Νόμος Ραγκούση: Μήπως να καταργήσουμε το ΣτΕ να τελειώνουμε; - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Νόμος Ραγκούση: Μήπως να καταργήσουμε το ΣτΕ να τελειώνουμε;

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι ορισμένες ρυθμίσεις του περίφημου νόμου Ραγκούση περί ιθαγένειας-ένα από τα πρώτα νομοθετήματα που έφερε στην Βουλή το 2009 η κυβέρνηση Παπανδρέου-είναι αντισυνταγματικές.

Τι πρέπει να γίνεται όταν ένας νόμος κρίνεται αντισυνταγματικός; Η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι μία και μόνη: Πρέπει να προσαρμόζεται στις διατάξεις του Συντάγματος αφενός μεν προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα, αφετέρου για να μην μπορεί να προσβληθεί στα δικαστήρια από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον.

Αυτό διευκρίνισε ότι θα κάνει η κυβέρνηση και μάλιστα με διαδικασίες πολύ γρήγορες. Ίσως το τελευταίο να ήταν και το μοναδικό για το οποίο θα μπορούσε να την μεμφθεί κάποιος στην υπόθεση αυτή. Για την ταχύτητα με την οποία ανακοίνωσε τις προθέσεις της χωρίς προηγούμενη συνεννόηση του κεντρικού της πυλώνα που είναι η ΝΔ , με τα άλλα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης.

Κατά τα λοιπά, οι αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, μπορεί πολιτικά να έχουν λογική αλλά επί της ουσίας είναι και εξίσου βιαστικές αλλά και ακατανόητες. Ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός και πρέπει να αλλάξει. Αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει σε πνεύμα συνεννόησης, με συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις και με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες αντιμετώπισης ενός ζητήματος , όπως το μεταναστευτικό, που ταλανίζει την Ελληνική κοινωνία και γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από ακραία αντιδημοκρατικά στοιχεία.

Όλα τα υπόλοιπα, σε μια περίοδο μάλιστα τόσο κρίσιμη για τον τόπο, απλώς εξυπηρετούν άλλου είδους σκοπιμότητες ή και ιδεοληψίες περασμένων δεκαετιών. Κι όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούν όλοι οι κυβερνητικοί εταίροι, κυρίως όμως το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ που βγήκαν χθες στα... κεραμίδια, τόσο το καλύτερο. Αλλιώς να καταργήσουμε το Συμβούλιο της Επικρατείας για να μην συνεδριάζει και αποφαίνεται τζάμπα και βερεσέ...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ