Δεύτερη απρέπεια ή μήπως δεύτερο... δώρο στον Αλέξη Τσίπρα; - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Δεύτερη απρέπεια ή μήπως δεύτερο... δώρο στον Αλέξη Τσίπρα;

Διαβάζω ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χερμαν Βαν Ρομπάι ο οποίος έρχεται την Παρασκευή στην Αθήνα αρνήθηκε να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα των συναντήσεων του το πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα αν και εκείνος το ζήτησε.

Είναι η δεύτερη άρνηση που εισπράττει ο κ. Τσίπρας από κορυφαίο Ευρωπαίο αξιωματούχο αφού το ίδιο συνέβη πριν από λίγες ημέρες όταν βρισκόταν στη χώρα μας ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Κι ο επικεφαλής του Eurogroup είχε αρνηθεί να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος τυπικές δικαιολογίες.

Στην Κουμουνδούρου λένε ότι η άρνηση Ρομπάι προκαλεί έκπληξη και δυσαρέσκεια. Κατά την άποψη μου απολύτως δικαιολογημένη η δυσαρέσκεια αυτή.

Ο κ. Τσίπρας, όσο κι αν διαφωνεί κανείς μαζί του είναι ο δημοκρατικά εκλεγμένος επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον τόπο. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, αποτελεί θεσμικό παράγοντα κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Η εμμονή των Ευρωπαίων να μην συζητούν μαζί του συνιστά απρέπεια απολύτως αδικαιολόγητη. Ταυτόχρονα – κι αυτό ενδεχομένως να μην τους περνάει από το μυαλό- αποτελεί ένα πρώτης τάξεως «δώρο» στον κ. Τσίπρα αφού το κλίμα στην Ελληνική κοινωνία για τους περισσότερους από τους κορυφαίους Ευρωπαίους παράγοντες- δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα- δεν είναι και το καλύτερο δυνατό.

Ένα «δώρο» όπως εκείνα τα προκλητικά Γερμανικά δημοσιεύματα των τελευταίων προεκλογικών ημερών που... διέταζαν τους Έλληνες να μην ψηφίσουν Τσίπρα και συνέβαλαν τα μέγιστα στην εκτόξευση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ στο 27%. Διαφωνεί κανείς;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ