Η … «ματωμένη» καρδιά της Μέρκελ μπορεί και να’ ναι μια αρχή… - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Η … «ματωμένη» καρδιά της Μέρκελ μπορεί και να’ ναι μια αρχή…

Τη μια έκπληξη μετά την άλλη μας επιφυλάσσει τα τελευταία 24ωρα η Καγκελάριος της Γερμανίας Ανκελα Μέρκελ. Μετά την δημόσια προτροπή της σε όσους μιλούν για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη να σωπάσουν, χθες προχώρησε ένα βήμα παραπάνω. Μας είπε ότι ματώνει η καρδιά της όταν βλέπει τις μειώσεις των συντάξεων στους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους ενώ ταυτόχρονα οι εύποροι έχουν την δυνατότητα να εγκαταλείπουν την χώρα (σ.σ. προφανώς εννοούσε τις καταθέσεις τους).

Μαζί με αυτή την ομοβροντία των φιλικών για την Ελλάδα δηλώσεων, μας ήρθε και το…γαστριμαργικό. Μάθαμε ότι η κυρία Μέρκελ συχνά πυκνά τιμά τους μεζέδες μιας Ελληνικής ταβέρνας στο Βερολίνο. Κι ότι αγαπημένη της λιχουδιά είναι οι λαχανοντολμάδες, τα κεφτεδάκια και η χωριάτικη που συνοδεύει με λευκό κρασί Σαντορίνης.

Τι συνέβη άραγε και η σκληρή και άτεγκτη Ανκέλα, αποφάσισε να βάλει λίγο νερό στο Σαντορινιό κρασί της; Να' ταν τα κεφτεδάκια και οι λαχανοντολμάδες του συμπατριώτη μας Κώστα Κασάμπαλη που 15 χρόνια τώρα της σερβίρει τους Ελληνικούς μεζέδες στην ταβέρνα του, μάλλον πρέπει να το αποκλείσουμε.

Ίσως λοιπόν η συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο και όσα άκουσε να της προκάλεσαν -αν μη τι άλλο- έναν προβληματισμό. Το επιχείρημα -για παράδειγμα- του πρωθυπουργού ότι δεν μπορείς να ζητάς να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα και ταυτόχρονα να κάνεις δηλώσεις ότι η χώρα μας θα βγει από την ευρωζώνη, ήταν απολύτως τετράγωνο. Χωρίς συναισθηματικές αναφορές που ελάχιστο ρόλο παίζουν στο διεθνές πάρε-δώσε, όσο κι αν πολύ θα θέλαμε αυτό να μην είναι αλήθεια.

Θα πει κανείς, ότι η χθεσινή αναφορά της Μέρκελ στους Έλληνες συνταξιούχους για τους οποίους «ματώνει η καρδιά της» είναι εξόχως συναισθηματική. Σωστά… Αλλά είναι ευπρόσδεκτη όπως και κάθε άλλη δήλωση η οποία κινείται σε πνεύμα που βοηθά την επαναπροσέγγιση των δυο πλευρών. Μια καλή αρχή, που μακάρι να μην αποτελεί συγκυρία της στιγμής.

Και φυσικά να μεταφραστεί από την Γερμανική πλευρά σε μια πιο ουσιαστική και πρακτική συμβολή έτσι ώστε ούτε η καρδιά της κυρίας Μέρκελ να ματώνει αλλά να μην ματώνουν και τα εκατομμύρια των συνταξιούχων και ανέργων που έχουν γονατίσει από την κρίση

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ