Το γελοίο θέατρο εντυπώσεων - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Το γελοίο θέατρο εντυπώσεων

Κακό πράγμα ο αμνήμων. Και ακόμη πιο εξοργιστικό το να σε περνούν για... χαχόλο. Και μερικά πράγματα είναι εξόφθαλμα γελοία.

Παρακολουθώ ενεός, εδώ και μερικές ημέρες, το θέατρο του παραλόγου στον κυβερνητικό συνασπισμό. Εδώ ο κόσμος χάνεται και ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ερίζουν πάνω από το σκυλευμένο πτώμα. Με την θλιβερή και κακοπαιγμένη παράσταση που παίζεται, για το ποιός θα «χρεωθεί» ή θα... «πιστωθεί» τις εξελίξεις, απλώς επιβεβαιώνουν ότι έχουν μείνει εγκλωβισμένοι στο μεταπολιτευτικό σκηνικό που πέθανε. Δεν έχουν αντιληφθεί τίποτα από όσα συμβαίνουν στον κόσμο; Δεν έχουν αντιληφθεί ότι δεν πείθει κανέναν αυτή η παλαιάς κοπής θεατρινίστικη συμπεριφορά; Ας ρωτήσουν έναν τυχαίο άνθρωπο στο δρόμο. Θα εκπλαγώ αν τους πει ότι πιστεύει πως τα μέτρα δεν είναι προσυμφωνημένα και απλώς γίνεται επικοινωνιακού τύπου χειρισμός.

Το θέμα είναι αν ο Στουρνάρας ή ο Σαμαράς θέλουν να εμφανιστούν καλύτεροι διαπραγματευτές; Το μείζον είναι αν ενημερώθηκε εγκαίρως το ΠΑΣΟΚ; Αυτό που μας απασχολεί είναι αν ο Βενιζέλος εμφανιστεί ικανότερος υπουργός Οικονομικών; Μπούρδες...

Σοβαρευτείτε κύριοι του Μαξίμου και της Ιπποκράτους. Τα μέτρα που ετοιμάζεστε να ψηφίσετε την άλλη εβδομάδα, είναι τα πιο επαχθή από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Αυτό που πρέπει να σας απασχολεί είναι αν μπορείτε να κάνετε κάτι για να επιμεριστούν δίκαια τα βάρη. Αυτό που θα έπρεπε να σας απασχολεί είναι αν κάνατε το παν για να διασφαλίσετε ότι η χώρα αλλά ΚΑΙ οι πολίτες της θα μείνουν όρθιοι. Αν εξαντλήσατε κάθε επιχείρημα, αν πράξατε το πατριωτικό σας καθήκον να υπερασπιστείτε αυτόν τον λαό.

Και επειδή η μνήμη δεν είναι κοντή – ακόμη – απλώς να θυμίσω ότι τόσο ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ έχουν «βεβαρημένο παρελθόν». Τα Ζάππεια 1,2,3 (ων ουκ έστι αριθμός) φαντάζουν τώρα πιό ανόητα από ποτέ. Ποτέ άλλοτε τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» δεν είχαν τόση εγγύτητα με λόγο αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συναγωνίζεται το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» του 2009. Αλλά ο Σαμαράς δεν έχει δικαιολογία: Ήξερε απολύτως. Και οι πιρουέτες που έκανε, μετεκλογικά, είναι μνημείο πολιτικής ανυποληψίας.

Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ «δεν δικαιούται δια να ομιλεί». Δεν μπορεί να επικρίνει τους υπουργούς της παρούσης κυβέρνησης ότι δεν έχουν κάνει σωστά τη δουλειά τους με τις περικοπές. Ας τα έκαναν οι ίδιοι 2,5 χρόνια. Και εν πάση περιπτώσει, αν όντως υπάρχουν περιθώρια περικοπών στις λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου, να τις κατονομάσουν, κωδικό προς κωδικό. Να μάθουμε κι εμείς, ποιοί υπουργοί – σε τέτοιες συνθήκες – επιμένουν παλαιοκομματικά. Και να έχουν τις αντίστοιχες επιπτώσεις. Όσο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, είναι τουλάχιστον ατυχές επικοινωνιακά, να εμφανίζεται – ούτε λίγο, ούτε πολύ - ως εγείρων το λάβαρο του αντιμνημονίου. Φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς προκαλεί. Όλοι θυμούνται.

Με απλά λόγια: Κύριοι συγκυβερνώντες, κάντε σωστά την δουλειά για την οποία ψηφιστήκατε. Δεν θέλουμε ούτε ήρωες, ούτε πονηρούς. Θέλουμε πολιτικούς που να μπορούν να σώσουν τη χώρα και να την φέρουν στο δρόμο της ανάπτυξης. Αν δεν μπορείτε, παραιτηθείτε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ