Ολοι στο σκαμνί για το πάρτι του ΙΚΑ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
 

Ολοι στο σκαμνί για το πάρτι του ΙΚΑ

Μετά την απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ αποδεικνύεται ένα έλλειμμα περίπου 110.000 δικαιούχων. Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι ορισμένοι από αυτούς απλώς αμέλησαν να απογραφούν, υπάρχει η βεβαιότητα ότι σε δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις -όπως ομολογεί και ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος- ο Οργανισμός κατέβαλε συντάξεις μαϊμού και μάλιστα σε ποσό που προσεγγίζει τα 15 δισ. ευρώ.

Πρόκειται δηλαδή για συγγενείς οι οποίοι απλώς δεν δήλωσαν τους θανάτους των δικαιούχων με αποτέλεσμα να εισπράττουν παρανόμως επί σειρά ετών χρήματα.

Και ναι μεν ο κ. Σπυρόπουλος υπόσχεται ότι τα χρήματα θα επιστραφούν όλα σε βάθος 20ετίας.

Τι θα γίνει όμως με αυτούς που ήταν υπεύθυνοι από την πλευρά του κράτους για αυτό το φαινόμενο; Ποιές θα είναι οι κυρώσεις των εκάστοτε διοικούντων το ΙΚΑ; Ποιά είναι η ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας και πως αυτή θα αποτυπωθεί; Ποιός θα απολογηθεί τελικά για αυτή την κατάσταση;

Κι αν τα χρήματά αυτά επιστραφούν, τότε θα επιστραφούν και στους νόμιμους δικαιούχους τα χρήματα που τους έχουν περικόψει;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ