Παιδικά βιβλία: 6+1 επιλογές για να μάθουν τα παιδιά Ιστορία διασκεδάζοντας - iefimerida.gr

Παιδικά βιβλία: 6+1 επιλογές για να μάθουν τα παιδιά Ιστορία διασκεδάζοντας

Παιδικά βιβλία
Παιδικά βιβλία που κάνουν την Ιστορία απόλαυση - Φωτογραφία: Gaelle Marcel/Unsplash
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ

Παιδικά βιβλία Ιστορίας για τους μικρούς ήρωες της ζωής μας. O πιο ευφάνταστος και δημιουργικός τρόπος να διδαχθούν πράγματα χωρίς να βαριούνται.

Με δυνατή εικονογράφηση και αφηγήσεις που συναρπάζουν, τα παιδικά βιβλία που ξεχωρίσαμε θα σας βοηθήσουν να εξηγήσετε από πολύ νωρίς στα παιδιά σας πώς λειτουργεί ο κόσμος. Στις σελίδες τους ιστορικά πρόσωπα, γεγονότα-σταθμοί και έννοιες, προσεγγίζονται με δημιουργικό τρόπο ώστε να γίνουν ακόμα και τα πιο πολυσύνθετα ιστορικά φαινόμενα κατανοητά από μικρά παιδιά

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεχωρίσαμε τα παιδικά βιβλία Ιστορίας που αξίζουν την προσοχή μας

Παιδικό βιβλίο Ιστορίας Το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας για παδιά Χρήστος Δημόπουλος

«Το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας για παδιά», Χρήστος Δημόπουλος, εκδ. Ψυχογιός 

Ο Χρήστος Δημόπουλος, γνωστός σε όλους από την παιδική, δημοφιλή εκπομπή «Ουράνιο Τόξο» στην ΕΡΤ, αφηγείται απολαυστικά, απλά και κατανοητά την ιστορία του ελληνικού συντάγματος. Πώς από τον πρώτο κιόλας χρόνο της Επανάστασης, το 1821, πατριώτες από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στην Αργολίδα, σε ένα χωριό, για να γράψουν ένα κείμενο με τα δικαιώματα όλων των πολιτών, αλλά και τους δίκαιους τρόπους λειτουργίας του ελληνικού κράτους που με την Επανάσταση επιθυμούσαν να ιδρύσουν. Αυτό το κείμενο έμελλε να γίνει το Σύνταγμα της ελεύθερης Ελλάδας, το 1830, όταν η χώρα απελευθερώθηκε από τον οθωμανικό ζυγό. Την αφήγηση του Χρήστου Δημόπουλου συνοδεύει η εικονογράφηση της Πετρούλας Κρίγκου. 

Παιδικό βιβλίο Ιστορίας Η ιστορία του κόσμου με μία ματιά Ruth Brocklehurst Henry Brook

«Η ιστορία του κόσμου με μία ματιά», Ruth Brocklehurst και Henry Brook , εκδ. Πατάκη 

Ένα έξυπνο, συνοπτικό και πολύ κατανοητό πανόραμα με ολόκληρη την ιστορία της ανθρωπότητας. Οι έμπειροι, στο ιστορικό παιδικό βιβλίο, συγγραφείς Brocklehurst και Brook, αφηγούνται την πορεία του Homo Sapiens, πιάνοντας το νήμα της αφήγησης 300.000 πριν, καταγράφοντας τους πιο σημαντικούς σταθμούς στην εξέλιξη του ανθρώπου, εξηγώντας απλά τις μεγαλύτερες εφευρέσεις, τις κατακτήσεις, τα βήματα που βοήθησαν τον άνθρωπο να εξελιχθεί και να δημιουργήσει τον ππαγκόσμιο πολιτισμό. Τα παιδιά θα περιηγηθούν σε όλο τον πλανήτη, μαθαίνοντας πολύ χρήσιμα πράγματα: Θα ξεκινήσουν από την εποχή των παγετώνων και τον αρχαίο κόσμο, θα διασχίσουν το Μεσαίωνα και θα ανακαλύψουν τον συναρπαστικό σύγχρονο κόσμο. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παιδικό βιβλίο Ιστορίας Η Ιστορία του Κόσμου μέσα από 25 πόλεις Tracey Turner Andrew Donkin

«Η Ιστορία του Κόσμου μέσα από 25 πόλεις», Tracey Turner και Andrew Donkin, εκδ. Μεταίχμιο 

Είκοσι πέντε πόλεις που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του πολιτισμού της ανθρωπότητας γίνονται πηγή σημαντικών γνώσεων για τα παιδιά, τα οποία μέσα από αυτή την πολύ καλαίσθητη έκδοση θα ακονίσουν το μυαλό τους. Το βιβλίο με γραμμή εκκίνησης από την αρχαία Ιεριχώ και την Αθήνα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, φτάνει μέχρι τη σημερινή μητρόπολη του Τόκιο και τη φωταγωγημένη Νέα Υόρκη, εμφυσώντας στα παιδιά την αγάπη για τις πόλεις, αλλά και παρουσιάζοντας δημιουργικούς και εμπνευσμένους τρόπους για να μεγαλώσουμε πολίτες που θα σέβονται και αναδεικνύουν τον τόπο που ζουν. Η έκδοση περιλαμβάνει 25 χάρτες οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί με την πολύτιμη ιστορική συμβολή των εφόρων του Βρετανικού Μουσείου. 

Παιδικό βιβλίο Ιστορίας Η παγκόσμια πολιτική σε 100 λέξεις Eleanor Levenson
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η παγκόσμια πολιτική σε 100 λέξεις», Eleanor Levenson, εκδ. Παπαδόπουλος 

Ένα υπέροχο βιβλίο, εξαιρετικά χρήσιμο, που βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν δύσκολες λέξεις που πρωταγωνιστούν στη ζωή μας με τον πιο απλό και δημιουργικό τρόπο. Με χαρούμενη, μοντέρνα και πολύχρωμη εικονογράφηση, η έκδοση αυτή θα σας λύσει τα χέρια καθώς απαντά σε απορίες που μπορεί εύλογα να έχουν τα παιδιά σας και να σας δυσκολεύει να τις απαντήσετε με σαφήνεια, χωρίς κενά. Πολιτικοί όροι, βασικές έννοιες, πληροφορίες για το πώς διοικείται μία χώρα, για το πώς αποφασίζονται όλα όσα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη, πώς κινείται η εξουσία, τι ρόλο παίζει ο πολίτης σε μια δημοκρατική χώρα και άλλα πολλά σημαντικά κομμάτια της πολιτικής ζωής συγκεντρωμένα σε έναν τόμο. 

Παιδικό βιβλίο Ιστορίας Αρχαία Ελλάδα Περιπλάνηση στην Ιστορία Fatti Burke

«Αρχαία Ελλάδα: Περιπλάνηση στην Ιστορία», Fatti Burke, εκδ. Διόπτρα 

Αυτή η ενδιαφέρουσα έκδοση συμπληρώνει μια σπουδαία σειρά παιδικών βιβλίων για την αρχαιότητα που εξηγεί διασκεδαστικά και κατανοητά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσαν οι αρχαίοι πολιτισμοί: Αρχαία Αίγυπτος, Αρχαία Ελλάδα, Αρχαία Ρώμη. Στον συγκεντρωμένο τόμο τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και θα αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις τόσο για τον πολιτισμό όσο και για την καθημερινότητα των Αρχαίων Ελλήνων. Ένα επιπλέον στοιχείο που κάνει διασκεδαστικό το βιβλίο είναι ότι περιλαμβάνει 100 κρυμμένες εικόνες που πρέπει τα παιδιά να ανακαλύψουν, καταφέρνοντας έτσι μέσα από το παιχνίδι να μάθουν συναρπαστικά πράγματα. 

Παιδικό βιβλίο Ιστορίας Όταν πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας Phil Earle
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας», Phil Earle, εκδ. Ίκαρος 

Πώς μπορεί η φιλία, η αγάπη για τον άνθρωπο και τα ζώα, να μας βοηθήσουν σε καιρούς σκοτεινούς, όπου η ανθρωπότητα χάνει το βηματισμό της και μπαίνει σε πολέμους, να σταθούμε στα πόδια μας και να βρούμε το θάρρος να επιβιώσουμε; Ο Βρετανός Phil Earle, ένας ανήσυχος και δημιουργικός συγγραφέας και βιβλιοπώλης στο Λονδίνο, έγραψε ένα βιβλίο για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Το βιβλίο αυτό που έχει αποσπάσει πολλά σημαντικά βραβεία, αφηγείται τη συγκινητική ιστορία του μικρού Τζόζεφ, ενός αγοριού που βιώνει τους βομβαρδισμούς του Λονδίνου το 1940, φιλοξενούμενος στο σπίτι μιας στρυφνής γυναίκας που αντιπαθεί τα παιδιά.Ο Τζόζεφ μέσα στη δίνη του πολέμου, αλλά και στο αφιλόξενο περιβάλλον που ζει, βρίσκει διέξοδο στον ζωολογικό κήπο που καταρρέει, αποκτώντας εκεί έναν αναπάντεχο φίλο: τον γορίλας με το παράξενο όνομα «Άδωνης».

Παιδικό βιβλίο Ιστορίας Η Μυρτώ και η Σμύρνη των Θαυμάτων Ζήνωνας Ζαμπακίδης και Βασιλική Μαρκάκη

«Η Μυρτώ και η Σμύρνη των Θαυμάτων», Ζήνωνας Ζαμπακίδης και Βασιλική Μαρκάκη, εκδ. Πατάκη 

Βρισκόμαστε στο 1921. Ένα κορίτσι από τη Χίο, η μικρή Μυρτώ, ετοιμάζεται όπως κάθε καλοκαίρι να περάσει τις διακοπές της στο σπίτι των συγγενών της στη Σμύρνη. Με το μυθιστόρημα αυτό οι συγγραφείς, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, αναπλάθουν την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της Σμύρνης που στις αρχές του 20ού αιώνα ήταν μια πανέμορφη πόλη που την αποκαλούσαν το «Παρίσι της Ανατολής». 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ