Όταν τα πειραματόζωα δραπετεύουν από το εργαστήριο... - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Όταν τα πειραματόζωα δραπετεύουν από το εργαστήριο...

Σήμερα η καρδιά της Ευρώπης κτυπάει στην Ελλάδα. Και τούτη τη φορά όχι γιατί η χώρα μας είναι το πειραματόζωο πάνω στο οποίο δοκιμάζεται η πολιτική της σκληρής λιτότητας πριν εξαχθεί σε όλους τους λαούς της Ευρώπης. Αλλά ακριβώς για τον αντίθετο λόγο: γιατί τα πειραματόζωα ξύπνησαν, κατέκτησαν το χώρο του εργαστηρίου και αποφάσισαν να πάρουν τα ίδια πλέον τις τύχες τους στα χέρια τους.

Και όπως ήταν φυσικό, οι μαθητευόμενοι με τις ζωές μας μάγοι στην αρχή αιφνιδιάστηκαν, μετά πανικοβλήθηκαν και, πλέον προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν: «δεν μπορείτε να κάνετε εσείς κουμάντο», «θα καταστρέψετε το εργαστήριο», «θα προκαλέσετε τεράστια ζημιά», «είσαστε ανεύθυνοι, αδαείς, κτλ» - όταν οι απειλές δεν ήσαν ευθείες: «θα έχετε την ευθύνη της καταστροφής σας», «δεν θέλουμε να παρέμβουμε αλλά να ξέρετε ότι θα πεινάσετε», κοκ. Μέχρι στιγμής τα πειραματόζωα αντιστέκονται καλά, το δε ηθικό τους είναι ακμαίο, παρά τις ομαδικές βολές με δηλώσεις «υψηλών» παραγόντων, τύπου Λαγκάρντ, Μέρκελ, Μπαρόζο και λοιπών και παρά τις (διόλου αθώες) αναπαραγωγές σεναρίων επιστροφής στη δραχμή εκ μέρους τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών θεσμών. Και όχι μόνο κρατάνε καλά αλλά φαίνεται ότι έχουν ήδη καταγάγει και μία πρώτη νίκη: έχουν αλλάξει την ατζέντα!

Πράγματι, μέχρι τις 6 Μαίου, οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος ορκίζονταν στο όνομα του μνημονίου, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος», ότι «δεν χωράει άλλη διαπραγμάτευση», ότι «πρέπει να επιδείξουμε σοβαρότητα», κοκ. Μετά από το καταλυτικό αποτέλεσμα της 6ης Μαίου, η κατάσταση άλλαξε άρδην. Οι προηγούμενες τοποθετήσεις... ξεχάστηκαν. Πλέον τα δύο μνημονιακά κόμματα και οι ηγέτες τους διαγκωνίζονται στο ποιος θα χρησιμοποιήσει καλύτερα τις λέξεις «επαναδιαπραγμάτευση», «αποδέσμευση», κ.α., από το μνημόνιο, ξεδιπλώνοντας έτσι το πλούσιο λεξιλόγιο της ελληνικής γλώσσα. Ωστόσο μία είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τη στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και των αρχηγών τους: η αναξιοπιστία. Πώς είναι δυνατόν οι άνθρωποι που συμφώνησαν και υπέγραψαν τα μνημονιακά μέτρα τα οποία έχουν οδηγήσει την οικονομία σε ασφυξία και την κοινωνία σε εξαθλίωση, να έχουν το θράσος σήμερα να θέλουν να εμφανίζονται ως οι αποτελεσματικότεροι... υπερασπιστές των συμφερόντων του λαού μας έναντι των ευρωπαίων εταίρων; Οι ίδιοι οι άνθρωποι που έχουν γραπτώς δεσμευθεί ότι θα τηρήσουν μέχρι κεραίας το περιεχόμενο του μνημονίου, με τίποτε δεν συνιστούν αξιόπιστους διαπραγματευτές! Είναι πρόκληση και κοροϊδία να θέλουν να μας πείσουν ότι οι χθεσινοί καταστροφείς, μπορούν να είναι οι αυριανοί σωτήρες. Οι μάσκες έπεσαν – ειδικά για τη Νέα Δημοκρατία (το ΠΑΣΟΚ ήταν από την αρχή μνημονιακό) και τον αρχηγό της, που απέδειξε, με τη στήριξη της κυβέρνησης του μη εκλεγμένου κ. Παπαδήμου τον περασμένο Νοέμβριο ότι η αντίθεσή του στο πρώτο μνημόνιο ήταν καθαρά συγκυριακή και ότι το μόνο που τον ενδιέφερε και συνεχίζει να τον ενδιαφέρει είναι να γίνει πρωθυπουργός...

Τα πειραματόζωα βάλθηκαν να του καταστρέψουν το όνειρο. Προς όφελος της κοινωνίας. Προς όφελος των πολιτών.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα φώτα των διεθνών ΜΜΕ είναι πλέον διαρκώς στραμμένα στην Ελλάδα: στη χώρα μας οι πολίτες, με εκφραστή τους τον ΣΥΡΙΖΑ, ορθώνουν το ανάστημά τους στα πολιτικά συμφέροντα και τους διαπλεκόμενους εκφραστές τους, ανατρέπουν την προδιαγεγραμμένη πορεία προς την ανθρωπιστική καταστροφή, ανοίγουν δρόμο για την ελπίδα. Αλλάζουν το παράδειγμα.

Το στοίχημα που παίζεται σήμερα στην Ελλάδα, υπερβαίνει κατά πολύ τα σύνορά της. Δεν συμβαίνει κάθε μέρα τα πειραματόζωα να αλλάζουν τη ρότα μιας χώρας απέναντι στα συντεταγμένα πολιτικά, οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα. Αυτό εξηγεί και τις λυσσαλέες επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ εντός κι εκτός Ελλάδας. Αν το στοίχημα το κερδίσουμε, τότε αυτό θα σηματοδοτήσει μια νέα αφετηρία ελπίδας για ένα δρόμο, όχι εύκολο αλλά αξιοπρεπή, με κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη και απασχόληση. Ένα μήνυμα για τους λαούς στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ