Η αντικατάσταση και η καθοριστική αναμέτρηση - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Η αντικατάσταση και η καθοριστική αναμέτρηση

Το πολιτικό σύστημα της χώρας έχει την κύρια ευθύνη για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Η παραδοχή αυτή όσο κοινότυπη είναι πλέον, άλλο τόσο αληθινή είναι.

Για αυτό και είναι μονόδρομος για την πατρίδα η αντικατάσταση αυτού του εξαντλημένου και στιγματισμένου με την αποτυχία πολιτικού συστήματος.

Είναι η πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια στην ιστορία της χώρας που υπάρχει η ανάγκη αντικατάστασης και όχι αλλαγής σκυτάλης.

Είναι ίσως περισσότερο από πότε σήμερα η στιγμή που από την αντικατάσταση αυτή εξαρτάτε η πορεία της πατρίδας και η μοίρα των Ελλήνων.

Για αυτό και πρέπει να πετύχει. Για να πετύχει όμως πρέπει να γίνει με κανόνες. Στο γήπεδο της πολιτικής και της πραγματικής ζωής, όχι στις αλάνες της ουτοπίας και του ναυαγισμού.

Τι είναι αυτό όμως που πρέπει να αντικατασταθεί; Πριν από τα πρόσωπα αυτό που πρέπει να αντικατασταθεί είναι οι αντιλήψεις, οι νοοτροπίες και τα αποτελέσματα που έφεραν και φέρνουν.

Η εμμονή στην τεχνητή ομοιομορφία προς τα κάτω και η καλλιέργεια της αντιπάθειας και του φθόνου για την ποιοτική διαφορά που μπορεί να έχει ο συμφοιτητής, ο συνάδελφος, ο ανταγωνιστής, ο γείτονας

Το δέος απέναντι στο πολιτικό κόστος που κατέστησε τις κυβερνήσεις από το 1981 και μετά όμηρες του ψέματος ή της μισής αλήθειας.

Την καρικατούρα πατριωτισμού που η πλάνη της, κάνει μοιραίους για το τόπο ανθρώπους, να βλέπουν στον καθρέφτη τους το Μεταξά του 1940, και απομονώνει την Ελλάδα από πολύτιμους συμμάχους

Την αντίληψη ότι η είσοδος στο πολιτικό προσωπικό δεν συνεπάγεται και δύσκολές και δυσάρεστες αποφάσεις κόντρα στο ρεύμα, αλλά μόνο αποφάσεις που αρέσουν στους πολλούς, καλό μισθό, ακριβά αυτοκίνητα , προσοχές από ένστολους και άλλα τέτοια

Η προφανής αποτυχία του πολιτικού συστήματος δημιουργεί μια τεράστια πρόκληση μια μεγάλη ευκαιρία για όλους.

Είναι η ευκαιρία, όσοι το επιθυμούν, να πάρουν θέση στην αφετηρία της αντικατάστασης.

Πολιτικοί που έχουν τη δική τους διαδρομή σε αυτό το πολιτικό σύστημα, επιχειρηματίες που θέλουν να δοκιμάσουν και σε άλλη κλίμακα, δημοσιογράφοι που έτσι κι αλλιώς ξέρουν κα από αυτή την δουλειά, πνευματικοί άνθρωποι και άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού και φυσικά πολίτες , απλοί καθημερινοί, φυσιολογικοί άνθρωποι. Περισσότερο ή λιγότερο αγανακτισμένοι με την κατάσταση της χώρας, με την κατάντια της πατρίδας μας.

Η ώρα της αντικατάστασης νομοτελειακά πλησιάζει.

Θα είναι η ώρα της τελικής αναμέτρησης του ορθολογισμού με το λαϊκισμό.

Θα είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία που θα έχει ο ορθολογισμός να καταγράψει μια καθοριστική για το τόπο νίκη απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού που κερδίζει κατά κράτος κι με μεγάλο θόρυβο , παντού στη χώρα.

Αρκεί να βρει το θάρρος να ορθώσει ανάστημα. Να μην μιλά μόνο για νούμερα και δείκτες.

Να βρει τρόπο να εξηγήσει στους Έλληνες ότι η δημοσιονομική εξυγίανση σε απλά Ελληνικά σημαίνει νοικοκύρεμα, ανταγωνιστικότητα σημαίνει δουλεία με μεράκι και φιλότιμο, να μην εξαρτάσαι από τα δανεικά σημαίνει περηφάνια.

Έτσι πρέπει να μιλήσουν οι δυνάμεις του ορθολογισμού και της δημιουργίας, προτείνοντας ένα συνολικό σχέδιο για την αναγέννηση της Ελλάδας, ικανό να κινητοποιήσει τους Έλληνες.

Γιάννης Οικονόμου

εκπρόσωπος τύπου Δημοκρατικής Συμμαχίας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ