι και τα πιο επιτυχημένα. Η αρχή της νέας εβδομάδας σηματοδοτεί πάντα μια νέα αρχή!

Υπολογίζετε τις θερμίδες

Δεν λέμε να καταγράφετε τις θερμίδες για κάθε μπουκιά που τρώτε, απλά φροντίστε να μην υποτιμάτε το σύνολο των θερμίδων που καταναλώνετε ημερησίως. Προγραμματίστε να υπολογίζετε κάθε εβδομάδα τις θερμίδες για δύο γεύματα. Για παράδειγμα, η πολύ ωραία μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας έχει γύρω στις 400 θερμίδες, και αυτό πριν ρίξετε μπόλικο τριμμένο τυρί, ή ζητήσετε και δεύτερη μερίδα, οπότε έχετε για τα καλά ξεπεράσει τις 1000 θερμίδες. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές και πολλές ιστοσελίδες που σας παρέχουν δωρεάν έναν καταμετρητή θερμίδων, προς διευκόλυνσή σας.

Καθορίστε τις ποσότητες

Δεν χρειάζεστε ζυγαριά ή μεζούρες , όλα μπορούν να μετρηθούν στην παλάμη σας. Η παλάμη σας χωράει περίπου 150 γραμμάρια κρέατος ή μισό μπωλάκι ρύζι ή μαγειρεμένα λαχανικά. Είναι τόσο απλό, τόσο στο σπίτι, όσο και όταν τρώτε έξω.

Κρατήστε ημερολόγιο διατροφής

Σε ένα μικρό σημειωματάριο γράψτε τι τρώτε κάθε μέρα, και θα εκπλαγείτε από την ποικιλία και την ποσότητα των τροφών που δοκιμάζετε, μασουλάτε, σας προσφέρουν κάθε μέρα. Ακόμα και μια κουταλιά μαρμελάδα από το βάζο ενώ στέκεστε μπροστά στο ντουλάπι της κουζίνας, είναι κάτι που προσθέτει στο σύνολο των θερμίδων που καταναλώνετε ημερησίως. Ξεκινήστε γράφοντας ό,τι τρώτε μόλις το φάτε, ( μην βασίζεστε στη μνήμη σας) και να είστε ειλικρινείς!

Ορίστε έναν απλό, συγκεκριμένο στόχο.

Κάθε αλλαγή συμπεριφοράς δίνει πάντα ώθηση. Μπορείτε να αποδείξετε στον εαυτό σας ότι τα καταφέρνετε. Αποφασίστε ότι θέλετε να τρώτε μια παραπάνω μερίδα λαχανικών την ημέρα, ή ότι θέλετε να περπατάτε 30 λεπτά κάθε μέρα.

Γυμναστείτε ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση

Σηκωθείτε και γυμναστείτε κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων, ενώ παρακολουθείτε την αγαπημένη σας ταινία: κάντε καθισματάκια, κοιλιακούς, ασκήσεις stretching. Όχι μόνο θα είστε δημιουργικά απασχολημένοι, αλλά θα μείνετε μακριά και από την κουζίνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ