«Ο Εθνικός καναλάρχης, οι κυβερνητικές συνιστώσες και το Σύνδρομο της Στοκχόλμης» - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

«Ο Εθνικός καναλάρχης, οι κυβερνητικές συνιστώσες και το Σύνδρομο της Στοκχόλμης»

Ριζοσπαστική και δημοκρατική μεταρρύθμιση χαρακτήρισε ο κ. Σαμαράς την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία «επέτρεψε» στην τρικομματική κυβέρνηση την κατάργηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Ιούνιος 2013.

Ο πρωθυπουργός, στην εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του ΕΒΕΑ, με ύφος τιμωρού αλλά και εκδικητή από ..άλλο πλανήτη, δήλωσε αποφασισμένος να συγκρουστεί με το κράτος των προνομίων και έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και ιδιαίτερα στις δύο κυβερνητικές του συνιστώσες ό,τι η επιλογή! του είναι αδιαπραγμάτευτη.

Τους κατέταξε μάλιστα στους υπερασπιστές των συντεχνιών και των προνομίων, αν και εφ' όσον δεν συναινέσουν μέχρι τέλους στο εγχείρημα.

Οι πολιτικές εξελίξεις αναδεικνύουν μερικά χρήσιμα μαθήματα προς εταίρους.. αλλά και την κοινωνία.

Μάθημα 1ον

Η άνευ όρων παράδοση παρέχει την δυνατότητα προκλητικών επιλογών σε κάθε κατακτητή.

Μάθημα 2ον

Τα αιτήματα για επαναπροσδιορισμό της σχέσης όταν είναι ετεροχρονισμένα συνήθως καταλήγουν στα αζήτητα.

Μάθημα 3ον

Οι ικεσίες για νέες συναντήσεις ανταλλαγής όρκων αγάπης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης προκαλούν ..εσωκομματικό περίγελο και οίκτο.

Μάθημα 4ον

Όταν είσαι κυβερνητική συνιστώσα με μειωμένα τα κοινωνικά σου αντανακλαστικά και ..κάποτε ξυπνάς, γιατί βλέπεις «μαύρο» στη θέση της δημόσιας εθνικής ραδιοσυχνότητας, τότε αναγκάζεσαι, τις πρωτοφανείς αντί-δημοκρατικές επιλογές του δεσμώτη σου να τις ακούς ως ριζοσπαστικές και δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις. Στην ψυχιατρική αυτό ονομάζεται Σύνδρομο Στοκχόλμης!

Υ.Γ.1

Ο κ. Σαμαράς υπό το βάρος του Gazprom-.βατερλώ που έσκασε σαν τρομοκρατικό γκαζάκι στα χέρια του, λειτούργησε ως εθνικός καναλάρχης και μπέρδεψε τις έννοιες της αναγκαίας εξυγίανσης της ΕΡΤ με αυτές της πολιτικής ωμότητας, μαυρίζοντας το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας ραδιοσυχνότητας.

Υ.Γ.2

Η πνευματική διαταραχή γνωστή ως Σύνδρομο Στοκχόλμης αναφέρεται για εκείνες τις περιπτώσεις όπου όμηροι συνδέονται συναισθηματικά έως και ταυτίζονται με τους απαγωγείς τους. Είναι η αναγκαία άμυνα του οργανισμού τους για να αντέξει τα χειρότερα..

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ