Aγανάκτηση παρτ του - iefimerida.gr
ΕΛΛΑΔΑ 

Aγανάκτηση παρτ του

Κλαρίνα Μπουράνα 3/6/2011

Ο αναγνώστης με ψευδώνυμο xarriklyn γράφει σαν απάντηση στο προηγούμενο κείμενό μου:

«Εμένα, για κάποιον περίεργο λόγο, οι σημερινοί δημοσιογράφοι σαν του λόγου σου, μου θυμίζουν κάτι ξελιγωμένα ραμολιμέντα που δεν χόρτασαν ακόμα να τσιμπολογάνε από τα απόνερα πολιτικών και “τηλεαστέρων”… Παίρνατε τα φράγκα σας, ξανοιγόσασταν στα μεγάλα σαλόνια, αμπελοφιλοσοφούσατε για το τίποτα ενώ άλλοι δούλευαν σαν τα σκυλιά και τώρα που τα αφεντικά σας τα κάνανε μούσκεμα και θέλουν να πληρώσουμε εμείς, τα σκυλιά, ελπίζετε ότι με λίγο γλείψιμο θα την σκαπουλάρετε...»

ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΩ

Ώπα, ρε σκύλε μαύρε, που νομίζεις ότι μόνο εσύ είσαι. Ναι, εννοείται, γι’ αυτό αμείβομαι ακόμα με μπλοκάκι όποτε και αν τα αφεντικά μου αποφασίσουν να με πληρώσουν, γι’ αυτό με κίνδυνο και απώλεια πολλάκις της δουλειάς μου, έχω σκυλοβριστεί με τους λαϊκιστές προστάτες του λαού και τους επαγγελματίες τηλεπροστάτες της ηθικής και του δίκιου του που όταν δεν αγορεύουν ρίχνουν μακροβούτια από κότερα, γι’ αυτό και δεν υπάρχει ποτέ μου περίπτωση να ανακαλύψω το μυστικό κλειδί της δημοτικότητας που γνωρίζουν πολύ καλά, οι τηλεσχολιαστές που αφήνοντας πίσω την πισίνα τους και το Εκάλη Club μιλάνε με το πάθος νταβραντισμένου Σαβοναρόλα υπέρ των Αγανακτισμένων και εναντίον όλων αυτών με τους οποίους μια ζωή συντρώγανε αστακομακαρονάδες και θα ξαναφάνε. Σόρι, φίλε, αλλά αν αυτοί είναι οι υποστηρικτές σου, εγώ, πάλι, τι να πω, και προβοκάτορας και άφραγκος μαλάκας είμαι. Για να έχω εσένα να ασκείς το δικαίωμα του να προβάλλεις φασιστικά το δικό σου εργασιακό κόπο ως ανώτερο από τον δικό μου. Επειδή φαντάζομαι γνωρίζεις πόσες ώρες εργάζομαι και κάτω από ποιες συνθήκες;

Ο xarriklyn συνεχίζει…

«Κάνεις γαργάρα τις δηλώσεις των υπουργών του Σημίτη ότι η Σοφοκλέους θα πάει στις 10.000 μονάδες, αποσιωπάς τα σκάνδαλα με τον ΟΤΕ, τον ΟΠΑΠ και τον Κόκκαλη (δεν βάλαμε εμείς την τζίφρα για να πάρει τις προμήθειες…)

ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΩ

Συγγνώμη, αλλά έχω την ταπεινή υποψία ότι γαργάρα δεν τα έκανα εγώ, αλλά αρκετοί από τους ομοίους σου Αγανακτισμένους που όσο έβλεπαν ότι το τάδε ή το δείνα σκάνδαλο δεν ακουμπούσε άμεσα την τσέπη τους, ανέβαλλαν την αγανάκτησή τους επ’ αόριστον. Και σου επαναλαμβάνω, ποιος ακριβώς εξέλεξε τους κηφήνες; Μόνοι τους βγήκαν; Και ποια είναι λοιπόν η πρότασή σου απέναντι στο δεδομένο του ότι πρόκειται για κηφήνες; Η άμεση δημοκρατία; Ωραία. Θες να μου πεις πώς αυτό θα επιτευχθεί σε ένα λαό 10.000.000 ανθρώπων; Διά βοής και εξοστρακισμού; Συνειδητοποιημένος πολίτης είναι αυτός που εκλέγει τους αντιπροσώπους που του αξίζουν, κι όχι αυτούς που του τάζουν.

Ο xarriklyn ξανά…

«Το ότι έχουν στηθεί επιτροπές στις πλατείες και προσπαθούν, όχι να δώσουν λύση, αλλά να συζητήσουν αδιαμεσολάβητα δεν το έχεις ακούσει; Ή μήπως σε ενοχλεί γιατί το αδιαμεσολάβητο θέλει και λίγη κριτική σκέψη, που μάλλον η φύση τσιγκουνεύτηκε να σου δώσει;»

ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΩ

Αδιαμεσολάβητα; Εννοείς τι; Ότι θα πάρουμε ο κάθε ένας χαρτάκι προτεραιότητας όπως στο ΙΚΑ για να εκθέσουμε προσωπικά τα προβλήματά μας; Ακόμα και η σύσταση επιτροπής, μεσολάβηση δεν είναι; Η πλατεία είναι που γεννάει την κριτική σκέψη; Έλα, ρε μάγκα, καλά που μου το είπες. Με κάτι τέτοιες επιτροπές και λαϊκά δικαστήρια έχουν σταλθεί (φαντάζομαι κατόπιν της κριτικής σκέψης την οποία με κατηγορείς ότι στερούμαι) ουκ ολίγοι αντιφρονούντες στην καρμανιόλα, από τον καιρό της γαλλικής επανάστασης, μη σου πω. Για τσέκαρέ το με το γιατρό σου λίγο, γιατί το αδιαμεσολάβητο που μου προτείνεις εν δυνάμει φλερτάρει με τον φασισμό και τον δογματισμό συνθημάτων όπως «δίκαιο είναι το δίκαιο του Αγανακτισμένου». Τον οποίο Αγανακτισμένο εσύ εν προκειμένω άκριτα ανάγεις σε δίκαιο κριτή, απλώς επειδή έχει αγανακτήσει. Δεν μπορώ να πω, έχεις και γαμώ τα κριτήρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στήλη Τάσος Θεοδωρόπουλος Χάρυ Κλυνν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ