Ε όχι και «έλασσον ζήτημα» ο συνταξιούχος των 500 ευρώ κύριε Στουρνάρα - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Ε όχι και «έλασσον ζήτημα» ο συνταξιούχος των 500 ευρώ κύριε Στουρνάρα

«Ελάσσονα ζητήματα τεχνικής φύσεως» παραμένουν, προκειμένου να κλειδώσει το πακέτο των μέτρων 11,5 δισ. Ευρώ, σύμφωνα με την δήλωση που έκανε εξερχόμενος χθες από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Διαβάζοντας τα σημερινά ρεπορτάζ των εφημερίδων πληροφορούμαι ότι ανάμεσα στα «ελάσσονα ζητήματα τεχνικής φύσεως» είναι και τα δώρα των συνταξιούχων κι όχι μόνο αυτών με τις σχετικά υψηλές συντάξεις. Δηλαδή τα περίπου 800 ευρώ το χρόνο που, για παράδειγμα, έχει απομείνει να παίρνει Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι ο συνταξιούχος των 500 ευρώ.

Σε αυτά τα 800 ευρώ που θα περικοπούν, πρέπει να προστεθεί και η κατάργηση της 13ης και 14ης επικουρικής σύνταξης που παίρνουν πάνω από 1.360.000 συνταξιούχοι

Άλλο ένα από τα «ελάσσονα ζητήματα τεχνικής φύσης» είναι και τα εποχικά επιδόματα των 460 ευρώ που παίρνουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες οποίοι δεν εργάζονται όλο το χρόνο

Φαντάζομαι επίσης πώς ως «έλασσον ζήτημα τεχνικής φύσης» λογίζεται, κατά τον κύριο Στουρνάρα, και το ακριβές ποσοστό που θα μειωθούν οι αποδοχές των ένστολων οι οποίοι δεν υπηρετούν σε μάχιμες υπηρεσίες. Και μιλάμε για ανθρώπους που ο καθαρός μισθός τους κινείται γύρω στα 1000 ευρώ το μήνα.

Δεν αμφισβητώ καθόλου τις προσπάθειες που καταβάλει ο υπουργός Οικονομικών να βρει τις- κατά την άποψη του- καλύτερες δυνατές λύσεις για την εξοικονόμηση των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Δεν έχω λόγο να αμφιβάλω πώς προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί καλύτερο σε συνθήκες εξαιρετικά δυσμενείς για την Ελλάδα.

Όταν όμως αναφέρεται σε ζητήματα που αγγίζουν ηλικιωμένους ανθρώπους οι οποίοι τα βγάζουν πέρα με το ζόρι και που πολλές φορές με μια σύνταξη πείνας , ζουν και τα άνεργα παιδιά τους, θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικός στις διατυπώσεις του.

Για ένα συνταξιούχο που πρέπει να πληρώσει νοίκι, φάρμακα και να φάει με αυτά τα 500 ευρώ, η περικοπή 800 ευρώ το χρόνο δεν είναι «έλασσον ζήτημα τεχνικής φύσης». Είναι η ίδια η ,όσο το δυνατόν, αξιοπρεπής επιβίωση του στα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Το ίδιο οδυνηρή είναι και η περικοπή του επιδόματος για τον εποχικό εργαζόμενο, που φέτος κατά τεκμήριο, δούλεψε ακόμα λιγότερους μήνες. Όπως και η , έστω και μικρή, μείωση του μισθού για τον οικογενειάρχη αστυνομικό ο οποίος μπορεί μεν να εργάζεται σε υπηρεσία γραφείου- γιατί εκεί τον τοποθέτησαν- αλλά πρέπει να ζήσει κι αυτός την γυναίκα και τα παιδιά του

Ας είναι λοιπόν λίγο πιο προσεκτικός στη φρασεολογία του ο υπουργός των Οικονομικών όταν αναφέρεται σε ζητήματα που αφορούν Ελληνες που έχουν ήδη γονατίσει. Γιατί (και) αυτή η προσοχή δείχνει στον κόσμο το μέγεθος της ευαισθησίας του καθενός όχι μόνο για τους αριθμούς αλλά κυρίως, για τους ανθρώπους...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ