KLARINA BOURANA: Tι ακριβώς σημαίνει «δεν με πειράζει να είσαι gay αρκεί να μην ενοχλείς και να μην το δείχνεις»; - iefimerida.gr
ΕΛΛΑΔΑ 

KLARINA BOURANA: Tι ακριβώς σημαίνει «δεν με πειράζει να είσαι gay αρκεί να μην ενοχλείς και να μην το δείχνεις»;

Απόλυτα αναξιοπρεπής ο ΤΑΖ χαιρετίζει όλους τους δημοκράτες του κόσμου που θεωρούν ότι αξιοπρεπής αδελφή είναι μόνο όποιος έχει ταλέντο στο φερετζέ και δεν "του φαίνεται". Λίγο πριν το αθηναϊκό gay prideΕξ' άλλου και στη Β. Κορέα, δημοκρατία πιστεύουν ότι έχουν. Για κάποιους η ελευθερία του λόγου, της σκέψης, των συναισθημάτων, της έκφρασης, δεν είναι προϋπόθεση για κάτι τέτοιο. Γιατί πολύ απλά κάποιους δεν χρειάζεται να τους ενοχλήσεις. Τους ενοχλεί η ύπαρξη σου από μόνη της. Και οτιδήποτε την καθιστά ορατή. Μπορεί για λόγουςπολιτικής ορθότητας να μην το παραδέχονται φανερά, έχουν αλλάξει και οι καιροί, πρέπει να προσαρμοστούν και να δείξουν πιο μοντέρνοι. Οπότε το προσαρμόζουν. "Δεν με πειράζει να είναι ο άλλος gay αρκεί να μην το δείχνει και να μη του φαίνεται".

Και γιατί ακριβώς φίλε μου σε πειράζει να το δείχνει και να του φαίνεται; Μήπως σε πιάσει καμιά τρελή έμπνευση και τον μιμηθείς; Μήπως δώσει κακό παράδειγμα στα παιδιά σου; Επειδή σε βλέπουν μαζί του και θα σου βγει το όνομα, επειδή κάποτε πηδηχτήκατε, αλλά όσο κι αν σου άρεσε κομπλάρεις να να το θυμάσαι, ή επειδή ενοχλεί την αισθητική σου; Αν είναι το τελευταίο σου έχω τη λύση. Να εξαφανίσουμε οτιδήποτε από τον κόσμο, να τους κλείσουμε σε στρατόπεδα ή δεν ξέρω και 'γω τι άλλο, οτιδήποτε δεν συμβαδίζει με τα πρότυπα της λευκής ετεροφυλόφιλης αισθητικής σου. Όποιον έχει άλλο χρώμα, παραπάνω κιλά, είναι πάνω από τα 50, έχει αναπηρίες κλπ.

Όποιον δεν συμφωνεί με την αισθητική της μπυροκοιλιάς του κυρίαρχου αρσενικού με την παντόφλα την ώρα που η γυναίκα του τον σερβίρει μπροστά στην τηλεόραση. Όποιον δεν γουστάρει να τεκνοποιήσει. Και σιχαίνεται τις "νορμάλ" σου κοινωνικές εκδηλώσεις, στις οποίες παρευρίσκεσαι στολισμένος σαν κλαρινογαμπρός με τη γυναίκα σου να κάνει τη λατέρνα. Ποιος ασκεί βία σε ποιον; Εγώ φιλώντας δημόσια τον γκόμενό μου ή εσύ που ανεξαρτήτως από το αν ο άλλος θέλει, μπορεί ή έστω τον ενδιαφέρει, δεν χάνεις ευκαιρία να δείχνεις στο τηλέφωνο σου και να ανεβάζεις στο facebook τις στιγμές της "φυσιολογικής" σου ετεροφυλόφιλης "ευτυχίας" (;). "Εδώ που ο μπέμπης που κάνει τα πρώτα του βηματάκια, εκεί ο μπέμπης πασαλειμένος με μερέντα, παρα κει οι φωτογραφίες από το γάμο". Και πιο πίσω, στο ίδιο ή άλλο κινητό, κάποια βιντεάκια ή φωτό που τράβηξες πηδώντας "πουτανίτσες" και που επίσης αισθάνεσαι υπερήφανος να τα μοιραστείς. Τουλάχιστον με τους κολλητούς σου ως παράσημο αντρείας.

Δεν υπερβάλλω μου 'χει τύχει. Κι από ανθρώπους που δεν ήταν καν κολλητοί μου αλλά απλώς γνωστοί. Αναρωτιέμαι τι ακριβώς θα ήμουν εγώ αν τους έδειχνα ένα τέτοιο βίντεο με τη δική μου σεξουαλική συμπεριφορά . Εννοείται στην καλύτερη περίπτωση απλώς "πουστάρα". Το ίδιο και στις συζητήσεις. Straight άντρες και γυναίκες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μπουν σε λεπτομέρειες για τον πως τον πήρανε, τον δώσανε, τον κάνανε πίτα γύρο καλαμάκι. Κάνε κι εσύ το ίδιο και θα δεις. Τόλμα να φλερτάρεις σε ένα μη gay bar με έναν τύπο όπως ακριβώς εκείνος φλερτάρει με τις γκόμενες. Ενοχλητικός. Στην καλύτερη.

Πότε δεν είσαι ενοχλητικός; Όταν φοράς την μπούρκα. Όταν ζεις την σεξουαλικότητα σου εφαρμόζοντας της αποδεκτά ετεροφυλόφιλα πρότυπα, ρόλους και νευρώσεις. Όταν μιμείσαι συμπεριφορές για να ζητιανέψεις την αποδοχή. Και να μην κατηγορηθείς για γκετοποίηση. Μόνο που όσον αφορά το γκέτο, το ερώτημα συνεχίζει να υπάρχει, το έφτιαξαν οι gay, ή οι υπόλοιποι για να τους κρατήσουν μακριά τους και να μη μολυνθούν; Γιατί το γκεϊλίκι είναι σαφές πως είναι κολλητικό όταν εκδηλώνεται. Και δεν μιλάω για κάτι ακραίο, απλά για δήλωση του. Το να είσαι δάσκαλος πχ και να σε δει ο γονιός ενός μαθητή σου να περπατάς χέρι με χέρι με τον φίλο σου.

Εκεί σταματάς να είσαι απλά ομοφυλόφιλος. Χρίζεσαι παιδεραστής με συνοπτικές διαδικασίες. Γιατί αφού οι gay είναι που είναι ανώμαλοι, δεν θα είναι και παιδεραστές; Κι ας έχει αποδειχτεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία παιδεραστικών περιστατικών έχει διαπραχθεί από ετεροφυλόφιλους. Είναι διαφορετικό σου λέει. Και να παρενοχλήσει σεξουαλικά σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, ένας άντρας ένα κορίτσι, κορίτσι είναι μια μέρα θα τον φάει, δεν έγινε μεγάλο κακό. Ενώ ένας άντρας, να μου κάνει τον γιο μου πούστη;

Κάπως έτσι ή κάπως αλλιώς, αυτό είναι το νόημα του gay pride αυτή και η απάντηση σε όσους αναρωτιούνται γιατί γίνεται. Λέγοντας "εντάξει, και τι έγινε που είστε και gay για να το γιορτάζετε; Εμείς το γιορτάζουμε;" Ναι, συνέχεια το γιορτάζεις φίλε μου, με τους αρραβώνες σου, τους γάμους σου, τα βαφτίσια σου, τις επετείους σου. Συνέχεια μου δηλώνεις κατάμουτρα την straight υπερηφάνεια σου. Σόρι αλλά έστω για μια μέρα το χρόνο, θα δηλώσω κι εγώ τη δικιά μου. Και θα το χαρώ και θα το γιορτάσω. Και σε αντίθεση με σένα μικρέ μου φίλε, μια μικρή διαφορά, εσύ στη δική μου τη γιορτή μια χαρά καλεσμένος είσαι και χωρίς περιορισμούς στη συμπεριφορά σου. Εγώ είναι που στη δική σου είμαι μόνιμα ακάλεστος, ή αν επιβληθεί να με καλέσεις, πρέπει να δείξω συγκεκριμένη, κόσμια όπως την εννοείς εσύ, συμπεριφορά.

*Το Athens Gay Pride, θα διοργανωθεί φέτος για 10η συνεχόμενη χρονιά στις 14 Ιουνίου. Περισσότερες λεπτομέρειες, στην ιστοσελίδα www.athenspride.eu

*Ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στo www.twitter.com/klarinabourana . Kάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του facebook www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ