O Macho Man και το ντου στον Παναγιώτη - iefimerida.gr

O Macho Man και το ντου στον Παναγιώτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ήταν το 1988, όταν κάποιοι δήμαρχοι της ΝΔ (Έβερτ, Κούβελας) μετά τη δημιουργία δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν την αναμετάδοση των πρώτων δορυφορικών καναλιών και μετά ξεκίνησαν τις εκπομπές τα πρώτα ελληνικά ιδιωτικά κανάλια. Η εποχή της ΕΡΤ και το άσκοπο ζάπινγκ στα δύο κρατικά κανάλια (απορώ τι το θέλαμε το τηλεκοντρόλ στην Telefunken) τελείωσε σε μια νύχτα και ανεπιστρεπτί. Θυμάμαι ακόμα της έξαψη για την πρώτη μετάδοση και την σύνδεσή μας με έναν μαγικό κόσμο που από εκπομπές για το δημοτικό τραγούδι και τα αφιερώματα στη σημασία των backing vocals στην Καραγκούνα, προσγειωθήκαμε στην εποχή του MTV. Μεγάλο και ευχάριστο πολιτισμικό σοκ το δίχως άλλο.

Μαζί με την παρακολούθηση των μουσικών εκπομπών του MTV, το ιταλικό ποδόσφαιρο στο RAIDUE και τα πρώτα soft porno στο RTL, υπήρξαν τηλεοπτικά θεάματα που παρακολουθήσαμε για πρώτη φορά με ανοιχτό το στόμα, όπως το Αμερικάνικο wrestling (WWF) -το οποίο παρακολουθούσαμε στην αρχή από το Sky Channel και μετά από το Αντ1 κάθε Κυριακή μεσημέρι. Ξέρω άτομα που δεν έχαναν με τίποτα τα κατορθώματα του Hulk Hogan, του Undertaker, του Ultimate Warrior και όλων των άλλων παλαιστών-ηθοποιών, είτε από ροπή προς την καλτίλα είτε από πραγματικό ενδιαφέρον.

Το θέαμα παρακολουθούσα και εγώ με ενδιαφέρον, γιατί πάντα έπαιζαν συζητήσεις την επομένη στο σχολείο -μάλιστα ένα γομάρι συμμαθητή ξανθό με χαίτη τον φωνάζαμε Χουλκ (ακόμα έτσι τον λέμε).

Δυστυχώς για όσους θυμούνται τον Macho Man, τα νέα δεν είναι ευχάριστα. Ο αθλητής της δεκαετίας του ’80 με το όνομα Randy Savage έχασε χθες τη μάχη για τη ζωή, σε ηλικία 58 ετών. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, φαίνεται πως έπαθε καρδιακή προσβολή την ώρα που οδηγούσε, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε πάνω σε ένα δέντρο σε δρόμο της Φλόριντα.

Ο Macho Man πρόλαβε και έκανε σπουδαία καριέρα πάνω στα ρινγκ. Η ζωή του ωστόσο σημαδεύτηκε από άσχημα γεγονότα, όπως το θάνατο της πρώην συζύγου, του γνωστής ως Μις Ελίζαμπεθ, που επίσης αγωνιζόταν στο wrestling, η οποία πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών το 2003.

Ο Randall Mario Poffo, γεννήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 1952 στο Columbus του Οχάιο και ήταν γιος Ιταλοαμερικανού παλαιστή. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄80 και του '90 που το σόου έγινε δημοφιλές ανά τον κόσμο και έφτασε στο απόγειο της δόξας του, οι επικές του μάχες με τον Hulk Ηοgan άφησαν εποχή. Ήταν ο "κακός" του Wrestling, όπου πάντα έδινε ύπουλα χτυπήματα στον μεγάλο του αντίπαλο και προκαλούσε τις αντιδράσεις του κοινού. Υπερήρωες αθώων εποχών.

Από αυτόν να είχα πάρει δύναμη όταν έκανα το ντου στον Παναγιώτη τον ψηλό που μας είχε πάρει την μπάλα του basket και δεν μας την έδινε.

Μετά από 20 χρόνια συνάντησα τον Παναγιώτη κάπου σε ένα σουβλατζίδικο και με κέρασε σουβλάκι. Είμαι σίγουρος ότι γι’ αυτή την επίδειξη σεβασμού ευθύνεται και ο MACHO MAN.

Οπότε, RIP MACHO MAN.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WlqBiwRiymM

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ tv MTV kapetank Macho Man wrestling Παναγιώτης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ